Как да се справя?

• 15 772
  • 160
  •   1
Отговори
# 60
I ♥, толкова енергия изхаби да пишеш в тази тема, че до сега да беше преместила хладилника... или да му беше сварила ботушите на оня.

# 61
Benisima  Hug
Ще опитам да говоря тази вечер с него, ако си дойде във време, когато още съм будна.А ако ли не, ще последвам съвета ти pronobis и ще сготвя   Wink

# 62
  • София
А ако знаеш как са паднали наемите в София...
А детенцето ти е малко и  лесно ще се адаптира...
А и в София би могла да си намериш работа за 500 е...
Не че ти паля фитилите да се връщаш, ама...няма да е зле.

# 63
Benisima  Hug
Ще опитам да говоря тази вечер с него, ако си дойде във време, когато още съм будна.А ако ли не, ще последвам съвета ти pronobis и ще сготвя   Wink
Ама разбира се, какво му мислиш.
Трябва да си так-так и да ги поставиш на местата им тез.... *#^^@&... мъжове.  Mr. Green

# 64
Трябва да си так-так...

Joy Така е, так-так и това е.Права си беше авторката на тези мъдри слова (Златка).Още повече, че живея и в столицата на Румъния(според нейната география)  Mr. Green

# 65
Бих залепила огромен лист на хладилника" Ако обичаш не отваряй нашият хладилник без позволение" Отделно едни лепенки на хладилника...слагат ги на компютрите например  за да разберат тия от сервиза, дали си го бърникал преди да ти изтече гаранцията.
Отделно вътре " Не пипай".
Може да е прекалено, но всичко бих направила, за да му смутя наглостта на този индивид.И като видя, че пак е пипал така ще ги вдигна у въздуха всички, че няма да смеят да се приберат.
Да седиш гладна, а оня червей да изяждя храната ви...непростимо е да си мълчиш, утре детето ти щв остане гладно заради този.

# 66
Или Белгия, Холандия.

Аз, ако бях в твоето положение, със сигурност бих постъпвала като теб.
Случвало се е хорски постъпки да ме изумяват, обаче оставам безмълвна. Вътрешно се бунтувам до неузнаваемост, но някакси не мога ди си представя да се принизя до хорското ниво и да вляза в пререкание за някакви подобни и от сорта действия. От което после аз си патя. Та, в този смисъл, напълно те разбирам.

Това, което мога да предложа, въпреки, че едва ли ще ти е по-леко от един скандал, примерно, е съвсем спокойно да му обясниш ситуацията и немотията.

Какъв е съквартиранта, аграр ли някой, простак?
Или е обикновено перде?
И аз съм така и при такива ситуации бих си прибрала демонстративно хладилника и сложила катинар на сухите продукти-кафе,сметана, захар и т.н. Щом не се разбира с думи,тогава действия трябват. И ако трябва половината секция ще махна и ще оголя хола ,но ще си сложа нещата при мен ,но няма да се занимавам с подобни екземпляри освен на "Здравей" и "Лека вечер".
На такива ни графици, ни подялба на продукти и разходи(то се е видяло колко плаща за нет ) ,ни тънки разговори ще минат пред тях. Hug

# 67
  • Монреал
Изял на детето вечерята, ти си лягаш гладна, мъжът ти работи непрекъснато, така че не се виждате изобщо, а на теб ти е жал за чуввствата на този крадец?  ooooh! А да не забравим, че този мизерник ползва тоалетната, а ти после ходиш да я чистиш след това  Sick За кой ти е по-жал - за детето ти, за теб, за мъжа ти или за съседа?  ooooh!
Напиши си всичко на един списък преди да говориш с него, защото знам, че като се развълнуваш и се притесниш със сигурност ще забравиш нещо и ще си преплетеш езика. И във списъка сложи всяка вафла, лъжица захар, руло тоалетна хартия или сметка за ток или интернет, които са ви били откраднати и вярвай ми това изобщо не е дребнаво. И нека мъжът ти да присъства на този разговор и го запознай със списъка предварително, нека да му прекипи малко и да го смота малко тоя.

# 68
Само да уточня - кухня + стая е гарсониера,
а боксониера е една стая с кухненски бокс,т.е. - едно помещение.
Разликата  между двете е самостоятелната кухня в полза на гарсониерата.
Пишеш,че освен наем се заплащат и останалите консумативи ток,газ....
има ли вариант в наема да са включени и те или зависи от различните жилища ?
/Познати във Франция казват всичко е включено в наема/

# 69
Моят план за действие би бил по всички фронтове:
1 - дипломатически: каня мъжа си и съседа на салатка с ракийка и плясвам на масата писмените си оплаквания и изисквания (всичко, което девойките по-горе изброиха, плюс проектографик за почистване за следвасщите 2 седмици, примерно). Отделно направи сметка на почистващите препарати за общите помещения, и ако ти ще ги поддържаш - колко часа следва да ти се платят.
2 - превантивен: ето тези малки сладки алармки са много ефективни (в стаята си бях сложила тези); а и не са скъпи. В последната квартира, в която живеех в Англия, стаите не се заключваха; нищо не ми е изчезнало, но гардеробите, шкафчетата и пр. редовно се проверяваха и коментираха (чудя им се на акъла, ама нейсе). Чувството е много гадно, макар че финансово не бях засегната. Първо сложих камерата от колата в стаята, а после 2 портативни аларми и реших проблема. Имаше цупене, но негативни последствия за мен никакви.
Бих купила туристическа хладилна чанта, а трайните продукти също бих смъкнала долу - освен ако не сложиш катинарчета на твоите шкафове.
3 - пунитивни: английската сол не е най-подходяща, но лютивите манджи (тип къри) чудесно биха маскирали вкуса на сенната (майчин лист). Ако си в Англия, бих ти препоръчала този вариант, като евтин за къри; а за десерт, и то шоколадов, понеже си добричка - това.
Спокойно, не е отровно, даже е полезно.   chef

# 70
Влизам само да разкажа, макар че още треперя.Проведох разговора с комшията.Започнах спокойно, като изброих всичко, което ми тежеше-яденето, покупките, чистенето, всичко.След като стоя и ме гледа като дебил и след всичките ми подкани "Хайде, защо мълчиш,големи хора сме, не искам да се караме, искам да живеем нормално и да е добре за всички", той започна да блъска.Стана да си изхвърли пепелника, блъсна стола и тогаваааааа не знам какво ми стана, изперках.Метнах добрия тон и молбите в най-тъмния ъгъл на стаята и се появи  Twisted Evil
Заявих му в прав текст, че вече няма да лягам гладна заради него, казах му, че знам, че ми използва всичко, че бърка по шкафовете.И не чаках отговор, такъв монолог си спретнах, че Мариус Куркински пасти да яде  Laughing Казах и за чистенето.Казах, че не само аз използвам тоалетната, банята, кухнята.Казах, че повече няма да си мръдна пръста.Няма да ви занимавам с неговите отговори, но мисля, че успях.А, само да добавя, че и мъжът ми беше там.И той си мълчеше, но аз и друго не съм очаквала.Поне изясних нещата, когато бяхме всички.
Момичета, искам за пореден път да ви благодаря   bouquet Толкова много ми тежеше, толкова исках да го проведа този разговор.Вие ми подействахте като катализатор и ми вдъхнахте сила и кураж да го направя  Hug

# 71
  bouquet Hug Hug Hug
БРАВО на теб!
И все пак си прибирайте нещата за да не се изкушава като позабрави. Peace

Последна редакция: пт, 23 ное 2012, 21:47 от Анонимен

# 72
Невероятна тема! Направо не мога да повярвам, сигурно защото не съм живяла в чужбина. Пиши имало ли е ефект после или пак я карате постарому. Не знам защо ми се промъква мисълта за...ден до пладне.... newsm78

# 73
Дано да има ефект разговора!

# 74
  • Монреал
Браво  Hug Сега се успокой, говори с мъжа си да те подкрепя и за в бъдеще прави забележка на място дори и за най-малкото провинение, понеже съм сигурна, че търтея ще пробва да си заживее по старому възможно най-скоро.

Общи условия

Активация на акаунт