БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-24

• 25 243
  • 761
  •   1
Отговори
# 120
Този въпрос който си задала е ..........не знам какъв пример да ти кажа за да ме разбереш, но ако съм аз, не бих го задала, глупаво е.  Hug
Хайде без нападки и обиди. Темата е точно за всякакви въпроси Peace
От кога започнахте да предлагате фурми и махате ли им ципата?
не знам защо така ти се струва, но аз не усещам нападка.  Peace

# 121
duhi_puhi към мен ли е насочен постът ти?
Къде видя да пише, че така трябва или не трябва?
Кое в мнението ми е крайно?
Можеше спокойно да изкажеш мнение, ако си имаш такова....
Изказах.
То си пише с кое не съм съгласна.
Лично към теб нямам нищо.
Към голямото НЕ, което си използвала най-вече.

Всеки да си храни децата както иска, но такива големи НЕта и ДАта едва ли са подходящи за съвет, защото не знаеш човекът отсреща колко буквално ще го приеме.

# 122
Към голямото НЕ, което си използвала най-вече.

Всеки да си храни децата както иска, но такива големи НЕта и ДАта едва ли са подходящи за съвет, защото не знаеш човекът отсреща колко буквално ще го приеме.
Използвах го, защото аз на детето си преди годинката давах след обед само плодово пюре, без да добавям млечен продукт към него, за което търпях критика. А иначе си права, че всеки си храни децата както реши, но щом е попитал тук, всеки си дава мнението, което няма как да наложи.
Оспамихме темата, но аз пак да попитам
От кога давате фурми и белите ли ги?

# 123
Duhi води се по някакви норми, а останалото ти си го нагласи . Аз въвеждах един месец зеленчука, после 2-3 седмици плода, след това кашите някъде около 14-15 дни и започнах месото. В 8м. въведох глутен. До това време бях въвела, повечето зеленчуци и плодове, които са подходящи за възрастта до 8м. Суровите плодове и зеленчуци,започнах на малко по късен етап. Примерно банан, има хистамин в него и за първи път и дадох да опита към 8м., домата също има хистамин, него към края на 9м. , червена чушка се вкарва също по късно, към 9-10м. , става въпрос за пресни плодове и зеленчуци, а иначе от пюре може и по рано.  Peace
Млякото наистина има важна хранителна стойност, ние все още сме на 3 хранения + 2 приема на мляко.  Peace
П.С плода го давах между храненията, колкото иска, понякога съм давала и плод + мляко за следобедна закуска  Hug

# 124
Sesiliq84, имаше такъв въпрос във форума на Хип - дали може да се замразяват техните пюрета след отваряне. От Хип отговориха, че принципно може, но да се има предвид, че им намаляват полезните вещества, тоест не беше изтъкната друга причина, поради която да не се замразява. Техните пюрета се приготвят само на пара, ако това има някакво значение. И не, няма глупави въпроси, и аз не знам много неща  Simple Smile

# 125
  • Berlin
Принципно някои пюрета след отваряне имат трайност до 3 дни, така че и в хладилник да стоят, не пречи. Няма нужда да се замразява. Някои обаче нямат тази трайност, но поне 2 пъти мисля, че може да се хапне от тях. На Хип бяха до 3 дни някои от плодовите, зеленчуковите по-малко.

# 126
Giana, замислих се, че фурми не съм давала още, просто защото не съм се сетила. а те са супер полезни!
за Коледа може да вземем Simple Smile
иначе ядки дадох след 2 г. сама да си хрупа орехи и бадеми, последните накисвам и не ги беля.
сушени плодове оттогава също предлагам, 2г. и 1 месец така да си хрупа, не ги плюе, повечето пъти са накиснати.
иначе в сладкиши съм слагала и по-рано.

# 127
jos благодаря ти  bouquet
Аз също не съм се сещала до сега, а мисля че децата вече са достатъчно големи. Само фъстъци още не смея да давам, но пък кашу си хапва

# 128
Sesiliq84, имаше такъв въпрос във форума на Хип - дали може да се замразяват техните пюрета след отваряне. От Хип отговориха, че принципно може, но да се има предвид, че им намаляват полезните вещества, тоест не беше изтъкната друга причина, поради която да не се замразява. Техните пюрета се приготвят само на пара, ако това има някакво значение. И не, няма глупави въпроси, и аз не знам много неща  Simple Smile

Hug

# 129
Мили мами, моля за съвет!
Кога мога да добавя към месното пюре ориз, и какъв да е той -бял или кафяв?
Габката е на 6 м, и вече давам заешко.
До сега го правих с морков и картоф но ми се иска да разнообразя.
Благодаря Ви!ы!!

# 130
Малко му е раничко за месце на Габката  Crazy оризът е една от първите храни за захранване, но не и месото  Tired Така че ориз спокойно може да даваш, но месо - не  Stop Аз лично за начало намирам за подходящ белият, защото е по-лесно смилаем.

# 131
Здравейте мами имам голям проблем вчера на моето бебенце откриха алергия към белтъка на млякото.изписаха ни аптамил адц но не иска да го пие.дайте съвет какво да правя,защото утре трябва да ходя на плевен да ни го изпишат от касата!

# 132
Здравейте мами имам голям проблем вчера на моето бебенце откриха алергия към белтъка на млякото.изписаха ни аптамил адц но не иска да го пие.дайте съвет какво да правя,защото утре трябва да ходя на плевен да ни го изпишат от касата!
Другия вариант е Фризопеп, ама е също толкова отвратително. Пробвай го ако искаш.
Едва ли имате избор... Пробваш да даваш със шише/спринцовка/капкомер/лъжичка.. Все ще трябва да го излъжеш някак  Rolling Eyes ... ще свикне с вкуса предполагам, ама си е гадничко  Sick
На колко месеца е бебето?

# 133
на 4 смяташ ли че ще свикне докторката ми каза че аптамила е по добър на вкус от фризопепа

# 134
на 4 смяташ ли че ще свикне докторката ми каза че аптамила е по добър на вкус от фризопепа
Ами след като това ви е диагнозата нямате много избор - малко по малко ще свикне. Пробвай и двете млека - не се знае кое ще му хареса повече. Но е по-различно определено от това, което сте пили досега.
Ти не ги ли опитваш Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт