(Био)зеленчукова градина - тема 20

• 74 872
  • 743
  •   1
Отговори
# 510
  Hug Запис , отдавна не съм влизала , но ето дойде времето да ви следа. Мисля тея дни да сложа домати за разсад. Рано ли е или е таман дошло време?   

# 511
  • Варна-София
Никлен, ти сама трябва да решиш имаш ли възможност да гледаш ранни домати или не.

Аз например, нямам възможност да държа дълго време разсади вътре, така че ще правя средноранни домати, значи ще отложа чак до март посяването.

# 512
Уф много ще се смеете ,но ще споделя Mr. Green
Ами тая пръст дето я пекох за да я обеззаразя,реших и да я попаря.Не мога да дам обяснение защо реших така Embarassedмераци разни.
Та изсипах я в един леген и я полях с гореща вода и стана кал Embarassed
Това се случи преди седмица. Сложих я в сандъчета ,че да може да се изтече водата и отвреме навреме бъркотих ,а отделно и включих духалка да може да изсъхва по бързо EmbarassedКомична ситуация отвсякъде Mr. Green
Да обаче сега стана една твърда ,а бе камък и в същото време не е изсъхнала все още.
Как да я направя рохкавичка като имате предвид ,че е 1:1 оборска тор и градинска пръст,пак трябва да я поливам ли ?
Искам да сея Рилата ,а тя стои на буци отгоре...
Вие се смеете ама на мен ми е наистина проблем Laughing Laughing Laughing
Нямам повече оборска тор примерно да добавя.Имам само от купешките за цветя.Освен да ползвам нея ,а после като пикирам в кофички тогава да ги омеша.

Последна редакция: пн, 28 яну 2013, 11:09 от skela

# 513
  • Варна-София
Може би ако добавиш торф ще я направиш по-въздушна.
Четох една книга за почвата и почвените организми. Ами то много сложна система била. Даже низшите гъбички били изключително важни за задържане на водата, вкарване на въздух и поддържане структурата на почвата. Всеки микроорганизъм или буболече там прави нещо от обща полза.
Аз съм правила (миналата година) това, което ти смяташ да правиш. Първо съм садила гъст разсад в купешка почва за цветя. После при пикирането пикирах в почва от нашето място + тор, за да свикват.

Последна редакция: пн, 28 яну 2013, 15:40 от amica1

# 514
  • София/Варна
skela нашата земя е някаква глина, която като е мокра и стъпваш върху нея толкова се сбива, че дори трева не никне. Единствения шанс да стане относително рохка с много окопаване когато е съвсем леко влажна. Пробвай да изсипеш всичко в един съд-корито и разбърквай докато ти се получи. Според мен с поливане няма да стане. Смеси я и с някаква друга пръст, примерно изостанала от саксии с цветя.

# 515
  • на пъпа на Златията
Скела,
Изсипи в едно корито,само поръси пръстта с лейката , разбъркай и изчаквай, да попие водата, половин час например  . Така на няколко пъти . Не премокряй!!!Големи ли са буците? Имаше едни ръчни малки гребълца  , понеже сха е студено на другия ден , прекопай, Катонаправиш 2-3 пъти така  ще се оправи. Ти ли пита за зелевата чорба ? Ако ти е солена я поразреди малко , акое на вкус направо с нея от струк на стрък , по листата. Наплютото е в средниет листенца. 

# 516
  • Пазете Гор
Простете ме за спама, но един от признаците за пролетта е активността в темата  Grinning.

Вили, много имам да ти кажа. На тебе, остави ги зарзаватите.

# 517
Е златни сте винаги сте насреща   bouquet
Ще я мъча пръста утре пък ще видим.
rorik аз питах за зелевата Simple SmileСега ще чакам да се разтопи снега и тогава ще полея.

# 518
  • Варна-София
Скела, увери се, че мушицата наистина е чеснова муха. Да не е някоя от останалите сто хиляди вида и напразно да си осоляваш почвата. Аз например почти никога съм нямала такива поражения и съответно с нищо не пръскам. Твоят опит досега какво показва?

Така ли изглежда черната мушица?
http://www.google.bg/search?hl=bg&gs_rn=1&gs_ri=hp&c … merki%3B500%3B333

Каква е тази работа с пчелите? http://news.ibox.bg/news/id_468552238
Куркума, при теб как са?

Последна редакция: вт, 29 яну 2013, 09:32 от amica1

# 519
amica1 не знам дали е чеснова муха Confused
От 4-5 дни не съм ходила там,а мъж ми каза ,че не вижда никакви мухи.Ама той и предният път не виждаше.А аз хич не мога да определя дали е това.Следващият път ще хвана някоя и ще снимам.

# 520
Да побутна темата с прогноза за февруари, май топъл ще е Simple Smile

http://www.bgfermer.bg/Article.asp?ArticleId=1744691

# 521
  • София
Цитат
Петицията за забрана от ЕС на неоникотиноидните пестициди, които морят пчелите масово. Ако още не сте се подписали направете го, остават броени часове..
https://secure.avaaz.org/en/hours_to_save_the_bees/?aFZfSd

# 522
Аз се подписах вече дано да ги ограничим, но не са само те, ами клетките на мобилните телефони  Rolling Eyes

# 523
  • Варна-София
Подписах.

# 524
Аз също се подписах!Това е сериозен проблем

Общи условия

Активация на акаунт