БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-24

• 25 190
  • 761
  •   1
Отговори
# 645
Ами аз още не съм захранила  Mr. Green Мисля да размразявам на стайна температура и после притоплям на водна баня  newsm78 Не знам дали е правилно така, и на мен ще ми е интересно да чуя други мнения.

# 646
dannyny, защо не може предварително?  newsm78 Аз съм замразила готово пюренце, как да го пусна директно в гореща вода  Mr. Green

# 647
  • Велико Търново
dannyny, защо не може предварително?  newsm78 Аз съм замразила готово пюренце, как да го пусна директно в гореща вода  Mr. Green

Имах предвид за суровите или бланширани зеленчуци. Peace Иначе приготвените и замразени пюрета - на стайна температура  Simple Smile

# 648
А някой, който е замразявал и размразявал после готови пюрета, би ли споделил има ли голяма промяна после във вкуса и консистенцията. А също и колко време ги държите замразени тези пюрета и ако ги размразявате на стайна температура, колко време преди храненето ги вадите от фризера? Има ли някъде събрана информация по тази тема, че не ми е много ясно това със замразяването на пюретата newsm78

# 649
  • Пловдив
Аз си сварявам зеленчуците, и плодовете засега, пасирам ги и като изстинат малко ги слагам във формички за лед и замразявам. Едно кубче излиза около 20гр или мл, с моите формички. Обикновено сутрин решавам какво ще смеся и си вадя съответните кубченца да се отпуснат на стайна температура. За храненето ги затоплям малко на водна баня. Ако сме закъснели ги топля в микровълновата, но общо взето засега отбягвам да я ползвам често. Надявам се да съм била полезна.

# 650
И аз имам въпроси.
По колко гр. плодово пюре трябва да изяжда бебе на 5 месеца? Захранено е с 2 вида плод и веднъж на ден му давам плодово пюре.
По колко гр. зеленчуково пюре трябва да изяжда. В момента му въвеждам зеленчуци, давам по около 120гр.  пюре и дохранвам с мляко. Но нали идеята е да се измести млякото и да остане само пюрето на едното хранене.
Ако въведа оризовата каша, тя ще замени ли едно хранене и пак по колко трябва да изяжда?

В крайна сметка как трябва да е менюто на 5-6 месечно бебе?

Педиатърката ме посъветва да въведа жълтъка. Как става въвеждането? По четвъртинка ли?

# 651
  • Пловдив
Моето бебе го захраних за първи път на 6м и след около 2 седмици стигнах заместване на обедното хранене със зеленчуково пюре 120гр.Сега на 8м вече количеството е 160гр,но педиатърката каза,че може до 180гр.Същото количество съм давала и във вид на каша в 17ч.Оризовата каша замества напълно едно хранене/за 120гр се приготвя със 120гр АМ+3 или 4 супени лъжици каша-става доста гъста и засищаща/ Жълтък давам по 1/4 през ден.

# 652
По колко гр. плодово пюре трябва да изяжда бебе на 5 месеца? Захранено е с 2 вида плод и веднъж на ден му давам плодово пюре.
По колко гр. зеленчуково пюре трябва да изяжда. В момента му въвеждам зеленчуци, давам по около 120гр.  пюре и дохранвам с мляко. Но нали идеята е да се измести млякото и да остане само пюрето на едното хранене.
Ако въведа оризовата каша, тя ще замени ли едно хранене и пак по колко трябва да изяжда?

В крайна сметка как трябва да е менюто на 5-6 месечно бебе?

Педиатърката ме посъветва да въведа жълтъка. Как става въвеждането? По четвъртинка ли?

За жълтък е хипер рано. Най-рано при 8 навършени месеца може.
Бебе на 5м все още трябва да си бъде само и еиднствено на мляко.
Хранене не се замества до годинката някъде, така че не, идеята изобщо не е това.
Намери си по-читав педиатър и седни и прочети малко за захранването. Не бързай  Peace

# 653
Ами аз напоследък чета, че до годинката не трябва да се замества млечно хранене. Аз захраних на 5,5 месеца, въвела съм някои плодове и зеленчуци. Веднъж на ден давам плодово или зеленчуково пюре между храненията. Бебка изяжда по около 100 грама, ако е плодово и 60-70, ако е зеленчуково. Не иска повече. Като се има предвид, че не ги давам на гладно, смятам, че това количество е добре. Мисля от седмия месец да въведа второ хранене, пак между кърменията, което да бъде пресен плод или каша. Четох препоръка за въвеждане на жълтък между 8-ми и 10-ти месец. Не знам дали действам правилно, бих приела някой съвет  Embarassed

# 654
Малкият е на 6м вече, но все пак да си кажа и аз. Яде по 1 малко бурканче от 125гр зеленчуково пюре на обяд и после мляко. Плодово му давам между храненията понякога(когато се случи да е буден в подходящото време Mr. Green ) по 30 до 60гр. Иначе педи и тя говореше за други количества и заместване на хранене, ама аз с нея и за други неща не съм съвсем съгласна и относно хранене и захранване, не я слушам ooooh!

# 655
  • София
Като гледам количествата с които храните децата чак се замислям дали не бъркам някъде. Ние сме хапвали вече тиква ( която ни е любима), морков, картоф ( не ще и да види на третия ден го повърна, като давах по съвсем малко), оризова каша и каша от елда ( тя май му хареса повече) и пюре от круша. Сутринта дадох лъжичка пъщарнак първо направи крива физиономия после каза бляяя  Simple Smile беше много смешен. Картофа приема само в смесените пюрета тиква с картоф или морков с картоф. Та количествата са му 5ч - 230 АМ,9ч - 200мл АМ 9.30 малко каша плюс пюре 1 до 2 супени лъжици, 12.30 - 230 мл АМ, 16ч - 200 мл АМ 16.30 - 17ч пюре половин бурканче горе долу от 125 гр и в 20ч - 230 АМ. Май е множко за мен, но на него май така му е добре. Като гледам други пък ми се струва малко. Но аз много държа на млякото и да не го откаже, не че той има такава нагласа когато е гладен не ще да погледне пюре, плюе го иска си млякото после вече може пюре, каша... Като кашата е от половин до една супена лъжица сухо вещество смесено с АМ на око от мен.
Само не знам какво ще правя когато трябва да въведа месните пюрета , до колкото разбрах от прочетеното не трябва да се дават с мляко. Е, как хем да не заместя хранене, хем и да давам тези пюрета и мляко? То че до тогава има много време ама от сега се чудя...

Последна редакция: сб, 05 яну 2013, 23:26 от avva83

# 656
Аз от шестия месец си давам на бебетата по едно цяло зеленчуково пюре на обяд и по едно плодово след обяд.Сутрин вечер и през нощта ако се събудят давам АМ.Изместила съм две хранения вече.Не трябваше ли?Малко ме объркахте ..

# 657
Ами вече и аз не знам кое е по-правилно. С първото дете бях изчела всичко за захранването, схеми, школи и т.н. Захраних го много внимателно, дори аз му приготвях пюретата изцяло докато другите майки купуваха бурканчета. Идеята беше да се избегнат алергии. Но въпреки всичко май пак има алергии, още не е ясно.

Скоро четох, че май е по-добре по-ранния контакт с алергените и така детето не развива алергии. Та теории всякакви. Вече и аз не знам кое е по-добре.

Иначе моя позната си захрани детето по нашата българска школа - на втория месец сокове от ябълка и морков, после пюрета, като си спомням, че жълтъкът го въведе рано след 5 месец. Детето и няма никакви алергии.

А иначе давам по 160мл. АМ 5 пъти на ден. Добре ли е? Как мислите?

# 658
Мисля, че малко се преувеличава с всичко. Хубаво е да се захрани детето внимателно, ама чак пък да яде основно мляко на всяко хранене след 6 месеца, не мисля. Тогава детето има нужда и от други храни, а не само да опитва вкусове.
На моя позната детето е на близо 8 месеца и вече яде всичко. На 3 месеца ядеше плодови кисели млека, на 5 месеца ядеше бисквити с крем, ама обикновени, не специални.  Тези неща, разбира се са обратнята крайност и не са желателни. Въпросната тая позната има вече 4 деца и нито едно от тях няма алергии и са здрави.

Наистина ли месните пюрета не се дават с мляко?

# 659
Подкрепям Целика за яйцата. А и какво да кажем за повечето от нас, които нямат достъп до домашни яйца - купуваме от магазина и не ги знаем откога са и докога са, така че препоръки от рода - никога не бих дала... няма как да се спазват от всички  Peace
Че кога съм казвала че не купувам от магазина newsm78Ние с мъжа ми най-много ядем яйца и затова всяка седмица купуваме от Пикадили или Била по 2 опаковки(20бр.)яйца...И това последните 17 години Laughing Ако не беше свеки да намери яйца за малката от съседите си(въдят кокошки),ние също щяхме да даваме само купешки яйца.Дори и сега като купим от магазина по-пресни от тези на свеки(да речем взети 4-5 дена след техните),тогава давам купените от магазина Peace А на купените защо казваш че не се знае откога са и до кога?Изумяваш ме.Това само в най-малките квартални магазинчета ми се е случвало.Там в магазина лелките ти дават едни торбички без никакво инфо.В нормалните супермаркети си има срок на годност и той винаги е 28 дена.И това с 2та месеца ме изумява...

Общи условия

Активация на акаунт