Как да се справим с пигментните петна (кожни, хормонални проблеми и др.)- 5

• 183 985
  • 732
  •   2
Отговори
# 345
Това лято ми се появиха ситни пъпчици по челото - не бяха гнойни пъпки, не ме сърбяха, бяха ситни и червени. След време изчезнаха, но на тяхно място ми се появиха пигментни петна - изглеждат като лунички  Cry
На някой случвало ли му  се е подобно нещо?
Какво бихте ми препоръчали за мазане?

# 346
  • София
Mama Galq, рициновото масло специално ли е за козметчна цел, че аз взех обикновено от аптеката newsm78

Моето е ето такова
http://www.iherb.com/Home-Health-Castor-Oil-32-fl-oz-946-ml/6460
мисля че има и по малки разфасовки
Мерси, значи не е такова моето, ще си потърся друго Simple Smile

# 347
Момичета здравейте!Днес попаднах на темата и не мога да спра да я чета....Аз имам пигментация по челото, над горната уста (наистина изглежда като мъх,ужасно ееее Sad ) а сега това лято ми се появява и по бузките...Не знам какво да правя,всичко това ми е от слънцето,започна да се появява преди 2 години и доста бързо се разпростира....Ходих на двама кожни...нищо....Сега използвам http://www.bioderma.com/uploads/tx_biodermaproducts/photoderm_ma … ntdor_gd08_11.jpg но пак се появяват, на плажа си мажа лицето  с Бочко 50 фактор.
Козметичката ми ме посъветва да си взема това, било за пъпки,черни точки, пигментации и за бръчки:
http://beautycosmetic.biz/images/Isispharma_glyco-a-face_cream.jpg
Използвах го зимата,но не съм сигурна дали имаше ефект,само знам че беше адски парлив..и лицето ми беше постоянно зачервено...
Извинявам се ако крема глюко е обсъждан,но не съм прочела целите теми, тепърва ми предстои..Моля ако някой го е използвал да даде отзиви...
Сега мисля да поръчам турския крем,но не успях да разбера защо е забранен...ако нанася някакви вреди,не си заслужава да рискувам...Моля за мнение Simple Smile
Успех на всички с борбата с досадните пигментации...
  bouquet

# 348
Nina_88 , да ти кажа за туският крем с хидрокинон и аз се бях засилила да го използвам, дори си купих една опаковка но след като прочетох доста негативни статии за него го прибрах на дълбоко в един шкаф и май няма да го използвам.

http://beautyeditor.ca/2010/10/27/why-hydroquinone-is-bad-for-yo … ecommend-instead/

Може да предизвика възпаления и дерматити, мутаци и ДНК промени на кожата, както и рак.

На Isispharma не са лошите продуктите, специално този за петна трябва да се използва по-дълго време за да се види ефекта.
Аз лично имам изсветляване на петна на ръцете след като в крема за ръце си сложих по няколко капки лимоново масло и масло от сладък портокал, но нямам смелост да изпробвам по лицето.
Сега ми казаха за този крем, че бил много ефикасен:
http://www.sephora.com/miracle-worker-dark-spot-corrector-P294201?skuId=1358712

Последна редакция: нд, 18 авг 2013, 03:09 от Melany99

# 349
Козметичката много ми похвали, като ефиксна за третиране на пигментни петна, серията Retinol на SkinCare Cosmetics. За продуктите от тази серия става въпрос:
http://www.retinolcosmetics.com/depigmentirasht-krem-za-kozha.html

Доколкото разбрах продуктите на фирмата са за професионална употреба. Някой ползвал ли е да сподели  bouquet

След морето се сдобих с нови пигментни петна около очите, на едната буза и по носа Cry

# 350
Записвам се да следя Peace

# 351
Благодаря!Есента започвам да се боря,сега записвам всичко похвалено от вас и ще мисля кое да купувам!Ще ви следя с интерес!!!   bouquet

# 352
  • в огледалото на живота
Записвам се в темата.
От снощи чета старите архивирани и продължавам....
Ще споделя по късно и за проблема си.

# 353
След морето се сдобих с нови пигментни петна около очите, на едната буза и по носа Cry

просто през лятото трябва да използваш само силен слънце-защитен крем и никакво избелване ,
след като ( и по време на ) избелването - пак ,
въобще слънце-защитният трябва да ти е ''настолен '' вече ...

# 354
  • виртуално
Зависи от какво са петната.
Моите са от хормонален дисбаланс и слънцето не им влияе.
Почернявам си без да ми се появяват нови.
Но избелване само след ноември  Peace

# 355

просто през лятото трябва да използваш само силен слънце-защитен крем и никакво избелване ,
след като ( и по време на ) избелването - пак ,
въобще слънце-защитният трябва да ти е ''настолен '' вече ...

Ползвах, и с очила бях, и лицето не си пекох - никаква полза! Иначе в градски условия отделен крем с фактор не ползвам (освен след пилинг процедури есенно време), защото се изпъпчвам.

Никой ли не е ползвал ретинолови продукти за избелване да сподели ефективни ли са Peace

# 356
  • на едно прекрасно място
Здравейте,момичета
и аз съм с петна,които се появиха през бременността ми и година и половина след това още си стоят-едното е на бузата,а другото петно е на мустака .
Въпросът ми е към момичетата,използвали турският крем,вчера вечерта се намазах за първи път,след около пет мин. започна леко парене и щипане,а днес където съм се намазала е леко зачервено.Това нормално ли е или да спирам да се мажа   с него  newsm78

# 357
  • Пловдив
м на мен не ми е парело или щипело от този крем , но зачервяване - да и при мен се появи , аз лично  поразредих мазанията докато кожата привикне / аз мажех само вече и като видя че се зачерви мажех през вечер
Успех
При мен имаше и има ефект САМО от него

# 358
  • на едно прекрасно място
м на мен не ми е парело или щипело от този крем , но зачервяване - да и при мен се появи , аз лично  поразредих мазанията докато кожата привикне / аз мажех само вече и като видя че се зачерви мажех през вечер
Успех
Благодаря ти, и аз така ще правя.А при теб кога се видя някакъв резултат ?

# 359
  • Пловдив
Успех
Благодаря ти, и аз така ще правя.А при теб кога се видя някакъв резултат ?

не си спомням вече за първия път , но доста бързо в сравнение със всичко друго , което съм ползвала
Сега ако видя петънце почвам веднага да мацам и за около седмица до 10 дена имам ефект  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт