БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-24

• 25 204
  • 761
  •   1
Отговори
# 15
Грис за закуска от кои месец давате?

# 16
Пшеничен ли? Откогато е въведен глутенът, т.е. около 7-ми месец и нагоре  Peace

# 17
Благодаря за бързия отговор.Беба е на 6месеца и половина и все още ядем без глутенови каши.Глутеновите като почнем пак с няколко лъжички ли започваме или направо порцията?
И освен с каша с друго какво се въвежда глутена?

# 18
Здравейте, за малки деца отнася ли се правилото- плодът да е половин- един час преди хранене?
В много статии за хранене и стари и нови, плодовете се дават като десерт. ( да кажа, че десерт не давам, тези от кухнята са с прясно мляко и захар)
И още един въпрос- Какво трябва да е количеството на тестени/зърнени/ храни за деня, и на колко мл.мляко се равнява  50 гр. сиренце ? ( май станаха повече въпроси)  bouquet

# 19
Sourcherry, какви рискове?

За 2 дни не можеш да проследиш нито за вероятен имунен отговор, т.е. непоносимост (разбирай алергия), може да се докарат колики на детето, стомахът няма как да е свикнал с преработването и "опознаването" на всички нови храни, с които го бомбардираш.
Захранването не е рали, прави се бавно и идеята е детето да се запознава с нови вкусове, а не да се тъпче с пюре.

galabinatankova, правилото е плодовете да се дават между основните хранения, т.е. на гладно. И това важи за бебета, възрастни, деца и старци.

ell_ell, всяка нова храна се въвежда с лъжица-две. Глутеновите каши не са изключение.
Можеш да започнеш с лъжица-две овесена каша. Може да предложиш и бисквита или кора хляб. Пак ще въведеш глутен.

Последна редакция: чт, 22 ное 2012, 13:18 от Sourcherry

# 20
  • София
Запис. Peace

# 21
Момичета, след като съм захранила с овесена каша, каква да е следващата глутенова каша, която мога да дам? Знам, че пише ръж по принцип, но то няма чиста каша ръж, има разни комбинации  Thinking Може ли директно пшеничена някаква?

Жълтък кога се дава? Срещам много различни мнения и не знам.

# 22
Може ли директно пшеничена някаква?

Разбира се!

Жълтък - поне на 10 месеца да стане детето. Дори и 12 бих изчакала.

# 23
# 24
# 25
Ох, тия записи не можете ли да си ги спестявате  Tired

Галина Табакова, не се хващай в чак такива супер ненужни подробности като точни грамажи и милилитри  Hug

# 26
Жълтък - поне на 10 месеца да стане детето. Дори и 12 бих изчакала.[/i]

Пак се изумявам Simple Smile

# 27
  • Berlin
Защо? Simple Smile Аз въведох жълтък след 1г., и то защото трябваше все някога да го дам.

# 28
Явно нямаме едно мнение по много от нещата, касаещи захранването, нормално е Peace . Аз например вече въведох жълтъка, нищо че още нямаме седем месеца. Моля ви, не ме бийте  Mr. Green

# 29
И аз мислех след 6 да го въвеждам.

Общи условия

Активация на акаунт