Как да се справя?

• 15 757
  • 160
  •   1
Отговори
# 90
Защо да не ви се вярва - типичен мизерник- бг имигрант ... не случайно казват хората в чужбина да избягваш нашенците, че не знаеш на какво ще се натресеш. Тъжна истина. Авторката явно не се чувства много сигурна в себе си, за да търпи подобно поведение от дълго време. За съжаление явно и мъжа й е смотан и не й помага много в тази ситуация. Пожелавам ти, I ♥ , да се вземеш здраво в ръце и да отстояваш правата си без да се смачкваш и подтискаш.  Hug

# 91
Да бе, нашенците - мизерници до един, а чужденците - прелест ненагледна.  Whistling
Въпросният паразит си е бил такъв и на родна земя. Така си е свикнал явно.
Не ми се вярва да се промени кой знае колко, само защото са го навикали еднократно ...
Но дано поне в хладилника да спре да бърка.  Confused

I ♥, пиши за развоя на събитията у вас.  Hug

# 92
Нашенците (някои) очакват да им постелиш и сложиш, да им намериш работа,
да ги подондуркаш, докато се окопитят, само защото сме все българи.
Знаеш ли наред с нормалните въпроси, задавани на лични, колко съобщения получавам от типа-
много е гадно в тази държава, не издържам вече, ще ми помогнеш ли с подслон и работа,
много съм свястна и няма да те притеснявам  Outta Joint

Рових се по едно време в английски форум за емиграцията в Австралия.
Обсъждаха си същите неща, както и ние в чужбинския подфорум-
носталгия, липсват им приятелите, акцента на автсралийците, колко е далече..
Но как пък една тема нямаше с обвинения, както тук-
защо никой не отговаря на въпросите за емиграция, което всъщност не е вярно,
ама как да сме намерили работа на нечий мъж и прочие от типа-
длъжни сте ни, защото сме българи. Ами не сме. Никой не е длъжен за нищо.
Друг е въпросът, че се дава обща информация, помага се и с конкретни насоки,
аз лично, а знам и за други, са подслонявали хора от този форум в домовете си.
Но ти сам си преценяваш с кого ще общуваш и на кого ще помогнеш.

# 93
Нашенците (някои) очакват да им постелиш и сложиш, да им намериш работа,
да ги подондуркаш, докато се окопитят, само защото сме все българи.
мда  ooooh! Ти им подадеш ръка, а те я налапат цялата. Лош опит имам  Tired

# 94
  • София
Оставете тия глупости с "нашенците".
Аз просто не мога да го разбера този мазохизъм (той вече си доста типичен за нас) да живеем със свекъри, роднини или представете си -  съквартиранти.
Намирате си едно - макар и маломерно жилище - за подобен наем и си живеете сами.
Как въобще ви хрумва да си усложнявате живота - не знам.

# 95
О, Red, повдигаш една друга болна тема-
с цената на какви жертви си заслужава живота в чужбина..

# 96
Оставете тия глупости с "нашенците".
Аз просто не мога да го разбера този мазохизъм (той вече си доста типичен за нас) да живеем със свекъри, роднини или представете си -  съквартиранти.
Намирате си едно - макар и маломерно жилище - за подобен наем и си живеете сами.
Как въобще ви хрумва да си усложнявате живота - не знам.

Аз веднага ще ти отговоря за т. нар. от теб "мазохизъм".
Наемът тук е 300 евро.Т.е.-хазяина взима 300 от нас и 300 от него и това не го дава като един цял апартамент(както описах напред какво представлява), а като отделни стаи.Ние ползваме 2 от тези общо 3 стаи и на нас се пада честта да плащаме тока и газта-още 100 евро.Комшията ползва само една стая, затова от него само 300.Така.Аз не работя.Тази квартира я ползваме от 6 години-от тогава наемите станаха фантастични.В момента това, в което живеем, не може да се намери за под 600 евро(говоря за двете наши стаи + кухнята), като в тези 600 не е включен тока и газта.Значи автоматично отиваш на 700.Имаме интернет и тв, което е още 50, застраховката на колата е 65 на месец, карам детето всеки ден на училище и имам по 40 км отиване-връщане, отиване-връщане.До тук са 1100 евро без да сме отворили и дума за храната  Laughing Мисълта ми, от този целия чаршаф, който изписах беше, че не можеш да си намериш подобно жилище за подобна цена.Най-евтиният вариант е 450 евро за една стая, в която се намира самата кухня.А как се живее в такова пространство с дете?Не ми е хрумнало сама да си усложнявам живота, но обстоятелствата в момента са такива.Имам си прекрасно жилище с прекрасна майка в България, но за детето е по-добре тук, така че аз оставам назад.

I ♥, пиши за развоя на събитията у вас.  Hug

Ами готвих  Laughing Минаха 2 дни от нашия разговор и не е пипал, но не е и изчистил.Но, както казах, щом успях един път да си отворя устата, мисля че ще ми е по-лесно, ако продължава да се прави на ударен, да го подсетя. Hug

Пожелавам ти, I ♥ , да се вземеш здраво в ръце и да отстояваш правата си без да се смачкваш и подтискаш.  Hug

Hug

# 97
Браво! А ако започне пак да си хапва от храната ви, по силно скръцвай със зъбки!
Успех!

# 98
  • ES
Така е в чужбина, налага се да делиш и къща с непознати, с хора хваната от кол и въже. И аз съм делила така, уж всички си купуваха отделно, ама препарати за почистване, за чинии не купуваха, а си водеха и приятели, единия само дето не спеше у нас. Като викнах един ден, след като видях, че единия си чисти тоалетната (слава богу имахме две) с купата за кекс, че тоя социализъм никъде го няма, излязох дребнава. След като забременях, казах на мъжа си, че никога повече няма да живея с други хора. Щото делиш наема, ама водомер и електромер на г..за му не можеш да сложиш, че плащахме бомбастични сметки за ток и вода, а за газта пак с кавга се купуваше. Веднъж спрях да купувам резервна бутилка и остана единия под душа със студена вода. Въобще идилия, за която никога не искам да си спомням.
Вашият съквартирант явно няма затруднение с парите, щом до 2 ч. минтка по заведенията, разберете се да готвите заедно, а той да си плаща пропорционалната част. Една позната, като живееше с едно младо семейство така правеха, хем и ток се икономисваше така. Аз не бих го направила, защото не всичко, което другия готви бих яла. Но те го правеха така, всичко купуваха общо и се сменяха в готвенето. А за репликата да му чистиш стаята, кажи, че ще го правиш с удоволствие, но срещу заплащане. И той живее в чужбина и вижда, че за всичко се заплаща.

# 99
Не му пускай аванта повече,не го съжалявай.И да ти остава храна не му я давай.Такива хора не се променят-сигурна съм че пак ще изяжда храната на детето ти....за жалост.

# 100
  • София
Аз съвсем приятелски написах горното мнение.
И точно маломерно жилище тип студио имах предвид.
Всъщност доста хора по света живеят в подобни - в Токио например средният размер на студио е 18 кв.м.
Във вашия случай бихте имали една стая с кухня с обща квадратура 25-30 кв.м (подобни са този тип жилища в Европа).
Обзавежда се с малък кухненски фронт, маса тип "падащ от стената плот", разтегателен диван за вас. За детето или легло надстройка с кът за работа под него, или легло и ако е нужно пак падащ плот за бюро. Релса в тавана с плътна и тежка завеса или някакъв подвижен параван, така че да имате опция за разделяне на кътове.
В коридора със сигурност ще имате място за гардероб.
С малко мебели.
И сте си само вие.

Всички горепосочени неща могат да се намерят на бюджетна цена в Икеа.

# 101
Изчетох темата и няма да давам мнения и акъли, тя авторката вече е действала така или иначе. Само ще се възмутя на наглостта и безочието на хората  Tired Толкова е тъжно, че чак не мога да повярвам... Понякога се улавям, че очите ми се насълзяват от такива неправди  Cry

# 102

До тук са 1100 евро без да сме отворили и дума за храната 

Ти живееше в Румъния нали? Май в Букурещ? А колко е средната работна заплата там? Любопитно ми е, защото все ни сочат Румъния за пример, как техните заплати били по-големи,нно гледат само номиналната стойност, а никой не отчита покупателната способност с тази заплата. Ако в София на някое тричленно семейство му трябваха 1100 евро само за основното без храната 90% от населението да е умряло от глад...

# 103
  • София, център

Ти живееше в Румъния нали? Май в Букурещ? А колко е средната работна заплата там? Любопитно ми е, защото все ни сочат Румъния за пример, как техните заплати били по-големи,нно гледат само номиналната стойност, а никой не отчита покупателната способност с тази заплата. Ако в София на някое тричленно семейство му трябваха 1100 евро само за основното без храната 90% от населението да е умряло от глад...

Я! Златка  Mr. Green

В Белгия живее момичето. Скъпа държава. Скъъъъпа.

# 104

Я! Златка  Mr. Green

В Белгия живее момичето. Скъпа държава. Скъъъъпа.

Е, хайде да не се обиждаме. Все пак съм наясно, че Букурещ е столицата на Румъния. Мернала съм в постовете й, че живее в Румъния, но не съм обърнала внимание, че иронизира Златка. За Белгия си оттеглям въпроса Wink

Общи условия

Активация на акаунт