СЕДМИ клас - първи срок - 4 тема

• 30 763
  • 737
  •   1
Отговори
# 495
Моят все още  е на принципа, че никой не готви вкусно като мама.   Wink

Лека нощ от мен, отивам да се мъча да се приспя с една книжка, след шепа витамин С.
Дано ми се получи.

# 496
  • София
И аз се мъча от днес със запушен нос. Капнах си капки, изядох десетина мандарини  вместо витамин С на таблетки и  засега се отправям  не към леглото с книжка като Нова, а към кухнята... за още мандарини. Mr. Green До утре, дами! Къде си, Дороти? Hug Обещаната олимпиада ли организираш? hahaha

# 497
  • Майничка
Ето и една от мен, която не е трудна, но ползва ОЗ. Идеята е, да се реши за 3 мин.
Ако точка Н е пресечна точка на височините през  върховете А и В в триъгълник АВС, а L е пресечна точка на ъглополовящите през върховете А и В  и <AHB=<ALB, да се намери <ACB.

Скрит текст:
Уж не съм блондинка, ама блокирах нещо. Ако АА1 и ВВ1 са височините, то се получава четириъгълник А1НВ1С с 2 прави ъгъла при А1 и В1, т.е, и ъгъл С ще е прав или?

smile3538 Да пием за идиотите, които допускат съществуването на триъгълник с два прави ъгъла! Embarassed

Последна редакция: пт, 30 ное 2012, 00:41 от gargamela

# 498
  • София
gargamela, ако един четириъгълник е с два прави ъгъла, не значи, че и третият ще е прав. Значи, че сборът на останалите два ще е 180. Освен това, няма как да решиш задачата, ако не ползваш че, <AHB=<ALB.

# 499
  • София
Ето и една от мен, която не е трудна, но ползва ОЗ. Идеята е, да се реши за 3 мин.
Ако точка Н е пресечна точка на височините през  върховете А и В в триъгълник АВС, а L е пресечна точка на ъглополовящите през върховете А и В  и <AHB=<ALB, да се намери <ACB.

Скрит текст:
Уж не съм блондинка, ама блокирах нещо. Ако АА1 и ВВ1 са височините, то се получава четириъгълник А1НВ1С с 2 прави ъгъла при А1 и В1, т.е, и ъгъл С ще е прав или?

Не, няма как С да е прав. Grinning Помисли освен височините какво още ти е дадено. Нищо в условието не е излишно и поставено току-така. Носът ми се отпуши и пак съм тук...

# 500
  • волно калдъръмче
Шушу-мушу
Скрит текст:
Според мен става въпрос за равностранен триъгълник. Ако е така, значи наистина е много лесна задачата.

А може и да е равнобедрен. Е тука вече се огелпих  Laughing Ама ако е равнобедрен, L и H няма да съвпадат и няма да отговаря на условието <AHB=<ALB.

Последно - равностранен триъгълник.
Кажете дали съм на прав път за задачата  Party

Последна редакция: пт, 30 ное 2012, 07:07 от Саморая

# 501
Ако точка Н е пресечна точка на височините през  върховете А и В в триъгълник АВС, а L е пресечна точка на ъглополовящите през върховете А и В  и <AHB=<ALB, да се намери <ACB.

Скрит текст:

smile3538 Да пием за идиотите, които допускат съществуването на триъгълник с два прави ъгъла! Embarassed

тази тема след 12 трябва да я заключват и да я отварят към 8 - като кафене - че лудвате тука по нощите Joy

# 502
  • 1st floor
Дааа!!! Имате нужда от вечерен час, май... Mr. Green

Само моля, като пишете задачки, и с решението почерпете. Да сме подготвени за всеки случай, ако отрочетата не се справят... Blush

# 503
  • София
Шушу-мушу
Скрит текст:
Според мен става въпрос за равностранен триъгълник. Ако е така, значи наистина е много лесна задачата.

А може и да е равнобедрен. Е тука вече се огелпих  Laughing Ама ако е равнобедрен, L и H няма да съвпадат и няма да отговаря на условието <AHB=<ALB.

Последно - равностранен триъгълник.
Кажете дали съм на прав път за задачата  Party

Че си права, права си. Но това със съвпадането на височини и ъглополовящи в равностранен триъгълник децата ще го учат по-късно. Затова и назад казах, че като понапреднат с материала, ще могат веднага да разпознават триъгълника, наум едва ли не, щом разберат за съвпадението. Но на този етап трябва да я решат с познат им инструментариум.

Например така:

# 504
  • I want it all and I want it now.
Здравейте. Това получих на пощата от училището:
На 15 декември 2012г. (събота) от 8.00ч.  ще се проведе общински кръг на олимпиадата по математика. Форматът на темата за 7 клас ще бъде както за националното външно оценяване.
Успех на всички, който ще се явяват.  Peace

# 505
  • 1st floor
Казала съм вече да се записва, там сме!!!  Peace

# 506
  • София
Мойта щерка неделя е записана в СМГ на изпит , на 15 значи ще ходи на олимпиада, а между двете, на 8 и 9, няма ли още някой изпит, та да не нарушаваме серията?
Класното ни по МАТ ще е на 17 декември. Материала за ъгли и триъгълници нещо много бързо го претупаха newsm78, само за два дена, от понеделник започват нов раздел.

# 507
Много се забавлявам със задачите ви сутрин. Само дето още не са достигнали до хлапето. Не остава ред за тях - пише домашни до късно, ляга и заспива на мига. Съмнявам се обаче домашните му да са така завързани и свързани с толкова размисъл.  Поне като гледам с каква скорост ги решава - в повечето случай става въпрос за решение в един ред.
Момичета, тази дата само за София ли е?????

# 508
  • 1st floor
Моята натрупа вече три задачи...Сега решава триминутката, но вече минаха тези три минути... Confused Другите две - едната вярно решена, втората има грешка... Crossing Arms

# 509
  • София
Мойта щерка неделя е записана в СМГ на изпит , на 15 значи ще ходи на олимпиада, а между двете, на 8 и 9, няма ли още някой изпит, та да не нарушаваме серията?
Класното ни по МАТ ще е на 17 декември. Материала за ъгли и триъгълници нещо много бързо го претупаха newsm78, само за два дена, от понеделник започват нов раздел.

Как се взима толкова материал за два часа? Shocked И кога поне малко се упражнява,че да е после част  и от класното? Те двата часа вероятно са стигнали да им  кажат само дефинициите и теоремите..

Общи условия

Активация на акаунт