Помощ! Втора бременност след прееклампсия. Моля за съвет!

• 46 552
  • 126
  •   1
Отговори
# 120
        Аз след като забременях с второто ми детенце в 10 г.с. отидох да си направя генетични и имунологични изследвания за тромбофилия. Добре е да се правят предварително обаче. Просто при мен така се случи. Направих си ги в гр. Плевен. Желая ти успех и безпроблемна бременност. Peace Hug

# 121
  • София
Генетични за тромбофилия е едно, а имунологични друго. Има едни молекули на плацентата, които могат да предположат ще ли се случи прееклампсия, те се правят по време на бременност към 6-7. г.с, понеже не съм в нас после ще напиша как се казват.

# 122
Благодаря, ви много мили мами. В най- скоро време ще отида да ми пуснат изследвания.

# 123
  • София
Генетични за тромбофилия е едно, а имунологични друго. Има едни молекули на плацентата, които могат да предположат ще ли се случи прееклампсия, те се правят по време на бременност към 6-7. г.с, понеже не съм в нас после ще напиша как се казват.
PLGF
sFLT-1
са молекулите на плацентата.

# 124
Здравейте, момичета!.Виждам , че от доста време не е писано в темата , но се надявам някой да прочете поста ми ....Бременна съм в 8 г.с. след ЗЕТ. Имунолозите в Надежда ми назначиха PLGF и sFLT-1 по препоръка тъй, като съм тяхна пациентка заради завишени НК-клетки. Получих резултатите и с ужас видях , че съм предразположена към прееклампсия.Много съм притеснена.Ако имам момичета с подобни резултати може ли да коментираме. Дали тези резултати са абсолютна гаранция за развитието й ?Това са моите:

PLGF           12.64            6.8 – 70.3
sFLT-1   1921.89            483 - 1463
 Веднага след трансфера съм на аспирин протект 1 таблетка вечер четох, че това е добра терапия в този случай, но....
Естествено записах веднага час при имунолозите, но вашето мнение също е важно за мен.Благодаря ви!

# 125
Здравейте , аз също съм нова във форума. на 10 юли в 26 Г.С.  ме оперираха едва спасиха мен но бебчето неможаха Sad то изоставаше с 4 седмици бях с албумин , с много подути глезени , преливаха ми плазма но само 2 дни защото лошото се случи толкова бързо нямаше никакви симптоми за това . Сега отново искам бебе но толкова ме е страх. Доц. Асен Николов от Майчин Дом каза че след 6 месеца може отново да пробваме но това не ви ли се струва много рано ?

Последна редакция: пн, 10 авг 2015, 17:13 от AnMary

# 126
Здравейте , аз също съм нова във форума. на 10 юли в 26 Г.С.  ме оперираха едва спасиха мен но бебчето неможаха Sad то изоставаше с 4 седмици бях с албумин , с много подути глезени , преливаха ми плазма но само 2 дни защото лошото се случи толкова бързо нямаше никакви симптоми за това . Сега отново искам бебе но толкова ме е страх. Доц. Асен Николов от Майчин Дом каза че след 6 месеца може отново да пробваме но това не ви ли се струва много рано ?

Здравейте,
и аз на 24.07. в 29 г.с спешно секцио (загубих бебето), прееклампсия ( като 1 месец бях в болница и въпреки това не се овлядя положението с кръвното и изоставянето на бебо, след коктеил от лекарства и всекидневни системи). Исках да ти кажа, че първият ми въпрос беше, кога мога да забременея пак ( въпреки страха) и ми казаха 6 месеца! Обяснението беше, че сега операцията се прави по различни методи и възстановяването е по бързо.

Общи условия

Активация на акаунт