СЕДМИ клас - първи срок - 4 тема

• 30 754
  • 737
  •   1
Отговори
# 510
  • I want it all and I want it now.
При нас излязоха и класните по математика  е на 6.12.,а по литр. е на 14.12 .

# 511
  • Вече на светло в София
Вьй, пък ние не знаем още нищо за класните Thinking
Нашите вече трети урок са на уравнения. Пухти милия- снощи имаше за домашно към 30-тина уравнения + по литература + руски ( не че се стараем там, ама имаме двойка)  и не остана никакво време. В СМГ на пробния няма да ходим, някоя добра душица нали ще го качи в пощата Praynig, за олимпиадата - там сме Simple Smile Да видим какви ще ги надроби Mr. Green

eine in Rente gegangene Nixe, съм задачата: Ъгли с взаимно пенпердикулярни (вярно ли написах думата) ще ги взимат ли тази година?

# 512
Мад65 класните са планирани още в началото, дори някои у-ща ги слагат на сайтовете си. Датите са ясни, само децата не ги знаят, може да попитат за да не са изненадани.

Уравнения.. ние сме напред с матерала и вчера са взели за пръв път еднаквости.. Що ли е това бързане при вас? Как възприемат материала с това темпо?

# 513
  • София
Вьй, пък ние не знаем още нищо за класните Thinking
Нашите вече трети урок са на уравнения. Пухти милия- снощи имаше за домашно към 30-тина уравнения + по литература + руски ( не че се стараем там, ама имаме двойка)  и не остана никакво време. В СМГ на пробния няма да ходим, някоя добра душица нали ще го качи в пощата Praynig, за олимпиадата - там сме Simple Smile Да видим какви ще ги надроби Mr. Green

eine in Rente gegangene Nixe, съм задачата: Ъгли с взаимно пенпердикулярни (вярно ли написах думата) ще ги взимат ли тази година?

Gold, не знам каква е хронологията в поднасянето на материала  при вас. ( в зависимост от това на кое издателство е учебникът). Но ако и в другите редът е като в учебника на Анубис, който ми е познат като поредност, напред с материала летят вашите, а не  класът на детето на МАД. Еднаквостта на триъгълници (признаците) са дял след уравненията. Peace Освен ако не са пропуснати. Миналата година  познато дете в 35-то взеха първо цялата геометрия, а после алгбрата или обратното..Което е отвратително според мен, тъй като в школи и на уроци се върви хронологично и детето здраво се обърква. Да не говорим, че не може с пълна сила да се възползва от пробните..

МАД, всякакви ъгли са взели децата. Или не разбрах питането ти?

# 514
  • София
Добро утро, дами. По повод задачата от снощи, която пуснах. Не съм съгласна с русалката и една друга мама, които твърдят, че тези равни ъгли са само в случай на равностранен триъгълник. Пускам ви идеално точен чертеж, за да видите, че не е така.

http://postimage.org/image/c33uwtbub/

# 515
  • Вече на светло в София
Мад65 класните са планирани още в началото, дори някои у-ща ги слагат на сайтовете си. Датите са ясни, само децата не ги знаят, може да попитат за да не са изненадани.

Уравнения.. ние сме напред с матерала и вчера са взели за пръв път еднаквости.. Що ли е това бързане при вас? Как възприемат материала с това темпо?
Еднаквости? Не те разбрах newsm78 Това материал от геометрията ли е?
Иначе моя праска уравненията Grinning. Само писането му идва в повече, защото е мързел и там не може да изпусне ред, защото госпожата не дава. Обичам я тази госпожа Hug Държи ги яко изкъсо Peace

# 516
При нас излязоха и класните по математика  е на 6.12.,а по литр. е на 14.12 .

нашите са точно след ваканцията. на 10.01.по МАТ и на 15.01. по БЕЛ. Датите ни ги казаха още на РД преди месец и половина

# 517
  • София
Добро утро, дами. По повод задачата от снощи, която пуснах. Не съм съгласна с русалката и една друга мама, които твърдят, че тези равни ъгли са само в случай на равностранен триъгълник. Пускам ви идеално точен чертеж, за да видите, че не е така.

http://postimage.org/image/c33uwtbub/

Съгласих се, разгледала съм частен случай.. Embarassed Решението само по себе си не е грешно, но не е единствено. Peace Иначе принципът на решение в общия случай е същият,  с двете ОЗ. Уравнението добива вида:

90  + x/2 =  180-x <=> 180+x=360-2x <=> 3x=180, x = 60 градуса.
МАД, става дума за  признаци за еднаквост на триъгълници - и да, геометрия е. Grinning Но това е такава скорост небивала, дори по школите няма сигурно стигнали дотам, а някои от тях също изпреварват с доста материала в училище..Направо ми се струва невероятно, кога са усвоени формули за съкратено, разлагане на многочлени, ъгли, триъгълници, видове уравнения, текстови задачи..

Последна редакция: пт, 30 ное 2012, 11:25 от eine in Rente gegangene Nixe

# 518
  • София
 Wink Русалке, в 8 клас, когато децата вземат ъгли в окръжност, задачата ще бъде формулирана така:
Точките A,B,H,L лежат на една окръжност. Да се намери ъгъл С. Simple Smile

Последна редакция: пт, 30 ное 2012, 11:28 от ganis

# 519
  • Вече на светло в София

МАД, става дума за  признаци за еднаквост на триъгълници - и да, геометрия е. Grinning Но това е такава скорост небивала, дори по школите няма сигурно стигнали дотам, а някои от тях също изпреварват с доста материала в училище..Направо ми се струва невероятно, кога са усвоени формули за съкратено, разлагане на многочлени, ъгли, триъгълници, видове уравнения, текстови задачи..

Аха сега разбрах. Трябва да разгледам напред учебника, да не се излагам Embarassed Аз си мислех, че нашито темпо е бързо, а то имало и космически бързо  Rolling Eyes

# 520
  • София
Това с бързането е направо откачена работа. Толкова много материал, как ще се затвърди, ако толкова се бърза?

# 521
  • Майничка
...Момичета, тази дата само за София ли е?????

G.D. нашата олимпиада по математика също е на 15-ти. Утре е "Иван Салабашев" по математика, на 8-ми - "Св.Иван Рилски", по БЕЛ. Момата определено не успява да си организира времето, така че се е зарекла да ходи на де що състезание има, белким влезе в ритъм.

П.П. Класната по БЕЛ е на 6-ти, а по математика - на 18-ти. По Бел ще е съчинение- разсъждение (или както там се казва), като вариантите са 5 - смъртта на Странджата, речта на Странджата, животът на хъшовете и от "На прощаване" - обръщението към майката и сцената на победното завръщане.

Последна редакция: пт, 30 ное 2012, 11:41 от gargamela

# 522
  • София

Аха сега разбрах. Трябва да разгледам напред учебника, да не се излагам Embarassed Аз си мислех, че нашито темпо е бързо, а то имало и космически бързо  Rolling Eyes

MAD,от любопитство направих справка с разпределнията на часовете по програма. И според Анубис, и според Архимед, за които имам инфо като файлове, еднаквите триъгълници се взимат около първата-втората седмица на месец  ЯНУАРИ. Peace Повече от месец по-рано са на този материал децата от класа на  сина на Голд.. Shocked

# 523
  • I want it all and I want it now.
Нашето класно по литература ще е преразказ на непознат текст  Mr. Green CrazyТази жена ще ги побърка, освен това си спазва правилото за 5 бр оценки.

# 524
  • Вече на светло в София
Да, де и на мен ми се стори някак не естествено, непознато за мен, щото аз вървя по материала с моя, т.е  разбирайте - натискам Mr. Green
За БЕЛ нищо не знам върху какво ще е класното, но при нас съчинение разсъждение имаше само веднъж досега

Общи условия

Активация на акаунт