Момиченце на 1 годинка и 10 месеца- пребито в ясла във Варна

• 7 669
  • 125
  •   1
Отговори
# 120
  • София
E не, не мога да повярвам, че някой сериозно смята, че 2-годишното е рецидивист и трябва да бъде направена проверка от закрила на детето! 2-годишното трябва непрестанно да бъде наблюдавано и учено и ще спре да удря и хапе при постянство в работата с него. Никой не обича побойници, аз също не ги обичам, но в крайна сметка какво да ги направим - да си сложим всички в една група - да се избиват помежду си? Или да възобновим ТВУ-тата, които създаваха престъпници, вместо да ги превъзпитат? Нали този 2-годишен побойник утре ще е част от обществото и ще трябва да живеем с него.
И пак ще кажа, че не вярвам, че дете е докарало друго дете до състоянието на снимката. Ама явно и на хората им е по-удобно да приемат, че е виновно дете, а не мърлата, която е била на смяна, и така да се поуспокоят, че децата им са в добри ръце. Така виждам аз ситуацията.

Е, не си ли виждала как някоя родителница наблюдава със задоволство малкия "юнак", който налага друго детенце на детската площадка, или развива теории как не трябвало да си отстъпва играчките и да се научело да отвръща на удари. Кой се очаква да работи с такова дете в случая?

И на мен не ми се вярва друго двегодишно да е намлатило момиченцето така, че да изглежда по този начин на снимката. По-скоро подозирам прикриване на някой от персонала, като се сещам какви случаи съм чувала, особено при деца, които още не говорят.

# 121
Tя и сестра ми така казва, че откакто е дала детето на детска градина, вместо да имат повече пари, имат по-малко, защото все за нещо се сещат да искат от градината. А ти какво предлагаш, Куркума?

# 122

В следващите си постове ще споделя защо ги смятам за неефективни, травмиращи, ресурсоемки и изобщо ненужни, но да не натоварвам това писание.

Ох, що народ ми скокна при подобно твърдание в една тема преди месец. Стори им се скандално мнението ми, че децата в българските общински детските градини и в яслите могат спокойно да се разглеждат като травмирани деца.  Simple Smile
С нетърпение чакам да убедиш някого.
Според мен, на майките трябва да се даде реален избор да си отглеждат детето през втората годинка, ако желаят, а после децата да отиват в подготвителна за градината група с възпитателна програма, за да могат майките да се върнат на пазара на труда. Изключително против яслите съм в този им вид, въпреки че наистина са алтернатва.

Последна редакция: нд, 25 ное 2012, 19:21 от Мишона

# 123
  • София
Да, аз сериозно смятам, че трябва да се обърне внимание и на родителите, но само при условие - ще се самоцитирам:

Но ако родителите на побойника наистина не взимат никакви мерки

# 124

В нашата градина имаше психолог, но бройката вече е закрита. Много жалко.  Sad
[/quote]

Ако е като психолога в ОДЗ 14 -по-добре наистина да я закрият бройката! Без да е виждала и за секунда дете ибез да е запозната с интелектуалното състояние, навици и умения -поставя диагнози - нужда от психиатър!

# 125
Синът ми е на детска градина в САЩ и на същата възраст беше жестоко хапан от друго дете ( това всеки божи ден в продължение на седмица и нещо). Прекарах в детската градина цяла седмица, скандали, срещи с директора ( получих абсурдни обяснения)....бях помолила за мнение пишещите в една от темите тук. Останах разочарована, защото това са майки с деца и с какво бездушие се отнасят към малтретирано дете, да не казвам колко високи претенции имат същевременно. Не ме учудва поведението на децата, те копират родителите си

Отказаха ми среща с родителите на др дете, защото и те се чувствали зле. Интересно ми е, това питах и директорката, как се чувства моето дете в случая. Ако го заведа така на секундата ще уведомят социални грижи. Назначиха и друг учител в групата ( да пази децата от хапещото дете, защото се оказа, че има и др пострадали). Е да но не успя и той, отказаха да изгонят детето от детската градина, защото не било травма това ( може би чакаха да откъсне пръста на някого). Преместих синът ми в др група

Общи условия

Активация на акаунт