СЕДМИ клас - първи срок - 4 тема

• 30 781
  • 737
  •   1
Отговори
# 480
  • София

Eй, че е бърз този младеж. Толкова е. Grinning

# 481

Eй, че е бърз този младеж. Толкова е. Grinning

Че е бърз, бърз е, но когато започне и да решава вярно, аз съм newsm44

# 482
  • София
Ето и една от мен, която не е трудна, но ползва ОЗ. Идеята е, да се реши за 3 мин.
Ако точка Н е пресечна точка на височините през  върховете А и В в триъгълник АВС, а L е пресечна точка на ъглополовящите през върховете А и В  и <AHB=<ALB, да се намери <ACB.

# 483
Минавам само да кажа лека нощ!
Утре ще решаваме задачите, че първо имаме тест по БЕЛ, та следобяда ще е!

smile3524

# 484
  • София
Ето и една от мен, която не е трудна, но ползва ОЗ. Идеята е, да се реши за 3 мин.
Ако точка Н е пресечна точка на височините през  върховете А и В в триъгълник АВС, а L е пресечна точка на ъглополовящите през върховете А и В  и <AHB=<ALB, да се намери <ACB.

Готина задачка с цели две ОЗ, не с една. Grinning А нататък, като вземат още геометричен материал,  децата и наум ще познават колко е  този ъгъл. Grinning

# 485
И аз я записвам за утре, че човекът заспа вече.
2 ОЗ, супер!
Ще засичам и време. Laughing

По-натам за преговор някоя с по 3-4 ОЗ, ей така, да не ги забравят.  Mr. Green

Вече са почнали и уравненията, така че- загрявайте. Wink

# 486
  • София

Вече са почнали и уравненията, така че- загрявайте. Wink

Там пък колко е благодатно  -  интересни параметрични, засукани текстови .. hahaha Joy

# 487
  • София
Нова, аз загрявам цяла година:) Само задачи да искате:))
Това ме подсеща след няколко дни да направим една дискусия за ПАРАМЕТРИТЕ, които толкова много страхуват повечето деца:)
Че се задават параметрични уравнения и неравенства.

# 488
 smile3521

И сутрин със закуската по едно уравнение, няма как да не я научат, като си лягат и стават с математика.  Joy

# 489
  • София
smile3521

И сутрин със закуската по едно уравнение, няма как да не я научат, като си лягат и стават с математика.  Joy

Ето го ключа от бараката! Сега разбирам защо много деца сутрин не закусват. Mr. Green

# 490
  • София
Дами, ние се шегуваме, но е така. Ако децата искат да станат добри в математиката, трябва да стават и лягат с нея. Това не значи по цял ден само математика. Това значи всеки ден по малко да отделят за математика. По една, две, три задачки. Аз самата не минавам ден, без да реша задача за себе си ( не визирам преподаваното в училище). Така децата добиват знания, опитност, бързина на мисълта, неща, които са им нужни на изпита.

# 491
Като се заговори сериозно за математика и всички се покриха.  Joy

# 492
  • София
ganis, ти този съвет си го давала и преди, аз съм го запомнила и го прилагаме вкъщи, а инак аз влязох да видя няма ли таз вечер сармички, някой да почерпи? Нещо много непитателна тазвечерната тема.  chef
Тъй де нова, снощи беше пълно

# 493
  • София
Хмм, тази вечер голямата беше спретнала една чудесна пица- със шунка, кислеи краставички, топено сирене, гъби и кашкавал. Като се прибрах у дома в 20,00, толкова хубаво ухаеше в кухнята:))

# 494
  • София
Браво на детето, моят големият си готви, ама само за себе си.

Общи условия

Активация на акаунт