Момиченце на 1 годинка и 10 месеца- пребито в ясла във Варна

• 7 681
  • 125
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Физически, така се разделят деца, които са в конфликт! Да, отделянето от групата действа! И без това всички деца са в една занималня.

# 91
  • София

Вместо просто да ги гледат по-внимателно и да ги разделят, преди да са се изпопребили.

И как предлагаш да ги разделят? Дори и да има само един побойник в групата, трябва един човек от персонала да го наблюдава нон-стоп. Не става със "седни на тази маса и рисувай". И как за останалите 20 деца (в най-добрия случай) ще се грижи сам другия член на персонала?

Ами има начини. В групата на дъщеря ми имаше даже 2-3 побойници. Госпожите намериха начин да ги контролират от началото та до края на набора в градината.

# 92
L'Agent, какви успокоителни бре? Психолога не е психиатър, за да изписва успокоителни.  Shocked Със психолог само се разговаря, но той си има тактика.
А наистина трябва да се направят отделни училища и детски домове специално за агресивни деца - поне да се избиват взаимно.  Laughing А тук не става въпрос  за едно ухапване или пощипване, а за отявлено агресивни деца, които вредят на децата около себе си, по-късно в училище, а сетне и в живота. Проблемът според мен е голям. Обаче като пиша по форума, имам чувството че повечето майки имат нужда от психолог и психиатър заради отявлената си агресия та не е чудно, че и техните деца са такива.

# 93
Безумно е твърдението в статията, че понеже за нараняванията е виновно друго дете, то не може да бъде търсена отговорност за това. И не можело да се започне проверка, защото прокурорът бил в болнични! Що за наглост? Какво означава това, че за пореден път мърлите в детските градини ще минат безнаказано ли? Обзалагам се, че виновниците от персонала ще се разминат с едно условно предупреждение и край. А това дете не е просто ухапано, а е блъскано с предмет или събаряно. Синината по челото не може да е от ухапване. Надявам се родителите да имат сили да се преборят със системата, ама едва ли.

# 94
Да, възможно е и самият персонал да е виновен и да си мие ръцете с децата, които все още не могат да говорят достатъчно добре, за да разкажат какво е станало наистина. И на мен синините ми се виждат прекалено големи, за да може да ги причини друго дете. А и факта, че постоянно се прикриват и се правят, че нищо не е станало... не знам. Аз лично не бих си дала детето в тази ясла. То не съм и от Варна де. Да се надяваме нашите деца да попаднат на по-човечно отношение, че като даваш друг да ти гледа детето, все трепериш - все пак за чуждите деца на никой не му дреме.

# 95
  • Пазете Гор
Тая плаха надежда, че поредният инцидент в детските заведения ще ни накара да се замислим кому изобщо е нужен тоя бройлерен подход за отглеждане на деца.

# 96
АМи имам дете, което освен цункане и гушкане друго не е видяло - не може да се бие ,не е агресивно. Аз самата бях много агресивно дете и много добре знам защо бях такова - заради родителите ми.  Wink Така че си правя съответните изводи за средата, в която живее детето.
Най-лошият възпитател е говоренето, най-добрият - личният пример (изводи от моя живот, моите родители и децата, които съм гледала).

Много точно написано, абсолютно е така! Peace
Повтарям, в яслите няма "възпитатели", няма педагози изобщо. Това е много сериозен проблем при наличието на многао деца на малка възраст.

Последна редакция: нд, 25 ное 2012, 12:54 от Мишона

# 97
Тая плаха надежда, че поредният инцидент в детските заведения ще ни накара да се замислим кому изобщо е нужен тоя бройлерен подход за отглеждане на деца.

Мда, за съжаление малко са мъжете, които могат да издържат семейството си, за да може майката да отглежда и възпитава собствените си деца, а не да ги дава на чужди хора, на които им е през оная работа.

# 98

Е, идиотите дори искат да направят бройлерния подход норма с въвеждането на задължителна детска градина за 4-годишните. Прието е вече.

# 99

Е, идиотите дори искат да направят бройлерния подход норма с въвеждането на задължителна детска градина за 4-годишните. Прието е вече.
Ти пък! Те ще принудят хората още на 1 година да ги оставят, ти чак за 4.... Просто не ми се мисли какво ще става с бъдещите деца, оставени на произвола на съдбата сами да се гледат, възпитават и бият!  ooooh! (Тва сами да се бият стана малко смешно.  Laughing)

# 100
Но пък сте прави, че е въпрос на реноме и самооценка от страна на мениджмънта на детското заведение.  Моето по-малко детенце веднъж пострада сериозно от друго дете. Веднага реагирах - разговарях с директорката на градината. Казах и, че няма да има втори разговор. И всичко е наред сега и завинаги. Но екипът е много добър, а и директорките са много интелигентни жени.

# 101
  • Стара Загора
Голяма част от служителите в яслите и градините не си вършат работата с желание и любов към децата!А пред родителите се преструват на много загрижени!

# 102
Учителките в градините много добре си пазят гърбовете една на друга, в това число и директорките. Замазват се спорни ситуации и трябва наистина да стане нещо нечувано, за да се поразмърда малко системата. Аз съм сигурна, че даже уволнени няма да има и ще се опитат да минат с това, че децата им са много и в семействата средата е нездрава. Само че докато децата са под тяхна грижа, те носят отговорност за здравето им. Така ли е?

# 103
  • София
Учителките в градините много добре си пазят гърбовете една на друга, в това число и директорките. Замазват се спорни ситуации и трябва наистина да стане нещо нечувано, за да се поразмърда малко системата. Аз съм сигурна, че даже уволнени няма да има и ще се опитат да минат с това, че децата им са много и в семействата средата е нездрава. Само че докато децата са под тяхна грижа, те носят отговорност за здравето им. Така ли е?

Така е. Много пъти съм ги слушала как се оправдават и замазват положението с "ами те са деца, случва се". А в същото време учителката пила кафе, децата са оставени на лелята, тя отишла до банята с едно-две от тях и останалите направили белята.
И никога няма да кажат "оставихме ги сами".

# 104
След 2 месеца ми предстои да дам сина ми на ясла, когато ще е на "преклонната" възраст 1 год. и 3 мес. Вчера един непознат ми каза, че това е престъпление... Тогава не му обърнах внимание, но четейки статията и коментарите се замислих дали наистина не е прав...
 От всичко казано до тук се съгласих най-много с мнението, че между родител и възпитател трябва да има допълване. Колкото и да се опитваме вкъщи да научим детето на нещо, ако нашите усилия не се допълват и от педагозите, то всичко отива по дяволите. Наясно съм, че децата "попиват" страшно много едно от друго и това не може да се избегне. Наясно съм, че персонала не достига и някак си, успявам да разбирам служителките, че си пазят гърба една на друга.
 Снощи се замислих, че съм склонна да ни увеличат таксата, но да се наемат още лелички. Съмнявам се, обаче че закона го позволява.
 Моля се единствено да не заваря детето си в състоянието на детето от снимката, защото не знам как ще реагирам...

Общи условия

Активация на акаунт