(Био)зеленчукова градина - тема 20

• 74 874
  • 743
  •   1
Отговори
# 495
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
разбирам вили, и виждам, чувам и все по-малко разбирам какво става  Confused но това е друга тема  Hug

от няколко дена си мисля и накрая не издържах и ще си питам.  Thinking дали пък нямаше да стане, ако беше отговорила на оня въпрос с другия отговор?  ooooh!

аз нямам търпение и днес щебодна няколко семенца репички в едно съндъче  Laughing не аз де, малкият градинар има желание той да си има цвете  Wink така хем ще се грижи за нещо, хем после може да си го хапне Simple Smile

# 496
Вили, надявам се нещата да станата така, както си ги представяш! Hug
Ето моите ранни домати: http://s13.radikal.ru/i186/1301/73/5c5ba8b01de7.jpg
А тези тук наистина подраниха: http://s017.radikal.ru/i409/1301/4d/0601de4e4b21.jpg
И първите пипери: http://s020.radikal.ru/i703/1301/1b/46ce36492b72.jpg
И още много кутии и сандъчета по  прозорците  Joy

# 497
запис от един кандидат градинар да ви следи   bouquet

# 498
Да Вили точно поради всички неуредици в държавата ни ,пустеят земите.Но тука искам да кажа ,че и ние като народ сме прекалено търпеливи.Даже по лошо нещо ще кажа ,гледаме да се спасяваме по еденично.Нямаме гражданско общество.
Много е тъжно.

# 499
Здравейте всички.
От доста време чета темата. Аз съм на 28 години, съпругата ми също е във форума, но за съжаление тя не се вълнува от тези теми, женени сме от две години и имаме дъщеря на 1 година и 3 месеца.
След като се оженихме си купихме къща с двор в едно близко до Стара Загора село.
Миналата година бях сял всичко и съм доволен от добивите, надявам се и тази да е така.
Сега се чудя дали не е рано за доматите, но много ме сърбят ръцете и ще взема да ги сея.
Както миналата година така и тази съм се спрял на пресования торф за подготовка на разсада и бях много доволен. Миналата година сях Биг-Биф и Амати. За тази съм се спрял, засега, на Пирамида и Биволско сърце.

# 500
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
 Hug привет  Hug
не се стягай за съпругата Simple Smile ще прихване и тя Simple Smile Simple Smile Simple Smile моето момче вече дава идеи, чете книги и сам си прави винцето Simple Smile Simple Smile Simple Smile харесва му да гледа как ровкам в земята, помага с техническата част и ... хапва салатки Wink

# 501
  • Русе
Ани изпревари ме!

# 502
От теб се уча, анн! Grinning Ще наваксаш, при теб климата е друг, всичко ти става по-рано.

# 503
Някой ползвал ли е изсушено ползвано мляно кафе? За подхранване на почвата го събира мъжа ми, някъде бил чел нещо си...

# 504
  • Варна-София
Стелт, аз ползвам с цел да подкиселя малко почвата на някои видове, че моята е доста варовита. Розите, доматите, ябълките, крушите, праскови нектарини са все любители на по-кисела почва. Ползвам много, като ми падне - с чували.

# 505
Да кажа какво видях преди да падне снега около чесъна...едни дребни черни мухички.Бяха в непосредствена близост до чесъна.Градината беше подгизнала newsm78 знам ли сигурно има значение и това.
Чесъна иначе е излезнал на 7-8 до 10см.
Гледах в нета за снимки на вредители ,но не ми стана ясно каква беше тази мухичка.дали да се надявам ,че е нещо инцидентно...мъжо каза само лупа ми трябвало,много съм се вживявала Grinning

# 506
  • на пъпа на Златията
Луковата муха?
Поля ли с зелева чорба? 

# 507
  • на пъпа на Златията
Луковата муха?
Поля ли с зелева чорба? 

# 508
Някой ползвал ли е изсушено ползвано мляно кафе? За подхранване на почвата го събира мъжа ми, някъде бил чел нещо си...
Много добре се подхранвал компоста с утайка от кафе съм чела. Мисля, че един руснак Б.С. Анненков го беше писал това.

# 509
 rorik не съм поляла,нещо се сещам ,че съм чела във форума ,но какво беше.Сега ще видя в архива дали ще го намеря.Ако не го намеря ще моля пак за помощ Embarassed

Намерих.....миналата година се е обсъждало на 16 и 17стр ,но разбрах ,че съм закъсняла,трябвало е да полея със зелева чорба още при сеенето и преди да падне снега.
Сега ще чакам да се разтопи снега и пак ще полея дано има ефект.Не прочетох никъде да се разрежда с вода,направо със зелевата чорба нали?

Последна редакция: нд, 27 яну 2013, 15:31 от skela

Общи условия

Активация на акаунт