Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво да правя, ако на орхидеята започне нов цветонос, но има и стар цветонос? Трябва ли да го отрежа?
Как да се справя с малките червеи и паяжините на моите орхидеи?
Как да опаковам орхидея за успешно изпращане от Холандия до България?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво да правя, ако на орхидеята започне нов цветонос, но има и стар цветонос? Трябва ли да го отрежа?
-
Как да се справя с малките червеи и паяжините на моите орхидеи?
-
Как да опаковам орхидея за успешно изпращане от Холандия до България?
-
Как да опаковам орхидея за пътуване в кутия?
-
Как да спася орхидея с изгнили корени и как да се грижа за нея след пресаждане?

) и не мога да ти дам съвет, но в никакъв случай не слагай почва, а не кори. От почвата каквото и да е останало живо, ще изгние. В природата корените са сред мъхове и въздух, закрепени за някое дърво. Свикнали са да са на проветриво място. Почвата ще ги задуши.

докато преди няколко месеца не реших да им поотрежа малко коренчета на 2 от орхидеите..извадих ги от саксиите и им отрязах корените, като на едната оставих 2, а на другата без да искам изрязах всички освен един въздушен, който прибрах вътре...орхидеята беше цъфнала, цветответе овяхнаха..бях я заровила по дълбоко, после прочетох тук че не бива и я издърпах нагоре но коренчето е полуизгнило и има 2 увехнали листа които изрязах...сега на цветоноса има 2 събудени пъпки, които не искам да изгубя
може да пусне кейки и за тях разбрах оттук-незнаех..как да я спасяяяяяяяяяяяя има и едно показало се коренче...сега съм и махнала водата и съм я засушила. Трябва ли да и направя „парник„??? Другата орхидея е супер и скоро ще цъфти, но тази....