КОЛЕДАТА приближава - ДЕКЕМВРИЙЧЕ на годинка става!

• 25 705
  • 738
  •   1
Отговори
# 615
Добро утро на всички Simple Smile може сега да ми поразкажете какво се прави на прощапулника Thinking

# 616
Мими, благодаря за кафенцето!  Simple Smile
За прощъпулника- омесваш или поръчваш една питка. Събираш близки, приятели, който прецениш. Нареждаш на една маса предмети, които дете не е виждало до момента, за да е безпристрастно и започваш да ги наричаш на различни професии: Фотоапарат- за фотограф; портфейл за банкер, термометър за лекар и т.н. Прилагаш изцяло творчество  Grinning К огато всичко е готово, пускаш мъника към масата и изчакваш да видиш какво ще си избере. Трябва да го вземе, а не само да го разгледа и остави. Когато направи избора, всички си похапвате от питката и каквото друго там си приготвила за здравето на детето. Simple Smile

# 617
Леана Още една идея за закуска, ако детето през деня ще хапва постни гозби: филия с мляно месо/кайма.
Такова желание имам като порасне още малко, да му правя закуска с варено яйце, препечена филия с масло, чай с мед или домашна баница с айран, бухти, катми  Blush
Много е малък за тези неща, послените 2 пъти даже филия с кашкавал не яде, има само 4 зъба и не дъвче, а се опитва да гълта направо. Иначе като попорасне идеи много  Wink Чудя се палачинки дали може да се дават сега  newsm78

# 618
  • София
Като съм правила палачинки за баткото съм откъсвала по малко от самата палачинка и съм я давала на Вили-без нищо.Харесва и,но определено не съм я ползвала за наяждане,а за да не гледа батко си като гладно кученце Laughing.Но сега се замислям,че може с крема сиренце да се намаже и да се даде newsm78.

# 619
Лили яде, палачинки, гофрети, принцеси, банички. Също има 4 зъба, давам и ги на малки парченца и добре си ги дъвче Simple Smile Нищо не готвя вече специално за нея и голям товар ми падна....

# 620
Lyubi Благодаря за съветите  bouquet

# 621
А какво крема сиренце давате? Не са ли "боклуци" повечето?

# 622
  • София
Аз съм взимала българско крема сирене,но незнам каква марка беше.Ако се притесняваш от качеството може да се замени с обикновено,обессолено сирене,каквото по принцип даваш на детето или ползваш вкъщи.

# 623
  • Sofia
А какво взеха вашите даца на прощъпулника? Кубер си грабна китарата и после четка за рисуване! Човек на изкуството трабва да е..... Grinning. Аз навремето съм взела кинолента (баща ми беше оператор), но сега професията ми няма нищо общо с киното и телевизията.......но знае ли човек.....

# 624
Аз днес ходих до Сердика сентър, но не намерих такъв магазин Фокс. Да не е в нчкой друг мол Thinking

# 625
  • София
Здравейте! Как се е раздвижила темата, не мога да смогна да ви прочета, че и да се включа да пиша. Първо да честитя на Милинка тупкащото сърчице на бебчо - спомням си каква радост изпитах, когато чух на Никола сърчицето за първи път. С децата винаги идват и много тревоги, но мисля радостта е в милиони пъти повече.
Лили, много ти се е събрало. Дано вече оздравяваш, а остатъка от бременността да мине леко и без поводи за притеснение.
Честито на проходилите мъници. За падането  - де да имаше как да ги научим да не падат... Аз поне за такъв начин не знам.
Аз тръгнах на работа от няколко седмици - може би и затова ми става трудно да се включа. Малкия от тази седмица е на детска кухня, за сега да чукам на дърво яде. Даже с баща му се притесняваме, че много яде, сигурно изяжда двойно количество на това, което ядеше миналия месец. Не знам на какво се дължи - може би на скок в растежа. Заради работата останахме само с едно кърмене - вечер преди заспиване. Почти нямам кърма вече и даже ми е неприятно като го кърмя. Едно, че бая се усещат горните зъби вече, другото е, че май ме ползва малко за залъгалка и дърпа ли дърпа, а то не излиза почти нищо и ми е доста некомфортно - както преди слизането на млякото в началото. Как го обясних - не знам дали някой разбра. И дилемата ми е голяма - да постискам зъби още месец, поне да мине грипавото време, или да го отбивам направо.  Thinking Количеството кърма, което издърпва знам, че е малко, личи си по преглъщането, но нали и малкото уж е полезно.... Де да имаше кой да ги решава тези работи вместо мен... Laughing
За кухнята да ви питам - давате ли десерта? Доста сладък ми се вижда, а нали е по рецептурници някакви... Теоретично не би трябвало да е с много захар  Thinking
И да не забравя - в Премаман имат 70 процента намаление, но много малко неща са останали и са все малки. За възрастта на нашите нямаше нищо.

# 626
Здравейте момичета !

ЗЕЛЕНО ЧОВЕЧЕ благодаря ти ,статиите ще са ми полезни.

Температурата от ваксините беше само същата вечер,вече всичко е наред.
Проблема с храненето започна когато започнах да я извеждам по-рядко заради времето.Докато беше топло бяхме всеки ден по улиците,заспиваше си в количката и през деня бях спряла да кърмя,а сега понеже заспива да гърда и ме ползва като биберон пак започнах и през деня да давам.Когато и се доспи идва и започва да повтаря "ам-ам",и  ако не и дам започва рев ,и така - аз за сега все давам.
Но и това ще мине само да е здрава.
Честито на бременните мами и на проходилите крачета.
За цикъла при мен още липсва

# 627
  • София
Аз тръгнах на работа от няколко седмици - може би и затова ми става трудно да се включа. Малкия от тази седмица е на детска кухня, за сега да чукам на дърво яде. Даже с баща му се притесняваме, че много яде, сигурно изяжда двойно количество на това, което ядеше миналия месец. Не знам на какво се дължи - може би на скок в растежа. Заради работата останахме само с едно кърмене - вечер преди заспиване. Почти нямам кърма вече и даже ми е неприятно като го кърмя. Едно, че бая се усещат горните зъби вече, другото е, че май ме ползва малко за залъгалка и дърпа ли дърпа, а то не излиза почти нищо и ми е доста некомфортно - както преди слизането на млякото в началото. Как го обясних - не знам дали някой разбра. И дилемата ми е голяма - да постискам зъби още месец, поне да мине грипавото време, или да го отбивам направо.  Thinking Количеството кърма, което издърпва знам, че е малко, личи си по преглъщането, но нали и малкото уж е полезно.... Де да имаше кой да ги решава тези работи вместо мен... Laughing

Много ясно и разбираемо си описала всичко  Hug Сукането "на сухо" е неприятно на много майки. Понякога внимателно освобождаване на зърното (лекичко се пъха чист пръст в ъгъла на устичката на детето, вакуумът се нарушава и гърдата може да се освободи без болка), съчетано с много гушкане, може би нов ритуал (предхождаща лягането дълга игра при къпане, четене на книжка, галене по гръбчето...) помагат в подобна ситуация. Дечицата ни вече са големи и търпеливо повтаряните обяснения често имат неочаквано добър ефект. Покрай тръгване на работа някои майки усещат, че чрез кърменето сякаш детето иска да се увери, че наистина мама вече е при него. С израстването на детето кърмата променя състава си и остава винаги полезна и адекватна храна и напитка. Защитните й сили често са много важни за прохождащите дечица, които откриват колко нови и интересни неща за лапане има по света Simple Smile

Но и това ще мине само да е здрава.

Hug Peace Hug

# 628
Добро утро за пръв път правя нов вид банички дано не се изложа ooooh!

# 629
  • София
Добро утро!

Аз днес ходих до Сердика сентър, но не намерих такъв магазин Фокс. Да не е в нчкой друг мол Thinking
И аз ходих, но за съжаление магазина вече е затворен, явно са разпродали всичко. В LC Waikiki имаше хубави неща на нормални цени.
 Lyubi, ти принцесите с каква кайма ги правиш - купуваш готова или ти си я мелиш, и какво е съотношението на месото?

Общи условия

Активация на акаунт