СЕДМИ клас - първи срок - 4 тема

• 30 709
  • 737
  •   1
Отговори
# 645
Деска, отг. е 1 или 8, зависи как си начертаеш правата, дали започва от А или от О, пробвайте двата варианта и сами ще видите.
За моя син този пробен беше по-труден от на Междучасие, в предишния беше решил целия втори модул без едно подусловие, тук е оплескал цели задачи, и от тези с отворен отговор - 21-ва цялата и 19-та цялата, отделно и по някое подусловие от останалите.

Ганис, може ли и твоето мнение за трудността на пробния, сравнен например с качения на Милениум в пощата.

Между другото, докато децата ни зубкат синекдохи, сложни съчинени подчинени определителни или каквито там бяха изречения, на касовата бележка, с която платих пробния пише "здружение".

Последна редакция: пн, 03 дек 2012, 09:58 от нова

# 646
Ми сигурно такова са го регистрирали - "здружение", да не съвпадата с камарите други...  Rolling Eyes Може да им иде от "задруга", де да ги знае човек...

Ние сме правили съчинение- разсъждение за първи път- две седмици май го били писали, събирали им тетрадките, днес им ги върнали. Има си шестица, но аз искам да го видя лично, че ми е интресно какво е творил там. Той не си го харесвал и си поставил предварително четворка, но неговата скала принципно си е такава- взискателна скала.  Simple Smile Дано си ги донесат довечера, защото за мен това са важните неща по БЕЛ- съчиненията и есетата, държа той това да се научи да прави грамотно /не само като граматика, разбира се/.

# 647
  • София
Нова, на Милениум не съм гледала пробния, но този си е съвсем приличен. На мен ми хареса като изпит. Можеше обаче да има геометрична задача във втория модул.

# 648
Ганис, благодаря!
Според моето скромно мнение, пробния на Милениум по МАТ е по-лесен от този в СМГ, а от друга страна пробния в СМГ е по-лесен от пробния в Междучасие.

# 649
Според дъщеря ми в СМГ изпитът е бил по- сложен. Въпреки че, още като й прочетох вашите отговори, си откри къде в решението е сгрешила. Но колко е важна и самата нагласа и това как се чувства човек. В Междучасие отиде спокойна, без да й пука. А сега още от предния ден все повтаряше, че ще се изложи и беше притеснена. Това е- какъв ден ще ти се случи.

# 650
Ще пусна бланките от нашия пробен изпит утре,защото мойта щерка ги е оставила на госпожата си по математика да ги провери. Peace

# 651
  • София
Пробен изпит по БЕЛ ще има на 16.12, неделя в Образователни технологии, моята я пращам.

# 652
Дес от два следобед - първи урок при частен преподавател по български. Не ме питайте какво ми струваше да я съглася да го вземе. Толкова късно, и с толкова неясни знания. Но накрая склони любопитсвото на преподавателя - какъв е тоя феномен ( става въпрос за синът ми), дето три години ходи на академия и в 7 клас вади резултати под 4. Не, че и аз не искам да получа отговор на този въпрос. Моля се от сърце нещата да потръгнат и детето най сетне да даде резултати които ще са мотивиращи за самия него. Никога не съм си мислела, че ще стигнем до частни учители. КОгато го готвехме за кандидатстване след 4 клас ни увериха, че деца дето надграждат с години по курсове не виждат затруднения в 7 клас. Е, при нас това не се оказа валидно. Боже, какво ли още ще види бедната ми глава...

Заинтригува ме този случай  и мен. Rolling Eyes На каква академия е ходело детето? Сигурно сте от София, а аз не знам за всички възможности там-школи, академии и т.н.....За да изкарва толкова ниско сега, моето предположение е, че има празни полета преди 5-ти клас, тоест объркало се е нещо още в началното училище. Почти съм сигурна, че проблемът се състои  в сериозни правописни грешки, а също бърка пунктуацията. Пропуските в грамотността се отразяват зле в граматическата част от теста, нещата са навързани.
Всички, които имат този проблем сега, в 7-ми клас....Моите съвети: задължително работа с частен учител, не школа(там няма кой да си губи времето с конкретно дете, което трябва да овладява материал отпреди 5-6 години). Ако работата му не се подобрява въпреки старанията и на двете страни, искайте усилията да се насочат към гонене на резултат на самия изпитен тест. Преподавателят ще прецени на какво да наблегне в гонене на точките. Тестове, тестове до откат....това е единствената тактика в подобни случаи. Дотогава, докато решаването им стане почти машинално. Въпросите са еднотипни и детето ще ги решава повече по усет, отколкото със знания. Пропуските в знанията ще се поправят следващите години, ако искате. И то отново с частен учител, за съжаление. Sad В гимназията никой вече не се занимава с ограмотяване на ученици. Другият проблемен момент е преразказът на непознат текст. Там лъсват обикновено пропуските по отношение на грамотността, но има начини да се "излъже" проверяващият и да се поприкрията нещата. Това е работа вече на частния учител. Трябвало е по-рано да се сетите да започнете индивидуална подготовка, не се учудвам, че трудно се е съгласила госпожата. Simple Smile Дано потръгне! Peace
П.П. Сега ще прегледам пощата Simple Smile

# 653
  • Вече на светло в София
Пробен изпит по БЕЛ ще има на 16.12, неделя в Образователни технологии, моята я пращам.
Благодаря ти. Аз също най-вероятно ще го пратя. Сега им звъннах по телефона и ми казаха, че записването е в седмицата преди 16-ти и че часовете са различни- Цена за едно явяване 25лв.
Казаха, че на 15-ти ще им е по математика, но тогава е олимпиадата, нали?

# 654
Здравейте, и благодарности за качения пробен.  Скоро ще си спретнем мини състезание у дома.
Ние вчера бяхме за първи път на частни уроци по български. Госпожата преди време подготви моите племенници, така, че не се съмнявам ни най-малко в способностите й да  се справя с феномени като сина ми. Детето си дойде много доволно ( но това не е показател - той по принцип си е все доволен) и сподели, че този вариант на подготовка е по-добър, защото има възможност да пита при всяко запъване. Общо взето има затруднения в определяне на типа сложно изречение. И с преразказа не е добре. И с изказа. И с краснопис и правопис. Засега сме 2 пъти седмично. След месец - ще имаме сериозен разговор с преподавателката за да преценим дали целите които си е поставил са обозрими.
Интересно беше, че тя искаше от него точна формулировка на желанието му - в коя гимназия, в каква паралелка. И от там вече надгражда   знания , вади изводи, преценя възможностите. Ние все му говорим да не мисли сега за желано училище, да се готви, пък после според  бала да решава. Оказва се, че този подход не е съвсем правилен.  Другото което ми направи впечатление беше изумлението й от факта, че не сме сигурни в отличната оценка по български за годината. Такъв сценарий при първо желание - езикова според нея няма! Детето задължително трябва да се пребори за отличен. И тя обеща пълна подкрепа. Да си призная, от снощи дишам една идея по-леко.  Моля се на всички светии синът ми да разбере важноста на случващото се и да се  заеме по-старателно с поставяните му задачи. 
Slon - благодаря ти за информацията за Коледното. Довечера ще поговоря с детето и ако е навито ще го запиша и на него. Не, че има някакъв смисъл - няма състезание на което да не е бил, но резултатите никога не са били високи. И тазгодишния Салабашев не прави изключение. Както и да е ... явно толкова са му силите. Всеки човек си има някакъв потенциал.  Яд ме е , че класната му пълни главата с  хвалби как носел математиката в душата си, а до сега нито веднъж не се е трогнала да ги подготви по нестандартни и състезателни задачи. Така той трупа шестици в училище, мисли се за голям математик, държи да ходи по състезания  а като иде  - се дъни.
Дали е влюбен? Със сигурност. Само че доколкото го познавам самия той не е много  сигурен за това което се случва в главата и тялото му. Така му действа пренареждането на хормоните, че дори и погледът му е блуждаещ. Всичко се прави бързо, като че го гонят, през пръсти, без старание , без проверка. Домашните в училище никой не проверява за вярност - само за наличие на такива. Дали това не е голямата грешка newsm78 newsm78 Иначе се чудя как така предава домашна работа в академията и получава двойка, при условие, че после сяда и пред мен прави задачите. Но това е след като съм видяла оценката и съм го заставила да я направи качествено. Иначе сам у дома - нахвърля отгоре-отгоре , без проверка, с ужасен краснопис. И резултатът е плачевен.
unadaptable - писали сме едновременно. От Пловдив сме. И сме на курсове от 5 клас. Винаги е бил между 5 и 6 по предмета. Ичи много и системно, но неефективно. Всяко лято работи тестове, С желание. На входни нива вади отлични оценки, а после, с напредване на новия материал и с тестовото изпитване ( това е голям мор за него) бута до петица. Съгласна съм с препоръките ти. Дано не сме закъснели наистина. Действително грешките му са тези които  посочваш. Дано сме намерили верния път, и дано имаме сили да го извървим докрая.

# 655
  • София
Не знаех за мат. че е на 15. Чудя се , мислех на олимпиадата да я изпратя, или да предпочета в образователни технологии?

# 656
На олимпиадата, според мен.  Peace
Там мери сили с деца от цяла София, шарени, от различни училища и школи, според мен е по-добро мерило за това къде се намира детето на общия фон.

На Образователни технологии тарифата за ПИ е 25 лева за предмет, май.  newsm78

Последна редакция: пн, 03 дек 2012, 13:00 от нова

# 657
... Домашните в училище никой не проверява за вярност - само за наличие на такива. Дали това не е голямата грешка ...

Със сигурност, много голяма грешка е /макар и да съм убедена, че не се дължи само на това/. Това от тази година ли е? Ако не- не сте ли поставяли въпроса за проверка? То за просто налично някакво там написано нещо и малкият ми син може да провери. Проверка е, когато се анализира съдържанието на домашната работа. И не е достатъчна дори някаква си там оценка, за мен е важна писмената рецензия, винаги я чета с интерес.
И при отличните оценки чета- и да го похвалят, пак е от полза, значи нещото трябва да е в тази посока, в която е вървял. Да не споменавам за изключителната полза от препоръките за изправяне на грешка.
Споделям мнението на учителката по- горе- за частни уроци си е. От колективно обучение няма смисъл.

Нашият проблем е... краснописът. От І клас наблягам, но и сега не е достатъчно четливо. Правописни грешки от V клас няма, най- много от разсеяност да изяде буква, пунктуационни- вече и тях оправи, да пише никога не му е бивало проблем, дори обича,...но с това писане, с тоя почерк... Чудя се като как да го направя. Аз имам също грозен почерк, но моят е четлив, поне.

Последна редакция: пн, 03 дек 2012, 12:58 от Judy

# 658

А сега познайте защо черпя!

Скрит текст:
Доживях 6 по бЕЛ  newsm44 newsm44 newsm44 и то на писмено изпитване!

# 659
Браво за повода, ма почерпката нещо... не я виждам аз...

Общи условия

Активация на акаунт