БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-24

• 25 220
  • 761
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте! Аз пак имам въпросче. Simple Smile Колко време след като е започнато захранване със зеленчуково пюре на обед се вкарва и плодово следобед? Не бързам да давам но искам да се информирам.

# 91
Изчакай поне месец и половина /за да си въвела повече зеленчуци/
Плодовите пак ги въвеждаш до обед /за да се проследи за реакция до вечерта/ и след като са въведени плодовете можеш да ги предлагаш след обед, но не самостоятелно, а с млечен продукт. Плодовете НЕ са самостоятелно хранене, затова се дават между храненията

# 92
Здравейте! Започвам да следя темата, въпреки, че смятам да захраня след като навърши 6м., от сега се интересувам и съм много объркана. Вече знам, че между зеленчуковите, плодовите, месно-зеленчуковите пюрета трябва да има интервал от 3-4 седмици. А ако започна с оризова каша захранването, 3-4 седмици давам само оризова каша ли  newsm78 Или 5 дни оризова, 5 дни друга каша и т.н. докато дойде времето на зеленчуковите пюрета?
Другият ми въпрос е до колко грама пюре трябва да достигнем на ядене? Нали до годинката се препоръчва да не се замества млечно хранене, значи все пак трябва да остане място и за мляко  Flutter
На няколко места чета, че някои мами замразяват домашно приготвени пюрета, купените могат ли да се замразяват?  newsm78

# 93
Дафи, купените нали са стерзлизирани и имат трайност с месеци/години, за какво да ги замразяваш?  newsm78

# 94
  • София
Най-вероятно иска да замразява, за да не изхвърля остатъка, който не е изяло детето.  Rolling Eyes Не могат да се замразяват купешките пюрета.

# 95
Да, беше ми любопитно след като се отвори бурканчето дали може да се замрази, нали в началото се дават по 1-2 лъжички и остава много пюре. Но щом не може поне и аз ще си отям на пюрета  hahaha

# 96
А ако започна с оризова каша захранването, 3-4 седмици давам само оризова каша ли  newsm78 Или 5 дни оризова, 5 дни друга каша и т.н. докато дойде времето на зеленчуковите пюрета?
Започваш с оризова безмлечна каша и я приготвяш с кърма или Ам, която детето ти до този момент е приемало. Първият ден даваш само 1-2лъжички и всеки следващ ден увеличаваш дозата. Около 5 до 7 дни даваш само оризова, а след това избираш друг вид каша. Като въведеш няколко вида каша можеш да преминеш на зеленчукови пюрета

# 97
Дафи, взимай от мъничките бурканчета, 125гр май бяха. Имат трайност обикновено 48 часа след отварянето, което прави 3 дни за консумиране. Първия път даваш 2-3 лъжички, не е нужно да е една, за мен е малко прекалено да е само една  Crazy на 2-рия ден двойно и на третия тройно и всъщност ще хвърлиш съвсем малко само от първото бурканче  Peace Отсипваш предварителното нужното количество. Другият вариант е да захраниш с домашно приготвено и после да продължиш с бурканчета, ако не искаш съвсем да хвърляш.  Simple Smile

# 98
Привет! Внучката ми е на четири месеца - днес прави толкова. Питането ми е, от три дни й давам картоф и морков. От кога да й се дават сокове плодови и кои да са първите. Не бих искала да купуваме такива, защото съм производител на домашни плодове и зеленчуци и то точно защото чакахме бебето.

# 99
Благодаря ви  Hug А какво количество пюре трябва да се достигне, така, че да не замествам кърмене до годинката? Или трябва да се дава колкото бебето иска? Но все си мисля, че ако се наяде хубаво с пюре, особено като въведа и месните, няма да иска мляко после  newsm78

# 100
  • Пловдив
Мамчета,чета Ви и се чудя при какви педиатри сте записани-не Ви ли обясняват какво да правите и как да храните?Аз бях чела някои неща за захранването и отидох при педиатърката с листче с въпроси,за да не забравя нещо.Аз захраних след 6м със зеленчуково пюре и отначало имаше бунт не толкова заради вкуса,колкото заради необичайното хранене с лъжица.След първата седмица на захранването със зеленчуково пюре достигнах препоръчаното количество от педиатъра-140-150гр.Вече си хапва картоф,морков,чушка,спанак,тиква.От 2 дни сме на каша в 17ч.Следващата седмица към пюрето ще добавям и месо през ден в дните когато в пюрето няма 1/4 жълтък.

# 101
В моя град отидох при 3ма педиатри и разбрах, че където и да го бях записала все тая. Всеки казваше като навърши 4ри месеца да давам картофено пюре, на 6м. месо и жълтък и така.
Наближава 1 г. а все още е на 3 основни хранения, силно казано. Когато трябва да давам плод той в 90 % от случаите спи и има седмици, в които дали един път е изял 50 гр. пресен плод. В 7.30 ч. го кърмя, в 9 ч. е закуската, от 10 до 11 ч. спи и ако му дам плод няма да си хапне добре от обяда, от 14 до 18 ч. спи и в 19 ч. му давам вечеря и в 20.30 ч. го кърмя. Голям поспаланко, дали да не го събуждам за да яде? Той и без това е слабичък и дребничък, дали остава гладен /ей го на 11 м. беше 8700 гр. и 74 см./

# 102
SINEICKA, а твоята педиатърка не ти ли е казала, че месо и жълтък се дават след 8-ми месец  Wink

maya-natali, бебето трябва да стои до края на 5-ти месец само на мляко. Плодови сокове е добре да се предлагат след годинката, разредени с вода.

Правете й от ябълки и круши пюрета, като бързате толкова, но не сокове  Rolling Eyes

# 103
  • Пловдив
Моята педиатърка ми каза от сега да давам жълтък и месо.Като Ви чета разбирам,че всеки си има различна теория за захранването.Мисълта ми беше,че би трябвало да се обяснява какъв продукт,в какво количествои  по колко да се дава.Евентуално да се коментират видовете марки готови пюрета,каши,за каква възраст се препоръчват.А не само да се казва-захранвай го с пюре или сок и точка.

# 104
  • Пловдив
Сигурно при различните деца се процедира по различен начин.Моето момче се роди 4,500 и сега тежи 9,100 .Такова голямо бебе не може да го изхранваш само с мляко.

Общи условия

Активация на акаунт