Как да се справим с пигментните петна (кожни, хормонални проблеми и др.)- 5

• 184 129
  • 732
  •   1
Отговори
# 330
Момичета,искам да ви попитам за този турския крем с хидрохинон дали може да се използва през лятото или е противопоказно на това слънце(упътването е на турски и само разбрах,че е с ува и увб филтри)?

# 331
  • София
Аз да кажа,че си записахме друг час...в Токуда и ходихме чак сега,за това на ръчичката...погледна го само за една секунда и каза-хиперпигментация....най вероятно от някакво нараняване Tiredи най вероятно ще изчезне Simple Smile за другото(имаме вродено големичко петно)каза,да се следи всяка година и 50 фактор Peace

# 332
  • Пловдив
Турския крем - Аз съм го ползвала Юни месец / не чак при такъв пек като сега / само през нощта. Всеки си преценява сам

За лятото мога да препоръчам рициново масло вместо нощен крем, взех да го ползвам по други причини на шията и между другото на лицето - това което открих е че чудесно изчиства слънчеви петънца  Peace
И чудесно изглажда бръчици - горещо препоръчвам

# 333
  • тук и там
Аз имам петна по челото .Преди около месец и половина ходих на козметик за почистване на лицето,но лицето ми стана по-зле  след козметика-излязоха ми пъпки,отидох до аптеката и си взех крем за акне с азелаинова киселина.Първите дни мажех сутрин и вечер,като ми завяхнаха пъпките-само вечер.Оказа се обаче че креме ми влияе и на пигментацията-петната ми избледняха и почти не се виждат-приятелките ми започнаха да питат с какво съм си махнала петната!В указанието на крема пише,че крема павлиява добре епидермална мелазма-тоест повърхностна,явно моята е била такава!През периода през който ползвах крема,не съм се излагала на слънце и при всяко излизане ползвам крем с 50-ти фактор-в момента не ползвам крем с киселина защото ми предстои ваканция и не ми се рискува да стана пак на петна,но на есен мисля да започна пак.Миналата година бях ползвала крем с гликолова киселина,но не ми повлия-явно е бил слабичък,но тази година ще пробвам пак.Та при мен нещата станаха по случайност-взех си крем за акне и черни точки ,а ми повлия и на петната-но е важно какъв тип е пигментацията явно!

Последна редакция: сб, 03 авг 2013, 11:39 от Kaisia

# 334
  • София
Колкото пъти се погледна в огледалото, толкова пъти ми се иска, да започвам да се мажа с турския крем, но не смея... Много петна имам, грозна гледка, дано успея да устискам поне до октомври Sad
Но рициново масло ще взема вед нага Simple Smile

# 335
  • тук и там
При мен това че крема ми повлия на пигментацията си е щастливо стечение на обстоятелсвата!Ако козметичката не ме беше окепазила,нямаше да си купя крема  и не знам още колко години щях да си ходя на петна!Всяко зло за добро-както са казали хората Grinning!Надявам се само ефекта да не е временен!Аз не бях ходила при дерматолог-четох ,че със светлина на Wood се определял типа на пигментацията,та ако бях отишла-можеше  да си спестя мазането с най-различни избелващи кремове-последно ползвах на Филорга избелващия-без резултат при мен!

# 336
При мен това че крема ми повлия на пигментацията си е щастливо стечение на обстоятелсвата!Ако козметичката не ме беше окепазила,нямаше да си купя крема  и не знам още колко години щях да си ходя на петна!Всяко зло за добро-както са казали хората Grinning!Надявам се само ефекта да не е временен!Аз не бях ходила при дерматолог-четох ,че със светлина на Wood се определял типа на пигментацията,та ако бях отишла-можеше  да си спестя мазането с най-различни избелващи кремове-последно ползвах на Филорга избелващия-без резултат при мен!
Типа на пигментацията-да,може да се определи с дървената лампа(всъщност,то си е почти видимо коя мелазма е епидермална и коя дермална).Но не може да определи причината за появяването на мелазмата,а лечението зависи от дерматолога и там нещата приключват обикновено неуспешно,затова пък скъпо.
Ти кой крем ползва?На Биотрейд съм ползвала тоник с азелаинова киселина.На мен лично не ми повлия,но си го купих именно заради многото положителни отзиви.Може да го пробваш,ако искаш.
Присъединявам се към добрия отзив за рициновото масло-избистря тена и подхранва кожата.

# 337
Момичета, какво мислите за мазане на петната с етерично масло от лимон?

От известно време се мажа с масло вместо крем и лицето ми свети / изключвам петната/ , и сега купих лимоново. Ще видим дали има резултат!

# 338

От известно време се мажа с масло вместо крем и лицето ми свети / изключвам петната/ , и сега купих лимоново. Ще видим дали има резултат!

Нали не използваш етеричните масла чисти? Много са силни. Какво базово масло използваш за лимоновото етерично?

# 339
  • тук и там
При мен се появиха от слънцето.Аз ползвах Скинорен.През есента ще си взема тоника на Биотрейд!Имам  и петна подобни на лунички по деколтето ,гърба и горната част на ръцете,които не съм третирала с нищо-и те са светло кафеви на цвят-да се надявам че са от същия тип като на лицето!

# 340
При мен се появиха от слънцето.Аз ползвах Скинорен.През есента ще си взема тоника на Биотрейд!Имам  и петна подобни на лунички по деколтето ,гърба и горната част на ръцете,които не съм третирала с нищо-и те са светло кафеви на цвят-да се надявам че са от същия тип като на лицето!
О,значи ще ги изчистиш.Дермалната мелазма е сивокафява и под грим лилавее,все едно някой те е бил.Епидермалната е както ти я описваш и с грим се скрива напълно.Имам "удоволствието" да разполагам и с двете на лицето си,та мога да сравня  Sad
Кажете как ползвате етеричните масла,че нищо не знам по въпроса.Отвреме на време използвам кокосово и хубав зехтин вместо крем,харесва ми.Днес търсих какаово масло,четох,че било много добро за тяло,напукани пети и т.н.,но в аптеката ми казаха да проверя в магазини и складове??

# 341
 Mata_Hari ползвам основно гроздови семки за лицето и няколко капки лимоново. На знам дали е правилно, но така го правя.
Моля ако има по - запозанти нека споделят.

LilaC аз мин. година на плажа ползвах какаово, вместо фактор за тялото/ септември/.  Много съм доволна, нямаше изгаряне и ми е добре на кожата. В големите аптеки трябва да има.

# 342
  • София
Mama Galq, рициновото масло специално ли е за козметчна цел, че аз взех обикновено от аптеката newsm78

# 343

не знам дали ще стане ,
защото киселината избелва , а това е само масло , май няма киселина в него ,
сега през лятото не бива да се избелва , защото избелването отнема горния пласт на кожата изкуствено и тя става много чувстителна и пак може да хванеш петна , не такива като пигментацията , а просто кожата става по-гадна ,
след избелване или дори само след опит за избелване се използва висок слънцезащитен фактор , постоянно , без прекъсване ...

# 344
  • Пловдив
Mama Galq, рициновото масло специално ли е за козметчна цел, че аз взех обикновено от аптеката newsm78

Моето е ето такова
http://www.iherb.com/Home-Health-Castor-Oil-32-fl-oz-946-ml/6460
мисля че има и по малки разфасовки

Общи условия

Активация на акаунт