Бременни майки в чужбина - Тема 45

• 30 462
  • 750
  •   1
Отговори
# 330
swissmamma Кога чакаш момата?

Няма ли да ти дадат списък от болницата като си резервираш раждането?

# 331
Благодаря момичета,за бързите отговори.

# 332
  • Switzerland
Здравейте мили мами , току що корегирах първа страница на темата . Искам да ви кажа , че със сигурност информацията не е пълна , но това е което аз успях да видя и от личните съобщения на няколко мами . Не съм изтрила например Boubou от бременните , но нямам време да и се ровя в профила да гледам кога е родила  newsm78. Моля всяка от вас да погледне първа страница и ако нещо не  е коректно да каже , за да го променя . И само като информация - не е лошо да се поглежда началната страница на темата , защото там има сложени линкове и към темата с Бебетата родени в чужбина а и друго полезно инфо . Другото , което искам да ви кажа е , че вече не мога да водя темата а и честно казано нямам никакво желание , от тук нататък само ще променям първа страница и то ако ми е пратено ЛС , в противен случай нещата си остават така . Ако някоя бременелка желае да поеме - супер . Ами това е от мен .
Спокойна и лека бременност ви пожелавам

Последна редакция: чт, 10 яну 2013, 12:26 от MilaB

# 333
Здравейте,мами и бременелки  Hug !
Swissmamma намерих този списък http://ina82.moetodete.bg/blogpost_1344_0.html ,доста е подробен и може би част от нещата няма да ти трябва,но да се ориентираш Wink
МилаБ,благодаря че се грижиш за темата!  bouquet
Биби,аз съм почти готова с покупките!Имам количка,кошарка,корито,помпа за кърма,2шишенца(за всеки случай),дрешки,одеалце,хавлийки,термометри и т.н.Доста от нещата са ми от братовчедка ми Simple Smile Остана да си купя матраче за кошарата(знам,че трябва да е ново),Комплектче-ножичка,гребенче...,памперси,мокри кърпички...даже сега тъкмо си правя списък,за да не забравя нещо!
Според вас кога трябва да си приготвя чантата за болницата?Когато вляза в 9-я???Гледах,че доста от мамите с термин януари са родили по-рано!А кога започнахте с прането и гладенето на бебешките дрешки?

# 334
. Не съм изтрила например Boubou от бременните , но нямам време да и се ровя в профила да гледам кога е родила  newsm78

Е, няма нищо, аз не държа да съм в списъци.  Peace

# 335
MilaB Благодаря, че до сега си подържала темичката. 

Кофеин Simple Smile Чантата да е готова в 35та седмица и да си я складираш.  Всичко се случва.
Да не забравиш козметиката и някой лекарства като панадол и нещо за колики и болки в корема.
За козметика знам от първа бременност, трябва ти добър крем за дупе и нежен крем за тяло без оцветители и миризми. 
Доста пъти децата се запичат ако майката няма кърма и се премине на сухо мляко.  Да имаш нещо за клизма.  Аз използвах малка спринцовка, че е тъничка отпред.

Сега тези неща звучат странно, но като ти дойде до главата, по добре да знаеш.

# 336
Здравейте момичета,ако може и аз тихичко да се присъидиня при вас Hug
  Чакаме нашето второ чудо на 1.09.
  Вчера бяхме на доктор и видяхме тупкащото сърчице,много сме щастливи  : Laughing
Желая на всички лека и прекрасна бременност Heart Eyes

# 337
  • И аз не знам къде
Здравейте мамчета. Видам от написаното,че сте се спуснали в покупки  Hug и затова да ви попитам ще купувате ли стерилизатор и изобщо има ли голяма полза от него или е една голяма глезотия  newsm78

# 338
  • E-CLM & CH-VD
Здравейте, момичета  Hug, записвам се и аз при вас. Следя ви от известно време, доста е забавно международното бременеене  Mr. Green

# 339
Аз не мисля да купувам стерилизатор.Мисля че е нужен само в случай че не кърмиш.Струват ми се много пари на вятъра. Peace

# 340
Здравейте мамчета. Видам от написаното,че сте се спуснали в покупки  Hug и затова да ви попитам ще купувате ли стерилизатор и изобщо има ли голяма полза от него или е една голяма глезотия  newsm78
Купи си стерилизатор и поне 2 шишета.
С моя първи син исках да кърмя но за жалост кърмата спря след 3 седмици.  Наложи се да дохранвам още от втората седмица и да стерилизирам постоянно шишета.
Никога не се знае какво ще се случи.  Аз бях планирала да кърмя поне 2 месеца, защото майчинството е само 4 месеца ... и трябваше да отбия рано.  Но и това не стана.  Стерилизатора го ползвах 1 година всеки ден по 2-3 пъти.  Добре че го имах.

Не използвайте химикалите и препаратите които стерилизират бутилки, най добре е стерилизатор за микровълнова.
Не струва много и все някога ще потрябва даже и да кърмите.  Това беше една от първите ми покупки сега с втората бременност. 

# 341
Добре дошли на новите мами!

Стерилизатор не съм ползвала и сега не мисля да ползвам. Според мен изчакай да видиш дали ще потръгне с кърменето и после реши. Винаги може да си купиш при нужда.

Засега нищо не съм купила за бебето Embarassed, защото си имам почти всичко от другите деца. На моменти едва се сдържам, но чакаме да разберем пола и тогава да купя някои нови дрешки. Ще ни трябва ново матраче за кошарката, евентуално слинг шал / имам с халки/ и това е.

Другата сряда съм на преглед и на тест за гестационен диабет. Стискайте палци всичко да е наред. Praynig

# 342
  • И аз не знам къде
Благодаря Биби-джиби. Мисля да кърмя детето си докато мога.,но може би ще си взема и аз . NaughtyМоят мъж сега иска бебефон с камера.Ако останат достатъчно парички ще се сдобием и с тази глезотийка.

# 343
Привет   Hug,да се включа за стерилизатора.Лично аз стерилизирах всичко,което се допира до устата на бебето докато навърши годинка-биберони,гризалки разни,лъжичките и чинийките за храна.Така че дори и да кърмя дълго пак ще си взема Grinning Предпочитам стерилизатор пред това да ги изварявам по 20мин. всеки ден Peace
  Да питам има ли някоя мама,която си е правила амниоцинтеза,че доста ми е притеснено за това изследване.

# 344
Здравейте момичета.
Ако може и аз да се присъединя към вашата групичка ще ми бъде много приятно:)
Първа бременност,35 години,чакаме момиченце,термина ми е на 16ти март,живеем в Лондон,Кройдън. Ако има мами близо до моят район ще се радвам да се запознаем лично:)
Пожелавам на всички леко доизкарване на бременността и много здрави и хубави бебета на финала. А на всички родили вече мами-да са ви живи и здрави дечицата и много да ви радват.

Общи условия

Активация на акаунт