Бременни майки в чужбина - Тема 45

• 30 463
  • 750
  •   1
Отговори
# 345
macinka_ и аз стерилизирах всичко като теб.  Даже и бурканчетата за храна като правих каша в къщи.
Много ми беше полезен.

Като бяхме в болницата с големия ми син, след раждането ... му дадоха бутилка.  Много се ядосах тогава, но повече се ядосах като видях как ги стерилизират.  Има един препарат за стерилизиране който се смесва с вода и в него се топят нещата.  Мирише на белина  Sick ... и съответно шишето миришеше на белина и на детето устата миришеше.  Направих голям скандал разбира се.  Таман съм го родила чистичко, новичко, натурално .... и те да му тикат химии в устата!
Щях да ги избия.

# 346
  • Монреал
Добре дошли на новите мами в темата и лека бременност!  Hug

Аз кърмих и моите синове така и не приеха биберон, така че за нас стерилизатора беше напълно излишен. Всъщност, дори и да се ползва за шишета, биберони, веднъж бебето започне ли да си лапа ръцете и всичко около него, стерилизатора се обезмисля, така че в най-добрия случай си се ползва само няколко месеца и без това.
За бебефона, зависи от размера на жилището ви, но за нас специално няма да имаме нужда.
Друга безсмислена покупка за мен е повивалника, спокойно си сядам на леглото да преобличам бебето, но ние и не използваме мокри кърпички, а винаги мием дупетата на мивката. Другото е кошчето за памперси, дето неутрализирало миризмата, също безполезна вещ, то в началото изобщо не миришат памперсите, а после пък, ако се изнася боклука всеки ден, няма толкова голямо значение.

А най-най-полезната вещ за мен беше възглавницата за кърмене, някой ни я подари още като бях бременна с първият ми син и живот и здраве ще я ползвам и с третото чедо, много е удобна и спасява ръцете и кръста.

И накрая да се оплача, счупи се пералнята снощи, а техник щял да идва чак в понеделник  Cry

# 347
  • E-CLM & CH-VD
Да питам има ли някоя мама,която си е правила амниоцинтеза,че доста ми е притеснено за това изследване.

Препоръчват ти да правиш ли? Ако нямаш предпоставки, е по-добре да го избегнеш, защото е инвазивно изследване и винаги има, макар и доста нисък, риск от спонтанен аборт.  Peace

# 348
Да,каза ми доктора,че би било добре,защото съм на 34.На всичкото отгоре и трябва да се изръсим 2000 франка,защото касата го поема на жени над 35 год.
  Аз именно затова се притеснявам,че има риск.

# 349
Да,каза ми доктора,че би било добре,защото съм на 34.На всичкото отгоре и трябва да се изръсим 2000 франка,защото касата го поема на жени над 35 год.

Хм, защо не изчакаш резултатите от кръвните тестове и измерването на нухалната гънка преди да се решиш на амнио... Аз съм на 33, няма голяма разлика с 34.

# 350

Цитат
защо не изчакаш резултатите от кръвните тестове и измерването на нухалната гънка преди да се решиш на амнио...

Аз съм на 35 и въпреки, че при мен касата поема амниоцентезата, първо направих горните изследвания. Тях трябваше да заплатя, защото касата не ги поема. Рискът за Даун беше много нисък и се отказах от амниоцентезата.

# 351
  • E-CLM & CH-VD

Хм, защо не изчакаш резултатите от кръвните тестове и измерването на нухалната гънка преди да се решиш на амнио... Аз съм на 33, няма голяма разлика с 34.

Точно.  Peace А и стойностите, ако не се лъжа, бяха еднакви за периода от 31-35 години включително, рискът се увеличава чак към 40 години, и въпреки това амнио се преглага, ако резултатите от горните 2 изследвания не са много добри.
Тези швейцарци не пропускат случай да ти измъкнат парите Joy От 2 год вече не живеем там, а още се разправям с институции  Twisted Evil

# 352
Благодаря ви момичета Hug
  Другия път ще му кажа на доктора аз #Cussing out

# 353
zdraveite i ot men i az shte izkaja edno mnenie za riskova bremennost tova si e moe mnenie lichno imam mnogo priqtelki rodili prez 2012g na 35,40,42g bez nikakav problrm zdravi bebcheta dori tazi na 42 g beshe s cvetna bremennost i razbra v 7 mesec rodi prekrasno momichence bez da useti Simple Smile taka che zavisi ot samiq organizam a i pri zdravi roditeli i samo polojitelno mislene i bebencata shte sa ni zdravi.na fetalnata morfologiq kazaha na sestra mi che bebeto ima problem s gornite ustni i che nqma da moje da gi zatvarq nqmalo gorna ustna samo q panikiosaha plemenicata mi e zdrava i si ima vsichko leko bremeneene i polojitelno mislene na vsichki mami i az chakam vtoroto si pilence prez iuni jiveem v larnaka-Kipar

# 354
  • Манчестър, Англия
Здравейте мили бъдещи мамчета, да се включа и аз в темичката, ако приемате нови попълнения. Първа бременност ми е, засега термина ми е 10.08.2013 г. Живея в Манчестър, Англия. Сега се връщам да ви чета Simple Smile
Лека вечер на всички от мен

# 355
Невби,ти още тука ли си бе жена?Тъкмо видях че те няма днес в отговорите,то пък фалшива тревога!

Добре дошли на всички нови момичета,лека и успешна бременност!

Аз пък съм от тези,дето още нищо не са купили,ама не съм се и разбързала,време имам още много!Даже количка въобще не смятам да купувам,искам да си карам докато мога със слинга,пък ако не успея винаги мога да взема.За стерилизаторите същата работа,и аз искам като Тарили да не давам биберони и шишета,ако се наложи винаги можеш да купиш след това,ама дано не се налага!Аз ако купя от сега все едно приемам факта че няма да кърмя а  много искам.Джей-джей,ти доволна ли си от слинга с халки аз май и от двата ще си взема,ама сякаш отначало по ми се струва добре да е шалът.За стерилизаторите да питам също нещо мамите с опит:добре де,всичко ли се стерилизира, няма ли обратен ефект,все ми се струва че това е малко прекалено,естествено всеки е свободен да си гледа детето както мисли че трябва,ама аз да си питам,защото ми се струва че наистина ако почне да си лапа ръце и разни други предмети какъв е смисъла?И накрая да питам и Биби какво имаш предвид като казваш в родилното да носим кремове и спринцовки,не разбирам за какво са нужни.

# 356
Diemdi, като цяло не съм много доволна от слинга с халки, но аз имам проблеми с гърба и кръста. Може причината да е в мен. Затова си мисля да пробвам и с шал този път. Беше ми много удобен за кърмене навън, но не и за носенето.
Шише купих доста късно със сина ми. Към 6-я месец, за да му давам вода.
Играчки не съм стерилизирала, само мих с гореща вода. И ако паднеше на пода играчката, не я прибирах, а му я давах да продължи да си играе.  Embarassed

# 357
Diemdi стерилизацията е главно е за силиконовите и гумените накрайници на шишетата и бибероните,защото се образуват гъбички по тях,а по пръсчетата на бебето няма как да се образуват.Това го знам от педиатъра ни Simple Smile Ако наистина сте решили,че никога няма да ползвате шишета и биберони няма смисъл да се купуват наистина Hug

# 358
Тук съм си още и тук ще се разпиша с разказ: 
днешния преглед вече 6 ден след термин (официалния) ми заявиха, че имам само 1 см разкритие с което не й се вярвало да започне раждане в скоро време. В същото време ми направи ден за предизвикване......другата събота   без допълнително мерене на тоновете естествено (те това не го правят) както и да е ако до понеделник няма размърдване ще посетя болницата с измислена причина да проверим как са нещата 
А иначе направи си процедурата и започнаха леки менструални болки, с леко кафенкаво-кърваво течение, дано продължат и да има резултат скоро, че до събота ще врътна от чакане.

Искренно не пожелавам на никого да преносва просто напрежението е много кофти  ooooh!

# 359
  • Switzerland
Здравейте момичета и добре дошли на новите мами  Hug
Извинявам се за предишния си пост , но понякога ми идва в повече и малко се ядосвам Embarassed .
Включвам се най-вече заради macinka_  , мила не прави тази амниоцентеза без да има проблем при първото мерене на нухалната гънка на бебче . Това за възрастта ама изобщо не е основание за този тест . Аз навърших 37г няма и месец след като родих  Алекс  и моя доктор дори не ми е намеквал за подобно нещо , напротив , аз бях тази която се притесняваше и все питах дали не са необходими и други тестове , заради възрастта ми , а док само ми се усмихваше и ми казваше , че нищо им няма на годините ми . Не знам от колко време ходиш при този лекар , но си помисли добре до колко му се доверяваш  Thinking
Оставям ви за сега , че съм на автопилот  Hug

Общи условия

Активация на акаунт