Как да се справим с пигментните петна (кожни, хормонални проблеми и др.)- 5

• 183 796
  • 732
  •   1
Отговори
# 75
Аз пък се сдобих с крема от охлюви. Пише, че е за белези, за петна та да видим Mr. Green

Пълна минвка изобщо не действа , иначе кожата ми се чувстваше много мека

# 76
ето една статия за хидрохинона ако на някой му е интересно .

п.п. заради непозволена реклама няма да можете да отворите директно линка,може да намерите статията чрез гугъл,изпишете -  Опасните дванайсет част Х - Хидрохинон и избелващи кремове

Майка ми години на ред е ползвала крем на Ален Мак с Хидрохинон , казваше се Ахромин мисля , сега пак го има но без забранената вече съставка , мога да кажа че не съм забелязала да има синьо черни петна или други възможни странични действия по нея си
Относно Агенцията по Храните и Лекарствата на САЩ (FDA), мисля че всички вече знаят че целта на тази организация са печалбите , а не ползите ..........
но да всеки да чете и да си решава сам - това все още не е забранено под предлог , че ни мислят доброто...........

Всъщност хидрохинонът е забранен за влагане в козметиката не в САЩ а в ЕС, което обаче не пречи на недобросъвестни търговци да разпространяват такива продукти. Ето ви един пример: http://www.srzi.bg/documents/ZK/Produkti_Stoki/Kozmetika/opasni_sait_01.2012.pdf

Това че, всеки познава хора, които са го ползвали и нищо не им е станало, не е гаранция. За да бъде забранен в козметиката, значи има достатъчно много документирани данни за сериозни странични ефекти. Само в базата данни с медицински публикации PubMed има 66 публикации за предизвикана от хидрохинон охроноза.

Но в крайна сметка всеки сам решава с какво да се маже.

# 77
# 78
Маската с мая, прясно мляка и лимон колко често може да се прави?

# 79
  • София
2-3 пъти в седмицата спокойно можеш да си я правиш. Аз лично 3 пъти си я правя. Peace

# 80
Момичета, имам нужда от малко помощ. Реших, че все пак трябва да си пусна хормонални изследвания , за да разбера и каква е причината за внезапната поява на тези лунички и петънца / а и други промени има/. Та питанката ми е, тези изследвания само от гинеколог или и от ендокринолог трябва да се пуснат  Thinking 
 По темата - взех си тоника на Биотрейд Мелабел и зверски ми щипе  ooooh! Вярно , че само за 2-3 минутки, но  Shocked Но си мисля, че с каквото и да се мажа, докато не отстраня причината за появата им, те все ще изчезват и ще се появяват после.

# 81
2-3 пъти в седмицата спокойно можеш да си я правиш. Аз лично 3 пъти си я правя. Peace
Благодаря ти  Hug

# 82
  • София
Момичета, имам нужда от малко помощ. Реших, че все пак трябва да си пусна хормонални изследвания , за да разбера и каква е причината за внезапната поява на тези лунички и петънца / а и други промени има/. Та питанката ми е, тези изследвания само от гинеколог или и от ендокринолог трябва да се пуснат  Thinking  
Обърни се към ендокринолог, той ще прецени най-добре кои хормони тр да изследваш. Препоръчвам ти да отидеш при някой ендокринолог от Александровска болница, там имат надеждна лаборатория за този вид изследвания.  Peace

Последна редакция: ср, 23 яну 2013, 11:12 от Mini Rebel

# 83
  • София
И да попитам тези, които използват обновяващия серум Bioderma Sebium Purifying Renovating Concentrate. Инструкциите са да се ползва през вечер в продължение на 4 седмици. Ами вече минаха 3 седмици, като още през първата започнах да се мажа всяка вечер. В началото имаше избледняване и заглаждане на едно-две по-забележими петна от акне, които бяха и леко вдлъбнати, но сега не виждам никакво подобрение... ПиснА ми вече - не знам какво вече да предприема за избелване на петната и за да направя кожата си по-фина Close
Вие колко време ползвахте Bioderma, за да има ефект - явно 4 седмици не са достатъчно Thinking

Последна редакция: ср, 23 яну 2013, 11:12 от Mini Rebel

# 84
Ползвай го 4 седмици, след това 4 седмици почивка и после пак можеш да го ползваш.Питах специално през сайта им за това дали може да се ползва отново след прекъсване, тъй като ми остана доста голямо количество след 1 месечно ползване.А ефект забележим предполагам ще има след използване на 1 опаковка.Аз го ползвах през вечер 1 месец, сега почивам и ползвам избелващия серум на Биодерма - Уайт Обджектив.После пак ще продължа със обновяващия серум.

# 85
мен ми помогна моята козметичка (правих си 6 терапии по 40лв. всяка) и имаше голям ефект. След това ми препоръча и кремче за домашна употреба на същата фирма http://kozmetikabg.eu/vazstanovyavasht-krem-lice-p-2391.html . Ползвам го вече седмица . Малко е скъпичък за семейните финанси,ама си струва  Rolling Eyes

# 86
Колко струва този крем? На страницата не е обявена цена?

# 87
  • GYM
Аз след ужасиите, прочетени за хидрохонина спрях да си ползвам турския крем Tired Моята дерматоложка ми препоръчва процедури с фракселен лазер, някой има ли опит?

# 88
....Но си мисля, че с каквото и да се мажа, докато не отстраня причината за появата им, те все ще изчезват и ще се появяват после.

....за съжаление така е Sad....ако се хванат много рано и не са дълбоки петънцата-могат и да се изчистят.....трябва перфектна/не добра или много добра / УВ защита....аз моите си ги имам от много години- успявам да ги поизбледня малко, но ако пренебрегна УВзащитата всичките ми дълговременни грижи и  удовлетворени надежди отиват "на вятъра".....има много начини за избелване-вярно,но ако  няма УВ защита-все едно,че нищо не се прави-дори напротив-става по-зле"работата".....и тук както и в медицината профилактиката е по-нужна от лечението TiredПожелавам успех на всички ,които се стремят да изчистят петънцата си... Simple Smile  bouquet

# 89
румид, ти каква защита ползваш? 

Общи условия

Активация на акаунт