Как да се справим с пигментните петна (кожни, хормонални проблеми и др.)- 5

• 183 808
  • 732
  •   1
Отговори
# 675
  • USA, Steak State
Момичета, много сте писали и нямам възможност да ви изчета. Имам петна причинени от слънцето и след консултация с козметичка ми бе препоръчано през късната есен да започна терапия с лимон. Просто да съм мажела резен лимон на засегнатите части да изчакам да попие и да нанеса нощните си грижи. През деня задължително използване на козметични продукти с фактор минимум 30. Тя гарантира, че има ефект.

Някоя от вас пробвала ли го е?

Пробвах White objective на Bioderma, но не му беше сезона ( отново трябва да се използва при слабо слънце) и изхвърлих опаковката след като е годна само 2 месеца след отваряне и няма да ми върши работа през зимните месеци. Смятам обаче ако лимона не покаже ефект да опитам отново с него. Все пак основната и най- силна негова съставка е именно витамин Ц, което ме навежда на мисълта, че витаминът в натуралният му вид, отново би бил ефективен.

# 676
Лимонът,нанесен неразреден,много щипе и според мен това е сигнал,че киселинността му съсипва защитата на кожата.Аз го ползвам (без лятото)поносимо разреден с вода или розова вода вечер преди нощния крем.Слагала съм етерично лимоново масло в нощния крем,важно е да не се прекали с маслото.Също го ползвам в дом. маски,които често си правя.
Резултатът при мен е леко просветляване на тена,даже не съм сигурна дали не си въобразявам...

# 677
пробвала съм с лимонов сок , чист ,
има някакъв ефект , даже веднага се получи , но не е достатъчен ..

# 678
Здравейте   bouquet,

Бих искала и аз да споделя моя опит с избелващите продукти. След много търсене измежду десетките кремове за премахване на петна, които се предлагат на пазара и след като изчетох не малко мнения, коментари и пр., аз се спрях на ето този крем:
Skin Doctors SD White

Купих го от ФЮ, сега гледам, че има нова опаковка и сякаш формулата е подобрена http://www.feelunique.com/p/Skin-Doctors-SD-White. Тук във форума също намерих добри отзиви за този крем.
Миналата година от глупост си причиних няколко петна по лицето и си мислех, че кожата ми никога няма да се изчисти. Започнах да се мажа февруари т.г. и за три месеца разликата беше впечатляваща. Сега през лятото не го използвам на цялото лице, а само на някоя пъпка, ако ми излезе.

# 679
Най-добър резултат имам постигнат от комбинацията на прием на Astaxanthin и слагане на 50-ти фактор от сутрин до вечер, и зимата. Кожата сама се възстановява.
От кремчетата имах успех с Глико А, само през зимата, нощем.

# 680
  • Пловдив
Blue, тази добавка звучи интересно, откъде я купуваш и на каква цена   bouquet

# 681
# 682
  • Пловдив
  Simple Smile значи двойно по-скъпо е тук, ще си я поръчам оттам, много благодаря   bouquet

# 683
Незнаех, че има и такава тема, но я намерих, след като обещах на две съфорумки да споделя опита си за луничките и пигментираните петна.
Кожата ми е мазна през лятото и нормална през зимата. Като малка имах лунички, с времето започнаха да се превръщат в петна, сливаха се.
Не съм чела мненията по-назад, затова ако се повтарям, моля да ме извините.
Третирала съм с Глюко А, дава ефект наистина и то добър. Недостатък: става само през зимата и задължително трябва да се полага минимум 30 фактор.
Последното важи при всяка ситуация, никакво излагане на слънце, ако се налага ходене на плаж задължително с шапка, независимо от фактора.
Друг лосион, който замества всъщност крема и може да се маже целогодишно е Daylong extreme SPF 50+/ цена около 25лв за 100мл, под формата на лосион/, ако не го намерите в аптеките, питайте дали не могат да ви го поръчат. Едновременно предпазва и избелва. Необходими са 2-3 месеца употреба, за видим резултат. Спрях да го ползвам след изчистването, защото ми идваше мазничък през лятото.
Редовният, обикновен, домашен пилинг също е много важен. Аз го правя със сапун Бочко със смрадлика и сода бикарбонат, така ми помага и за комедони/ черни точки/. Започнах с веднъж седмично, сега го правя 2-3 пъти в седмицата, но трябва да се внимава много със содата, агресивна е, никакво претриване и натискане.
Най-вече трябва да се лишите от удоволствието-тен на лицето.  Rolling Eyes Така или иначе малко тен се хваща при ходенето навън през лятото, така че разликите не са фрапиращи, ако не сте твърде тъмни в тяло.
След изчистването ползвам само високи фактори/ 30-50/ през пролетта и лятото, за предотвратяване на нови лунички, поне 15 през зимата.

Сега да помоля някой да ми припомни как се правеше лосионът със здравец, ако някой е чувал за него! Praynig Ще ми се превантивно да го прилагам.  Simple Smile

Последна редакция: ср, 13 авг 2014, 20:51 от goddess

# 684
Благодаря  за споделеното мнение. Аз не искам да махам останалите, а само тези, над горната ми устна се сляха и под определени ракурси прилича на мустак и страшно се дразня. Пробвах с Мелабел, хвалеха го много, нищо не постигнах. Знам, че подобна пигментация е по-упорита от останалите, така че ако някой е третирал именно този участък и има успех, ще се радвам да сподели.

# 685
Това с мустака е много гадно, но май и най-бързо ми се изчисти, за разлика от тези на бузите/ скулите.

# 686
Аз имам навсякъде, ген:) Но тези над устата ми изиграха лоша шега Confused

# 687
  • varna
Присъединявам се към темата!  bouquet

# 688
Аз имам навсякъде, ген:) Но тези над устата ми изиграха лоша шега Confused
И при мен е ген, затова можеш да третираш само дразнещото те място. Мен всички на лицето ме дразнеха с годините. Rolling Eyes
Има доста материал в темата. Peace

Някъде, назад четох за проблема с мазните кремове, с висок фактор. Тази година съм с това и съм повече от доволна. Heart Eyes Моят е 50 фактор.

# 689
Привет на всички, и аз съм в клуба от години. Излизат ми пигментни петна постоянно, отделно имам петна от пъпките, а от някои пъпки ми остават белези, които са бели. Сега съм на кафяви и бели петна и някакъв остатък от естествената ми кожа.  smile3511 Без грим не излизам на улицата, дори и до кварталния магазин. Преди си мислех, че проблема е в слънцето, но вече не съм убедена, по-скоро имам вътрешен проблем. От години се мажа с фактор 50, зиме и лете и гадостите продължават да избиват.
Мисля си дали не е хормонален проблем. Никога не съм изследвала хормони, гледах някакви тестове в нета и там пише да прбваш да си направиш слюнчет тест. Някой да знае какво е това  дали се продава в аптеките?

Ползвала съм почти всичко на пазара и никакъв ефект с едно малко изключение - серум за избелване на немската фирма Babor. Този серум избелва цялостно кожата и изсветлява не само пигментите, но и кожата, но въпреки това резултата е много добър, просто пигмента не ти личи толкова и като се мацнеш с фондьотен става почти незабележим. И кожата ти става една беличка и хубава.....Но го спряха, вече не се произвежда.

И още нещо има ефект - лимоновото масло, но той избелва много избирателно, в смисъл - едно петно може да ти изчезне, а друго не. Аз ползвах лимоново масло купено от Zoya.bg, и имаше ефект, но избирателно.

Някой от вас правил ли си е тест за хормони и какво е лечението при дисбаланс?

Общи условия

Активация на акаунт