БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-24

• 25 242
  • 761
  •   1
Отговори
# 105
Привет! Внучката ми е на четири месеца - днес прави толкова. Питането ми е, от три дни й давам картоф и морков. От кога да й се дават сокове плодови и кои да са първите. Не бих искала да купуваме такива, защото съм производител на домашни плодове и зеленчуци и то точно защото чакахме бебето.
Защо сте започнали толкова рано да давате зеленчуци и защо картоф и морков заедно? Ами ако направи реакция как ще разберете от кое точно е?
Сокове се дават след като навърши годинка и не ви съветвам да бързате с тях. Нямат особена хранителна стойност, а могат да предизвикат колики при толкова малко бебе
П.С.
Майката на внучката съгласна ли е с вашата схема на хранене?

# 106
Сигурно при различните деца се процедира по различен начин.Моето момче се роди 4,500 и сега тежи 9,100 .Такова голямо бебе не може да го изхранваш само с мляко.

А от мляко ли е станало толкова голямо детето? Какво месо, какъв жълтък на 6месеца Shocked Не  причинявай това на детето си!

# 107
  • Пловдив
Да от млякото стана толкова голямо детето.Последния месец откакто включих пюре задържа килограмите и е качил само 300гр.Иначе качваше по 800-1000гр.

# 108
Храносмилателната система и на по-тежките и на по-леките бебета е една и съща  Peace И тя не включва на 6м в менюто си месо и жълтъци.

И да, всички бебета отначало качват повече, след това доста по-малко, понякога дори изобщо, независимо с какво са хранени. Така че не виждам нищо по-различно и при твоето дете. Ти си преценяваш  Peace

Освен това четвъртинка жълтък на седмица едва ли определя кой знае какво за теглото.  Rolling Eyes

# 109
SINEICKA моята педи каза да започна със сок захранването а аз не исках. Затова започнах да разпитвам тук. А що се отнася до млякото и колко тежи бебето - моето е роди 2.950кг. а сега е над 8.500кг. до преди 5 дни беше само и единствено на кърма. Мисля, че захранването е много важен период за едно бебе и точно за това чета материали по темата, както и задавам въпроси тук.
 Благодаря на момичетата за помощта!  newsm51

# 110
Rolling Eyes Не могат да се замразяват купешките пюрета.

Защо?

# 111
  • София
Наистина само от жълтък да качва Shocked 
надали, по скоро детето се е хранило добре, качвало е, а това, че е по-голямо според мен няма никакво значение.

# 112
Sesiliq84, прочети упътването отзад на бурканчето и ще разбереш ЗАЩО. Този въпрос който си задала е ..........не знам какъв пример да ти кажа за да ме разбереш, но ако съм аз, не бих го задала, глупаво е.  Hug

# 113
Ясно ми е какво пише на етикета!!!!Но така или иначе и в единия и в другия случай пюрето е преминало термична обработка.Когато е домашно може да се замрази,а когато е купешко не може???Единствения проблем за който се сещам е,че витаминното съдържание пада доста.Един път стерилизация,втори път замразяване,но чак да не може  и то като става въпрос за ден два  Thinking
Сори за глупавия въпрос,щом го смяташ за такъв.

# 114
как ще замразиш нещо втори път Shocked. На всички замразени продукти, каквито и да са те, пише да не се замразява повторно.Нещо което си сготвила и замразила, пак не можеш да го замразиш втори път.  Тук става въпрос за бебешки пюрета и най вече за твоето дете. А относно замразяването на продукти, защо трябва да е пюре? Замрази си зеленчуци и месо на порции, готвенето става лесно, не е толкова трудоемко. Naughty Вечер готвя за следващия ден, ако искам на другия ден да е различно, мога да замразя една порция до по следващия ден, но не повече. Ако става въпрос за нас, можеш да готвиш да стерилизираш и после да си ги хапваш, но за бебе, което те първа ще захранваш, ще се учи на нови вкусове, ще му се оформя храносмилателната система НЕ бих рискувала, това може да доведе до много проблеми, запек, хранителна реакция, алергии и т.н.

# 115
Този въпрос който си задала е ..........не знам какъв пример да ти кажа за да ме разбереш, но ако съм аз, не бих го задала, глупаво е.  Hug
Хайде без нападки и обиди. Темата е точно за всякакви въпроси Peace
От кога започнахте да предлагате фурми и махате ли им ципата?

# 116
как ще замразиш нещо втори път Shocked.

ooooh!

Имах предвид,че бурканчето веднъж е стерилизирано и после го замразяваш.Както  и да е !Не споря!Права си!За детето всичко трябва да е най-доброто и най-качественото!

# 117
Този въпрос който си задала е ..........не знам какъв пример да ти кажа за да ме разбереш, но ако съм аз, не бих го задала, глупаво е.  Hug
Хайде без нападки и обиди. Темата е точно за всякакви въпроси Peace

И аз така мисля,но явно има и умни и глупави въпроси!

# 118
Изчакай поне месец и половина /за да си въвела повече зеленчуци/
Плодовите пак ги въвеждаш до обед /за да се проследи за реакция до вечерта/ и след като са въведени плодовете можеш да ги предлагаш след обед, но не самостоятелно, а с млечен продукт. Плодовете НЕ са самостоятелно хранене, затова се дават между храненията
Няма такъв филм Simple Smile
Трябва и не трябва  Crazy

Това за плодовете не заместват хранене е някаква уникална глупост, когато става въпрос за въвеждане и опитване. Какво заместване на хранене?
Като стане на годинка ги давай самостоятелно - ама за бебе, което току що се захранва - няма никакъв смисъл.
Че и с мляко задължително. Защо?
И с какво хранителната стойност и усвояването на една тиквичка е по-различно от крушата?

А защо да чака месец и половина след зеленчуците? А ако редува плод/зеленчук не може ли?

Захранването не е точна наука. Не може да се дават такива крайни мнения.
Да, има определени неща, които е хубаво да се спазват, ама чак толкова крайно..

Водете се по бебето. Ако не харесва зеленчуци или не желае да си замести храненето след 2 седмици (а чак след 2-3 месеца) - какво?
Децата не са роботи, нито гонят нормативи да покриват кой колко лъжички бил изял.

И да, може да си живеят и почти само на мляко. Млякото има много по-голяма хранителна стойност от зеленчуковите и плодовите пюрета.

Голям зор да ядат манджи тия бебета Crazy

# 119
duhi_puhi към мен ли е насочен постът ти?
Къде видя да пише, че така трябва или не трябва?
Кое в мнението ми е крайно?
Можеше спокойно да изкажеш мнение, ако си имаш такова....

Общи условия

Активация на акаунт