БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-24

• 25 208
  • 761
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Мерси за отговорите.  bouquet

# 631
И аз с едно питане - замразих на порцийки тиква на малката, тъй като след 2-3 седмици ще стартирам захранване. Как обаче се размразяват? Знам за зеленчуците, че е хубаво да става веднага, но тъй като няма да ги готвя повече... освен на водна баня, друго не ми хрумва  Thinking

# 632
яйце на 15 дена старо ли е вече за даване на малко дете?  newsm78

# 633
Не мисля  Simple Smile

# 634
И аз с едно питане - замразих на порцийки тиква на малката, тъй като след 2-3 седмици ще стартирам захранване. Как обаче се размразяват? Знам за зеленчуците, че е хубаво да става веднага, но тъй като няма да ги готвя повече... освен на водна баня, друго не ми хрумва  Thinking
Аз ги размразявам в микровълновата. Все в последния момент правя манджата и никак не се сещам да ги извадя за водна баня Simple Smile Само кърма размразявам на водна баня  Blush

# 635
  • Berlin
И аз съм май за водната баня, за друго не се сещам. Или на стайна температура, но май няма смисъл.

# 636
яйце на 15 дена старо ли е вече за даване на малко дете?  newsm78
Яйцата имат срок на годност 28 дена ако са съхранявани правилно.Но лично аз никога,ама никога не бих дала 15 дневно яйце на малко дете и самата аз никога не бих го яла...Когато малката започна с яйцата,до ден днешен,свекърва ми всяка седмица ни купува домашни яйца от нейните съседи.Те имат много кокошки.Най-старото яйце което съм давала е на 7 дена.

# 637
Ако яйцето е измито старателно, нищо му няма. Яйцата имат срок но годност 28 дено, но на практика издържат повече от 2 месеца, без да се развалят.

# 638
  • Пловдив
Здравейте! Може ли някой да ми каже дали мога за замразя прясно пасирани ябълки във формички за лед? И круши евентуално? Моето сладко момченце яде все още малки количества и не ми се хвърля остатъка от пасираните плодове.

# 639
Да, аз замразявам домашно приготвени пюренца във формички за лед. Варя, пасирам и замразявам, после прехвърлям кубчетата в пликчета.  Peace

# 640
Да, аз замразявам домашно приготвени пюренца във формички за лед. Варя, пасирам и замразявам, после прехвърлям кубчетата в пликчета.  Peace

Така правя и аз  Simple Smile

Подкрепям Целика за яйцата. А и какво да кажем за повечето от нас, които нямат достъп до домашни яйца - купуваме от магазина и не ги знаем откога са и докога са, така че препоръки от рода - никога не бих дала... няма как да се спазват от всички  Peace

# 641
  • Пловдив
И аз замразявам сварени и пасирани плодове и зеленчуци, много е удобно. Въпроса ми е за пресни, несварени ябълки и круши.  Blush

# 642
Благодаря за табличката!  smile3525 Според нея вече мога да давам жълтък.... Как се дава? Бях чела, че се започва със съвсем малко в пюрето и се увеличава много плавно.... Всеки ден ли да слагам, през ден ли? На колко време да добавям и по колко?  Извинявам се, че постоянно ви занимавам... просто много ме е страх да не сгафя със захранването....

# 643
А после как ги размразявате newsm78 Че и аз обмислям да правя домашни от време на време

# 644
  • Велико Търново

Блонди, зеленчуците знам, че не се размразяват предварително, а направо се пускат в гореща/вряща вода по време на приготвяне - така правя и аз. Единствено четох, че спанакът може да се размрази предварително, но аз и него пускам направо като готвя.

Общи условия

Активация на акаунт