Как да се справим с пигментните петна (кожни, хормонални проблеми и др.)- 5

• 183 730
  • 732
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Една позната ми похвали ето този крем против пигментни петна: http://www.kozmetika.bg/show/FILORGA/77042_Коректор-серум-срещу- … PIGMENT-PERFECT®/  Някоя от вас да го е пробвала случайно? Бих се радвала на отзив.

Иначе и аз се "пигментосах" преди две години в резултат на комбинация от фактори... Оттогава насам вече взимам всякакви мерки - шапка на плажа, 50+ фактор и в градски условия и т.н., мазах се с някакви неща миналата есен ноември - декември... (с този крем всъщност ...http://shopthebest.eu/product/7566/lumene-time-freeze-intenziven … oli-40-15-ml.html) Уж имаше някакъв ефект тогава (но май по-скоро избледняването се е дължало на цялостното избеляване на кожата в тия месец).... После като си дойде слънчевия сезон, хайде пак наново!  ooooh!  Малко след дъжд качулка е работата, но не спирам да се надявам, че ще се подобрят нещата.  Praynig  (Най-вече гледам да не се влошат! Понеже като чета, че ефекта от някои продукти е обратен и направо се втрисам!)

Относно хормоните - наистина понякога и хормонален дисбаланс може да причини хиперпигментация, а също и някои заболявания - на черен дроб, жлъчка, бъбреци, но много често не е такъв случая..., а е чисто кожна реакция на ултравиолетовите лъчи на слънцето.

# 691
Искам да питам тези от вас, които са пробвали различни кремове за избелване на пигментни петна, получени основно след лятото. Наблюдавате ли тенденция, при която колкото повече третирате петната и съответно те избледняват или изчезват, толкова повече кожата става податлива на появата им? Задавам този въпрос, защото с приятелки установихме, че в различен период от време всяка от нас се е сдобила с едно или няколко различни по големина петна. Разбира се отчитам факта, че появата на пигментни петна зависи от кожата, използваната козметика, начин на излагане на слънце, възраст и т.н. Та, в разговора, някои от момичетата споделиха, че колкото повече третират петната (крем, пилинг, лазер), толкова по-проблемна и податлива за появата им става кожата. Бих се радвала да прочета мненията ви по този въпрос.

# 692
Сега откривам темата и се включвам от движение. Правилно ти е наблюдението, че петната изсветляват, но при първото близване от слънце се възстановяват. От двайсет години се боря неравностойно с тях. Не искам да ви отчайвам, но няма изчистване. Което не означава, че трябва да се изоставим, защото те настъпват и завладяват територии. Добрата слънцезащитна козметика е най-успешното средство, но пък се получава разглезване на кожата и абсолютна нетърпимост към слънце. Тази година включих добавки през устата за кожа, с особено внимание към вит Д3, мисля, че има резултат. Не е толкова голям контрастът между по-светлата и по-тъмната част на кожата ми, а умишлено се оставях понякога без слънцезащита.
На Филорга е много добър слънцезащитния, всъщност най-доброто, което съм ползвала. Пигмент - перфект не ми свърши никаква работа, но, както казах, петната ми са много отдавна и не залагах големи надежди.

# 693
  • София
Хайде, и аз да се запиша тук.

Имам две петна около очите, които се появиха миналото лято, след като за пръв път на плажа ползвах слънцезащитен крем с фактор 30 (по принцип на лицето слагам 50). Всъщност, това е бил само единия от многото фактори, които са отключили петната, защото дотогава имах страхотна кожа с равен тен. Та, при мен основните фактори бяха - генетична предразположеност (майка ми има доста дребни петна, но го установих чак като се появиха и при мен), възраст (прехвърлих 30  Rolling Eyes), силен стрес точно по това време и разбира се накрая слънцето и недобре защитената ми кожа по същото време.
Миналата зима мазах петната с избелващ крем на Авен, който ми предписа една от дерматоложките, които посетих. Поръчах и крема на Scin doctors, но не съм се мазала повече от 3-4 пъти, тъй като петната са близо до околоочния контур и се притеснявам твърде агресивната козметика да не изиграе обратен ефект точно в тази зона... Миналата седмица поръчах специално за тази зона ето това кремче, но все още не е пристигнало и не мога да дам отзиви http://www.feelunique.com/p/Decleor-Aroma-White-C-Anti-Dark-Circ … ing-Eye-Care-15ml .
Като цяло обаче нещата след края на това лято изглеждат по-зле - петната станаха по-тъмни и се появи ново петно над горната ми устна, така че сега в търсене на решение на проблема ми, или поне се надявам да не се задълбочава повече.

Herz, ненапразно всички избелващи процедури, включително кремчета, лосиони и маски се правят само в есенно-зимния сезон. Според мен най-важното след каквото и да е процедура е да не забравяме слънцезащитния крем, защото иначе се получава точно обратния ефект  Peace .

# 694
Благодаря за бързите и изчерпателни отговори. Аз съм с матова кожа, та грижата ми не е толкова стриктна, но и аз имам едно миниатюрно петно, което се появи след използване на солариум преди около 3-4 годин.
Във връзка с казаното от milanda, ще допълня, че тази година за пръв път обърнах внимание и на добавките, заради силно дехидратираната си кожа и макар и нищо специално, разликата е налице.  

# 695
  • някъде под слънцето...
За профилактика за очния контур използвам тази защита
http://www.pinkmelon.de/wp-content/uploads/2014/07/kiko-sunscreen-art1.jpg
За лице 50  + и ако съм навън подновяване през два часа(целогодишно).Хамалогия, но си струва.Петната са вече минало

# 696
  • София
И аз миналата седмица започнах да пия от комбинираните витамини за коса, нокти и кожа, но по-скоро заради косата. Надявам се на комплексни резултати скоро  Crazy

# 697
За лице 50  + и ако съм навън подновяване през два часа(целогодишно).Хамалогия, но си струва.Петната са вече минало

Невъзможно е да подновявам защитата през деня, слагам ФДТ, грим...

# 698
  • някъде под слънцето...

Въпрос на приоритети. за мен е по важно да бъда без петна отколкото с грим.В чантата си винаги имам слънцезащитен  стик
Сутрин преди работа слагам бб с  фактор 50.на излизане от работа ползвам стика.Когато  не съм ма работа и съм навън същата схема, но стик през два часа.Специализирах се и дори не ми е необходимо огледало..

# 699

Въпрос на приоритети. за мен е по важно да бъда без петна отколкото с грим.В чантата си винаги имам слънцезащитен  стик
Сутрин преди работа слагам бб с  фактор 50.на излизане от работа ползвам стика.Когато  не съм ма работа и съм навън същата схема, но стик през два часа.Специализиран се и дори не ми е необходимо огледало..
Факт! Не е толкова наложително при мен.

# 700
  • виртуално
Аз пък да кажа, че надежда има....
При мен петната се появиха преди 3 години от хормонален дисбаланс.
През това време какво ли не пробвах - никакъв ефект ... и някакси се примирих.
Започнах ежедневно да слагам ФДТ с фактор, пазех се от слънце ... 
Но ми писна ... тази година бях с 20 фактор само на морето , иначе нищо не ползвах.
Ежедневно слагам само лека пудра без фактор
... Днес се загледах обстойно в огледалото - петната почти ги няма.
Останали са само 2 на скулата и те са вече доста по-бледи.
Не знам как се е получило, единствената разлика е, че използвам повече от година само корейска бяла козметика и оправих хормоните.

# 701
  • USA, Steak State
А някакъв крем за под грима да ми препоръчате с по- висок фактор?

Намирам само "плажни", а те са ми тежички.

# 702
Във връзка с казаното от milanda, ще допълня, че тази година за пръв път обърнах внимание и на добавките, заради силно дехидратираната си кожа и макар и нищо специално, разликата е налице.  

Herz, какво пиеш? И моята кожа е дехидратирана, аз съм такава камила безобразна, мога да живея почти без вода и  ooooh!

Не съм започнала още с избелващите кремове и пилинги, които имам. След месец мисля. И ще все дам отзив за всеки един от тях.

# 703

Herz, какво пиеш? И моята кожа е дехидратирана, аз съм такава камила безобразна, мога да живея почти без вода и  ooooh!

Не съм започнала още с избелващите кремове и пилинги, които имам. След месец мисля. И ще все дам отзив за всеки един от тях.
Както казах нищо специално и скъпо.  Хиалуронова киселина на капсули, витамини, заповядах си да пия не по-малко от 2 л вода на ден, промених храненето си и сега искам да мога да си наложа да спортувам по-често. Много ме мързи, признавам, но ще се преборя със себе си. 

# 704
А някакъв крем за под грима да ми препоръчате с по- висок фактор?

Намирам само "плажни", а те са ми тежички.
Паяче, можеш да пробваш Biotherm dry touch 50 faktor e, попива и не  е тежък. Предполагам, че по твоите ширини ще намериш тестерче. Peace Под него/ крема понякога слагам и хидратиращ серум.
Иначе, да, май всички кремове с висок фактор са тежки. Аз се родих с този, слагам върху него фдт-пудра/ комбиниран/ и не ми става на петна. С останалите кремове май е голяма мъка.

Sl, Какъв беше стика? Ако може линк, както и на този за около очи Praynig

Общи условия

Активация на акаунт