Бременни майки в чужбина - Тема 45

• 30 463
  • 750
  •   1
Отговори
# 360
О,Невби не слушай много много какво са ти казали,само си повярвай,че времето е дошло и ще видиш че няма да е чак събота, плюс това много истории като твоята съм чела,казват че няма да е скоро,а то си почва съвсем скоро.Стискам палци да се свършва вече!

Милаби,ми нормално да ти дойде в повече,аз затова исках да помогна,ама какво да направя хич ме няма с тези компютри!И предполагам че всички те разбират Hug.

Еми аз понеже прочетох че всичко се стерилизира затова,не знаех че са само бибероните.

# 361
Добро утро момичета.

Да се включа и аз за стерилизатора-не мисля,че ще е излишен,напротив струва ми се голямо удобство.Аз също много се надявам да кърмя и в началото ако не давам водичка ще го използвам да стерилизирам помпата:) Даже съм се спряла на Авент 3 в 1. Ако има мами,които са го ползвали моля да споделят мнение. Също така извинявам се ако сте обсъждали,но исках да попитам за шишетата. Кои са по-добри според вас- Авент или Томи типи?

nevbi една приятелка роди на скоро и нямаше никакво разкритие,но беше прокървила и в болницата я задържаха,след което предизвикаха раждане. Няма да е лошо да се разкараш до болницата. Успех ти пожелавам и дано да имаш леко и безпроблемно раждане. Чакаме да се похвалиш Simple Smile

# 362
Nevbi, правилно са ти казали тук да не се ошашкваш. Аз бях в болницата 1 седмица поради бъбречна инфекция и междувременно ми изтекоха водите. Два дена им разправям, че съм с контракции, никой не ми върза вяра. Бракстън-Хикс били, не водили до разкритие. Ходих, мотах се по коридорите, те само ми се усмихват и ме тупат по рамото. знаели как изглежда жена в контракции да не съм си въобразявала Laughing
Вече от чудене какво да правя, че беше и посред нощите и всичко спеше, отидох да си взема вана. Седяла съм там час-час и половина и вече, когато едва издържах в зверсски болки си метнах хавлията и изкочих на вън. Успях да се добера до радиатора в коридора и зачаках да мине акушрката. Дойде тя и започна да ме убеждава да си легна и да изпия един парацетамол  Grinning КАзах аз, че от парното не мърдам и искам цезарово цечение. Започнаха ми и напъните, че тя се усети, че ще ме изтърват там, в коридора та на бързо ме закараха до леглото и ме провериха за разкритие и о, чудо 10 см. Нахлузиха ми една блуза, че бях гола и с една количка в родилното на бегом. Не искам да ви описвам какъв ад е да си стискаш дупето да не родиш, защото ми забраниха да напъвам  Mr. Green Мъжа ми изпусна всичко горкия, дойде след като бебето се беше родило. Раждане 17 минути. Така, че бъди си готова, аз така им бях повярвала, че скоро няма да родя, че виж какво стана  Mr. Green

За стерилизатора, за мен си е излишна покупка особено, когато храненето е на кърма. Купх преди месец един биберон залагака и го изварих само първия път. Мия и кисна във вряла вода и давам, това е.

Относно слинговете, такъв на халка не съм имала, но си купих шал. Искам да ви кажа, че си трябва свикване с това чудо. Първите няколко пъти ми беше страшно дискомфортно и като, че ли не можех да налгалася него и бебето както трябва. Не съм и доволна от марката слинг, която избрах а тя е Joe and Joy baby wrap. Купих я от Ebay. Слинга не е достатъчно широк и не покрива добре бебето, плюс това ми се разхлабва възела и трябва да се стяга от време на време. След втория час започват да ме билят гръб и рамена, но не мога да кажа дали по принцип е така със слинговете или просто моя не е достатъчно качествен, което си и мисля, че е основната причина.

Последна редакция: сб, 12 яну 2013, 17:02 от Зевзекова

# 363
Аххх поне днеска имам някакъв напредък обадих се в болницата (защото симптоми 0 отново) и ги помолих да ми сменят датата за предизвикването, от което се оказа, че всичко им е букнато, но ако някоя от жените роди през това време ме викат на нейно место. Оказа че моята акушерка е виновна защото в болницата казаха че правят предизвикването м/у 41 и 42 седмица и аз й казвам на жената с която говорих ами там е проблема че аз другата събота вече ще съм реално 42 а понякога едно предизвикване може да отнеме няколко дена. Оказа се доста разбрана де питах я ако искам да проверя бебето как е какво да правя каза че няма проблем да ида в болницата или да звънна на акушерката (на която нямам намерение да звъня повече за нищо много съм разочарована). За капак пръстите на ръцете ми се подуват и незнам дали да се оплача оттова в смисъл дали може да е опасно или не.

# 364
Ох, nevbi кураж! Знам какво е да им се молиш да те приемат да родиш... В крайна сметка всичко ще е ок, но може да минем и без това изпилване на нервите точно в такъв труден и странен момент. И Зевзекова и други момичета са им лекували бременността с парацетамол и вани... но добре е, че ти си настоятелна Simple Smile

# 365
О, изобщо не се оплаквам от развоя на събитията при мен, напротив! Предлагаха ми и секцио и предизвикване, отказах категорично  Naughty Предизвиквано ми е раждане 2 пъти, боли много. Това, което ми предвижи нещата, защото аз бях със спукани води 64 часа, беше стимулацията на зърна два пъти и скачането на фитнес топка. Също и полюшването от крак на крак. Спестих си лежането с коланите и бърникането. По-леко раждане не съм имала. Историята ми я има в една от темите тук, при интерес ще дам линк.

14 дена е максимума, който можете да преносите или 20 дена не помня точно.

# 366
Две седмици е максимума на преносване.Моята акушерка беше миналата седмица в къщи и ми даде лист ,на който пишеше ,че в 40г.с се обсъжда спукване на мехур и предизвикване на раждане.Аз съм с две предизвикани раждания едно в 39г.с и другото беше в 38г.с предполагам ,че и сега ще ми го предизвикат.Относно парацетамола и на мен ми даваха по време на първото раждане и ми помогна в началото.
.Nevbi ако са ти отекли пръстите се обади в болницата и им кажи,но си и до украси,че не се чувстваш добре ,че и глезените и китките са ти отекли,тук в Англия малко трябва да ги стреснеш ,за да се размърдат.

# 367
Ето както linab казва обсъждат се нещата в 40 седмица. Абе тая моята акушерка се убеждавам, че или не е в час или незнам (споделяла съм и друг път как се държи различно като ходя сама и като идва таткото). Но според всичко което изчетох е че в 40 се обсъжда, до 41 трябва да предложат два пъти процедурата за отлепяне на сака или нещо от сорта. На мен в 40 седмица и 6 дена ми го направиха като даже имаше опция и в 41 да бъде направена веднъж, втория път трябваше да бъде упражнение на студент, ами извинявам се, но си е достатъчно болезнена, за да оставя някой на който може и да му е за първи път да го направи и то 5 секунди след 1 път. Така часът за предизвикване се прави м/у 41 и 42 седмица а не в деня когато правиш 42 (както в случая е моя час). Даже утре мисля да се разходя до болницата ще кажа, че се притеснявам да преслушат бебчето и така, ако до сряда- четвъртък не са се обадили пак ще отида да го слушат че ми писна от тях вече. smile3511 smile3515 smile3514

# 368
Добро Утро момичета!
И накрая да питам и Биби какво имаш предвид като казваш в родилното да носим кремове и спринцовки,не разбирам за какво са нужни.
Извини ме, не разбирам въпроса.  Не съм казала такова нещо ...

За стерилизатора - някой попита дали се стерилизира всичко.  Стерилизатора който се ползва в микровълновата е като изваряване.  Използва се само за шишета, биберони и хранителни прибори.  Аааа и помпата стерилизирах.  Но аз кърмих само 3 седмици.  Някой жени и за играчки го ползват.  Но мисля, че това е строго индивидуално решение. 

Аз вчера имах контракции.  Обадих се на док, каза, че е нормално ... но да следя.  Само да не тръгне това бебе, че още му е рано.

# 369
Еми явно може и аз да не съм разбрала тогава,предполагам че говориш за нещата,които ти трябват не в болницата,а след това.

Невби,вие пробвахте ли със  luvbed?Ако не ,пробвай,много мами след това отиват веднага.Или пък да изкачваш стълби,ама  къде да ги намериш тия стълби незнам!Моята акушерка е същата,усещам аз,сякаш гледа да ме претупа набързичко,че да дойде поредната английска мама.При вас поне таткото може да пооправи нещата!

Оф,момичета мене вече тези кивита взеха да не ми помагат,вече 2 дни нямам посещение в тоалетна,май ше трябва пак да прибягвам до смутитата,те поне засега действат безотказно.

# 370
  • Edinburgh-UK
nevbi не се е разписала гледам,може и вече да се гушкат с бебчо
Diemdi какво е това смутита?за сок ли говориш?пии сок от сини сливи аз така ходя ето този си купи http://www.sunsweet.co.uk/PruneJuice.aspx
за стерилизатор ползвах и стерелизирах бибероните само и чашата от която пиеше мляко от началото,тъй като не съм му давала изцедената кърма с шише

# 371
Ми да бе няма я,ама вчера е била в 9 часа тука,и аз днес като станах за нея си помислих!

Смути Светле за мен е най хубавия естествен начин да отидеш там,където не ходиш Wink.Поне на мен така ми влияе.Да сок е,ама от пасирани плодове.Аз правя с ябълка,портокал и круша,някои път с морков,мед,каквото си искаш и ти е вкусно.Става гъсто като пюре,затова го разреждам с малко вода,за да мога да го пия.Ти нали пиеше чай от глухарче,не помага ли?

# 372
  • Edinburgh-UK
Diemdi ами не помага много.за сега сока от сини сливи върши чудестна работа.

# 373
Сок от сини сливи помага, на мен много ми помогнаха трици с мед.

# 374
Еми като ти помага ще го пиеш него,гледам че му пише че е 100%и няма доп.захар.Мен в бг ми помагаха на Норбеков шротите,ама са ми много гадни.Това сутрин и вечер да ги гълташ не е работа.Онзи ден не помня къде мярнах таблетки сена,не че ще си купя де,просто за инфо.Биби,2 год.ям трици с мюсли,е не мога вече,писна ми хич не ми се поглеждат,в почивка съм от тях вече.

Общи условия

Активация на акаунт