Помощ! Втора бременност след прееклампсия. Моля за съвет!

• 46 557
  • 126
  •   1
Отговори
# 60
Благодаря на Бог ,че детето ми е живо и здраво ,въпреки трудностите  Hug
Е, имаме проблем с проговарянето но ще го преодолеем и него ..Знам го  Hug

# 61
vanq_vaneva разбирам те чудесно. Все пак не е изостанало бебчето с теглото за шести месец е било дори над нормата. Моето фъстъче в осмимя месец се роди 1.230кг. и беше много изостанал с теглото за седмицата 32-33г.с. И аз забременях с огромен страх, който ще ме напусне едва след раждането. на мен не са ми изследвали плацентарен протеин. На доплер до сега съм ходила два пъти в 22 и 28 г.с. Доктора от Плевен прецени, че сега показателите са добри и няма нужда от по- чести доплери. Ще отида пак в 32-33 г.с. ако всичко е наред за последно, но това решение взе доктора след като си направих генетични и имунологични изследвания и там не се откри нищо ако не си си ги направи много са важни за предсказване на рисковете. Ходих и на ендокринолог и там нищо. Пускам си тромбоцитно-левкоцитни агрегати това също е много важно изследване. И съм на антикоаголационна терапия за профилактика. За сега въпреки непрестанната паника се чувствам добре и се надявам да се размина. Praynig Praynig Praynig Praynig

# 62
Момичета, знаете ли дали в някоя лаборатория в България се изследва разтворима тирозин киназа (soluble fms-like tyrosine kinase-1: sFlt-1) и плацентарен растежен фактор (placental growth factor: PlGF) за ранна диагностика на прееклампсия?
Попаднах на тази статия: http://cibalab.com/blog/?x=entry:entry120720-123127
но в ценоразписа на Цибалаб не виждам да фигурират.

# 63
  • София
Момичета, знаете ли дали в някоя лаборатория в България се изследва разтворима тирозин киназа (soluble fms-like tyrosine kinase-1: sFlt-1) и плацентарен растежен фактор (placental growth factor: PlGF) за ранна диагностика на прееклампсия?
Попаднах на тази статия: http://cibalab.com/blog/?x=entry:entry120720-123127
но в ценоразписа на Цибалаб не виждам да фигурират.

ДА,знам Simple Smile

В клиника Надежда на д-р Стаменов клиниката, струват 90лв  въпросните молекули PLGF и sFLT-1 Grinning Отива се при Имунолозите, те всъщност дават бележка,плащаш взимат кръв и така, записват на каква терапия си също така и ако спроед тях трябва да има промяна го пишат след резултата.

# 64

magnet_for_happiness, Много благодаря!

# 65
      Здравейте момичета! Отдавна не съм имала време да поседя на компютъра и да напиша някой ред. Дано с моят резултат да прозвуча успокояващо на настръхналите от прееклампсията мами. До момента при мен няма и помен от симптомите на тежката прееклампсия, която получих предния път. След две седмици ми е термина, вероятно ще родя със секцио на 24.06. само поради наличието на предно такова, но немога да намеря лекар тука, който да поеме нормално раждане. Това обаче е друга тема. Сега нямам грам оток никъде, кръвното ми е едва 100/60 непроменено от преди бременността, не се е появявал албумин в урината нищо не се случи. Бях на профилактика с Аспирин протекр от 11 г.с. и Фраксипарин 0.4 през ден от 24 г.с. и двете спрях в 35 седмица, защото една нощ си помислих, че ще раждам ама бебето се отказа. Понеже от тогава е с главичка в таза и е много ниско доки ми каза да спра антикоаголантите, защото се очакваше раждане всеки момент, а и са само с профилактична цел при мене тези препарати, нямам тромболфилия, така че с тех и без тях не се очаква проблем. От начало ме беше страх, че ги спирам, но не усетих никаква разлика и се чувствам прекрасно. Бебка не изоставала изобщо в растежа си сега е около 2800-3000 кг., ще видим колко ще се роди. Ходих 3 пъти на доплер за всеки случай.
     Пожелавам на всички чудесна и безпроблемна бременност и никава прееклампсия! Hug Hug Hug Hug Hug

# 66
Ами нали ти казах, че така ще бъде  Laughing Много, много се радвам!!! Прекрасна среща с бебка ти желая  Hug

# 67
  • София
следващия път като ни пишеш ти пожелавам да се похвалиш, че гушкаш вече живо и здраво бебоче Simple Smile

# 68
     Балгодаря ви за милите думи момичета чудесни сте! Като се роди малката калпазанка задължително ще пиша как е минало! Пожелавам на всички само положителни емоции и много усмивкиии! Hug Hug Hug Hug Hug

# 69
Здравейте мили мами!
Нова съм във форума, но реших да ви споделя и моята история.
Миналата година имах една напълно лека и безпроблемна бременност , която завърши за жалост фатално (32г.с) със спешно секцио с опасност за живота ми.-в резултат на цялостно отлепена плацента, високо кръвно и албумин.Ден преди да се случат тези неща бях на консултация където абсолютно всичко беше нормално и без каквито и да е опасения,за последващите събития.Всички тези признаци се проявиха буквално за един ден без тогава и да разбирам какво става.
След няколко месеца реших да си направя всички необходими изследвания , за да мога да разбера каква е била причината за тези фатални последици, тъй като аз винаги съм била с много ниско кръвно мах-100/60 не повече и никога не съм имала албумин.
Минах на прегледи с кардиолог и уролог за бъбреците изследвах си щитовидната жлеза , където се установи ,че всичко си е в нормите.
След това посетих доц Конова в Плевен, където при среща с нея си пуснах пълен пакет имунологични и генетични изследвания
Накратко след като излезнаха резулататите от тях ,заключението което направи доц Конова е ,че от всички имунологични изследвания всички показатели са в границите на референтните ст-ти и няма никакви отклонения.Няма изменения и в изследваните генетични фактори свързани с предразположения към тромбофилични състояния.
Притеснява ме факта,че така и не можах да разбера каква е била точно причината.В момента отново съм бременна (26г.с) и по препоръка на доц Конова още от самото начало приемам всяка вечер аспирин протект,фолиева к-на и витамини с магнезий и Б комплекс.Меря си кръвното всеки ден по няколко пъти и не надвишава до сега 100/60, следя си стриктно кг, ходя често на прегледи и доплер.За сега нямам никакви проблеми, бебето се развива нормално отговаря си на седмиците.Пускам си редовно ПКК, където единствено HGB ми е малко по нисък
Страх ме е ,че може пак да се повтори а аз незнам какво още трябва да направя за да се предпазяи този път да има един щастлив финал за мен и бебето ми .Всеки ден го отмятан на календара и със страх се моля по бързо да дойде декември когато ще ми бъде секциото

# 70
    Колко сходно звучи историята ти с моята. И аз родих 32 - 33г.с. спешно секцио заради прееклампсия. До този момент дори не знаех какво е това. Бебчето беше изостанало в теглото за седмицата. Имала съм класически симптоми ама доктора ми беше грешен, че не им обърна грам внимание и никакви мерки. Много съжалявам, че си загубила рожбичката си. Този път всичко ще е наред. Взела си всички мерки аз взех същите, когато разбрах, че съм отново бременна. Бях на същата терапия и то доста късно започната докато се ориентирам какво трябва да направя и излязат резултатите от изследванията /и аз нямам никакви изменения никъде/. С малката принцеса нямах никакви проблеми. Една прекрасна бременност изпълнена с много страх заради изхода на предходната, която също беше много лека до случката. Втората си рожба родих в 40 г.с. 3200г./50см. като последния месец спрях всякаква терапия, защото малката се нагнезди в позиция за раждане много ниско и докторите изобщо не вярваха, че накрая няма да иска да се роди. Бъди спокойна, колкото се може повече и слушай докторите с тази терапия всичко ще е наред.
    Успех! Peace Hug

# 71
Бъди спокойна djindjaryy и вярвай, че този път всичко ще завърши добре и съвсем скоро /ей го къде е декември  Simple Smile / ще си гушнеш жива и здрава рожба. Тук такива примери има много - аз също изгубих първото си бебче в 33 г.с. заради прееклампсия, но в момента синът ми щъка тук до мен и не спира да бърбори  Grinning - родих го на почти 39 години, в 38 г.с. с планово секцио след възможно най - безпроблемната бременност.
И с теб ще бъде така - вярвай!!!  Hug

# 72
Благодаря Ви момичета,искренно!Отброявам с нетърпение и страх  времето до декември и се моля всичко да е наред и да има един щастлив завършек за нас Simple Smile

# 73
Здравейте! Чета какво пишете тук и....
Първата си бременност изкарах без проблем, докато не влязох в осмия месец. Тогава като се започна с едно кръвно 190/100 и така родих месец и половина по-рано в 34 седмица. Бебето не дишаше... За щастие го спасиха и сега да ми е жив и здрав! 3 дни след раждането му обаче кръвното ми скочи още и от прееклампсия, преминах на еклампсия, направих два ужасяващи гърча, след което с мен всичко беше наред. Почти. Сега 5 години след това, аз съм отново бременна (съвсем в началото), но от година съм с Хашимото, освен това имам някакви неврологични проблеми, които не са съвсем изяснени, аритмия - съответно и лекарства за сърцето. Където съм прочела до сега за прееклампсия и второ раждане, тя никога не е пропускала да се прояви, което означава, че отново ме очаква същия ужас ли?

# 74
  vesyta Не се шашкай, знам че е почти невъзможно да не си в паника, когато си имала прееклампсия и си пак бременна, аз бях ужасно уплашена, но ето на нищо лошо не стана!! Потърси причината /може и да няма такава, аз не намерих за мен/ и контролирайте нещата. Пусни си изследвания- генетични и имунологични. Намери си добър лекар, който има практика с рискови бременни и успех. Не се настройвай за ужаси в повечето случай втория път всичко е наред.  Peace Hug

Общи условия

Активация на акаунт