Как да се справим с пигментните петна (кожни, хормонални проблеми и др.)- 5

• 183 858
  • 732
  •   1
Отговори
# 405
  • Пловдив
Няма проблем, аз ще си го поръчам от Турция.
Каква е горе-долу цената за 2% ?

# 406
  • София
Няма проблем, аз ще си го поръчам от Турция.
Каква е горе-долу цената за 2% ?

7 лв.

# 407
Пребледняла си, защото мажеш цялото лице.Никъде не съм чела, че може да се маже така.....навсякъде пише, че се маже само върху петната.Иначе може да си навредиш повече.Между другото не съм сигурна дали такива кремове са подходящи за лунички.
Lilac, каква е по точно схемата за мазане? На мен ми казаха, че се маже месец и после се почива, така ли е?
Не си спомням много добре вече,освен това не ми го предписа лекар,а приятелка ми даде от нейния крем(пигманорм).Слагах сутрин и вечер две седмици,петното силно избеля и намаля,а после спрях крема за седмица и петното стана по-голямо и тъмно,кожата под него грапава(такава си остана,като дупчица).Много се уплаших ,почнах да мажа хаотично,то пък спря да се бели и избелва...затова казвам,че може и аз да съм си виновна в случая.Но има прекалено много случаи на вторична хиперпигментация и затова го спрях.Ето от тук
много неща съм научила и пробвала,последно гълтах някакъв екстракт от бор,не му помня името...и се отказах като цяло,само ги чета.

Аз също пробвах немския Пигманорм и от него освен, че не се избелиха ми станаха и червени петна ( около кафявите) като мрежичка стои.Разликата от Пигманорм и Експигмент е огромна според моите наблюдения.С първото беше адското лющене, с този няма.....

# 408
Аз също пробвах немския Пигманорм и от него освен, че не се избелиха ми станаха и червени петна ( около кафявите) като мрежичка стои.Разликата от Пигманорм и Експигмент е огромна според моите наблюдения.С първото беше адското лющене, с този няма.....
Да,същата работа:петното се зачерви и под него кожата загрубя,като така стоя 1-2 години.Сега е кафяво,сля се със съседното,но кожата си остана грапава под него.
Може да се изкуша някой път да пробвам Експигмента,но засега не.Тези кремове обелват набързо кожата,но петното пак се появява и само дето получавам рани и бръчици.Петното ще се изчисти,ако се премахне причината за появата му.Аз не попаднах на дерматолог,който да ми връчи куп изследвания,за да видим откъде идва тази "декорация".Само една докторка с половин уста каза "ми трябва да си направите някакви изследвания",преди да връчи рецепта и да вземе таксата.От нета научих какво горе-долу да си изследвам и започнах сама.Фактът,че съм в темата говори,че не съм успяла твърде  Sad

# 409
  • София
Да,същата работа:петното се зачерви и под него кожата загрубя,като така стоя 1-2 години.Сега е кафяво,сля се със съседното,но кожата си остана грапава под него.
Може да се изкуша някой път да пробвам Експигмента,но засега не.Тези кремове обелват набързо кожата,но петното пак се появява и само дето получавам рани и бръчици.Петното ще се изчисти,ако се премахне причината за появата му.Аз не попаднах на дерматолог,който да ми връчи куп изследвания,за да видим откъде идва тази "декорация".Само една докторка с половин уста каза "ми трябва да си направите някакви изследвания",преди да връчи рецепта и да вземе таксата.От нета научих какво горе-долу да си изследвам и започнах сама.Фактът,че съм в темата говори,че не съм успяла твърде  Sad

При мен все още няма повторна поява на петната след ползване на Пигманорм. Много изсветляха, почти не се забелазват. Вие по кое време на годината го мазахте и ползахте ли слънцезащитен крем , кой фактор?

# 410
При мен все още няма повторна поява на петната след ползване на Пигманорм. Много изсветляха, почти не се забелазват. Вие по кое време на годината го мазахте и ползахте ли слънцезащитен крем , кой фактор?
Зимата+максимално висок и скъп фактор,постоянно мазане.
Радвам се за теб!

# 411
  • София
Мажа се с експигмента 4%, не съм избрляла, но петната започнаха Simple Smile
Имам и 2%, мазах няколко дни с него, но сега с 4.
И майка ми каза, че са ползвали преди само такъв крем, щом на тях не им е навредил и на мен няма Wink

# 412
Здравейте,
Аз също имам проблем с пигментни петна по лицето, които ми се появиха това лято, след морето като около 2 месеца преди това направих алергия към Флуконазол, която се изрази в появата на червени петна по лицето. Взеха ме в Алергологията и там установиха, че това е много рядка алергична реакция, която се нарича Еритема фиксум. Биха ми мускулно кортикостероиди, мазах петната по лицело локално с по-лек кортикостероид и накрая те почти не се забелязваха като изключим това на челото. Всеки ден слагам 50 фактор фото защита, но след морето петната изведнъж много потъмняха и изпъкнаха.
Реших да си направя химически пилинг (средно дълбок с трихлороцетна киселина). Правила съм курс от 4 процедури миналата година януари и тогава луничките ми почти изчезнаха, кожата много се подобри (моята беше мазна, сега не е). Сега съм в процес на 3-тата процедура, петната доста изсветляха, но не изчезват. Надявам секато се излющя сега ефекта да е по-голям, защото и киселината беше по-силна този път.

Въпросът ми към вас е ходил ли е някой при д-р Елка Коева, има ли наблюдения от работата й като дерматолог? Питам защото намирам в интернет само интервюта с нея, много суперлативи, но никъде не намерам професионално или пациентско мнение. Планирала съм си при нея един курс иглена мезотерапия, но леко ме притесняват някои възможни странични ефекти, които зависят от опита на дерматолога.

# 413
 Момичета, имам нужда от съвет. Имам 2 пигментни петна на лицето, които последните 3 години потъмняха доста /лятото работя в летен курорт, често съм на плаж и въпреки високия  фактор явно си им влияе слънцето/. Ходих на лекар и той ми каза да си взема Мелабел. Аз се сетих, че си го бях купила на своя глава това лято, но не го ползвах, защото чак после прочетох, че не е добра идея да се използва лятото. Сега го ползвам от 4 дни, усещането не е хич приятно, а петната са станали червени и като че ли още по големи. Умувам да ида ли пак на лекар, да го спирам ли, или пък е нормална реакция...

# 414
Момичета, имам нужда от съвет. Имам 2 пигментни петна на лицето, които последните 3 години потъмняха доста /лятото работя в летен курорт, често съм на плаж и въпреки високия  фактор явно си им влияе слънцето/. Ходих на лекар и той ми каза да си взема Мелабел. Аз се сетих, че си го бях купила на своя глава това лято, но не го ползвах, защото чак после прочетох, че не е добра идея да се използва лятото. Сега го ползвам от 4 дни, усещането не е хич приятно, а петната са станали червени и като че ли още по големи. Умувам да ида ли пак на лекар, да го спирам ли, или пък е нормална реакция...
Ако са много червени и много ти щипе,спри го.Ако не е толкова критична ситуацията,разреди през вечер и наблюдавай.Трябва да се успокои кожата,а после евентуално да се обели или да намалеят петната.Много момичета се оплакват от дискомфорт при употреба,но има и много доволни от крема.
Аз не съм от тях,такъв ми бил късмета.

# 415
  • София
Още не съм се престрашила да започна с турското кремче, чакам съвсем зима да стане да няма грешки. Междувременно обаче мажа с един български евтин крем - Ахромин или нещо подобно, и тенът ми доста се избистри и уеднакви. Надявам се да не си въобразявам  Sunglasses

# 416
  • в огледалото на живота
Момичета, имам нужда от съвет. Имам 2 пигментни петна на лицето, които последните 3 години потъмняха доста /лятото работя в летен курорт, често съм на плаж и въпреки високия  фактор явно си им влияе слънцето/. Ходих на лекар и той ми каза да си взема Мелабел. Аз се сетих, че си го бях купила на своя глава това лято, но не го ползвах, защото чак после прочетох, че не е добра идея да се използва лятото. Сега го ползвам от 4 дни, усещането не е хич приятно, а петната са станали червени и като че ли още по големи. Умувам да ида ли пак на лекар, да го спирам ли, или пък е нормална реакция...
Само учатъка с петната ли мажеш или цялото лице?
Тъкмо мислех и аз да си купя от него....
Момичета, имам нужда от съвет. Имам 2 пигментни петна на лицето, които последните 3 години потъмняха доста /лятото работя в летен курорт, често съм на плаж и въпреки високия  фактор явно си им влияе слънцето/. Ходих на лекар и той ми каза да си взема Мелабел. Аз се сетих, че си го бях купила на своя глава това лято, но не го ползвах, защото чак после прочетох, че не е добра идея да се използва лятото. Сега го ползвам от 4 дни, усещането не е хич приятно, а петната са станали червени и като че ли още по големи. Умувам да ида ли пак на лекар, да го спирам ли, или пък е нормална реакция...
Ако са много червени и много ти щипе,спри го.Ако не е толкова критична ситуацията,разреди през вечер и наблюдавай.Трябва да се успокои кожата,а после евентуално да се обели или да намалеят петната.Много момичета се оплакват от дискомфорт при употреба,но има и много доволни от крема.
Аз не съм от тях,такъв ми бил късмета.
Задължително ли е да се обелят петната или е индивидуално при всеки?

# 417
devi4ca,
При мен не се обелиха,но при приятелки се получи различно по интензивност излющване.Явно си е до кожа.

# 418
 Аз мажа само петната, наистина започнаха да се белят, но май новата кожа пак е пигментирана. Сега съм си поръчала турския крем.

# 419
  • в огледалото на живота
Хм,а сега де...
Съвсем се притесних.
Моето петно не е много голямо,но видимо с друг цвят.
Пигментацията ''получих ''след раждането и се чудя след 4г.дали въобще ще има ефект ако започна с мазането... Confused

Общи условия

Активация на акаунт