Бременни майки в чужбина - Тема 45

• 30 453
  • 750
  •   1
Отговори
# 480
Момичета моля за палчета,днес имах кървене което и продължава,бяхме до спешното,прегледаха ме,бебчо е добре,плацентата е наред,но от къде идва това кървене не е ясно,изписаха ми утрогестан,дадоха ми болничен до 8.02 когато съм на преглед.Доста се поуплаших,сега малко се поуспокоих,но пак ми е притеснено,все пак съм в 15г.с. и не би трябвало да се случват такива неща.Само се моля всичко да е наред и да няма усложнения

# 481
И аз имах скоро кървене и ходих в спешното не ми изписаха нищо нито ме видяха на ехограф ,казаха ми че всичко е ок и да се прибера да си почивам в 24 седмица съм.На следващия ден вече нямаше кървене нито в болницата като отидох само вкъщи беше по хартията.
Стискам палци всичко да е наред мила  Praynig

# 482
Fentazi,стискам,само спокойно,на много мами се случва,вече имам чувството че е нормално,почивай малко ако можеш!

# 483
Здравейте бъдещи мамита,
нямах време да ви изчета всичко, затова се извинявам предварително  Embarassed
Пожелавам ви всичко да е наред и да имаме едни здрави и красиви бебоци  Heart Eyes
И така аз съм бременна в 14 г.с., засега съм в България, но мъжа ми живее и работи в Германия и се чудим дали да си родя тук или да замина при него, проучихме документите и нещата ще се уредят лесно, тъй като той е осигурен в частен фонд там. Но мен ме терзаят едни мисли и исках да попитам мамитата от Германия според тях как е там, ако могат да го сравнят с нещата, които дочуват за тук в България...
Всъщност бременноста беше установена там и даже се наложи да лежа една нощ в болница, защото имах вагинално кървене и те се притесниха... всичко беше много добре, но продължавам да имам разни терзания, най-вече свързани с това каква част от нещата са покрити от здравната им каса, каква част трябва аз да платя, как стават нещата там и въобще къде може да имам проблеми....Немски говоря малко, ниво А2, което също много ме притеснява....но пък става въпрос за Франкфурт, където това не е много важно (или поне с такова впечатление останах след трите месеца там )
Моля да споледите мнение и да разкажете повече за условията и нещата в чужбина.
Тук засега нещата са така - по здравна каса получавам по един ехограф месечно, но моя доктор е много мил и ме гледа, когато отида и съм в някакъв филм, иначе всичко останало като 4Д ехограх, биохимичен скриининг и тн си го плащам сама, но излиза не повече от 50 лв., което е добре. Другото хубаво е, че имаме познат гинеколог от Майчин дом, така че ще се погрижат добре за мен по време на раждането.... но все пак си остава тук. А мъжа ми се блазни от гражданството и всички помощи, които можем да получим там за бебо.... абе като цяло се чудим много и не понеже е нещо непознато за мен не мога да взема решение за себе си....
Мерси много предварително
Поздрави отново от България за всички вас!

# 484
Здравейте,момичета!
Линаб не се вкарвай във филми с Гугъл,вярвам ме лекарите знаят как да реагират,за да се нормализират нещата!А и ако беше нещо много опасно,щяха да те викнат веднага,а не чак в петък  newsm78 Стискам ти палци всичко да е наред,не се тормози излишно и мисли позитивно! Hug
Фентази почивай си повече и се надявам,вече да си по-добре и да нямаш повече никакви неразположения!
За имената-ние също бяхме в големи дилеми.Ние избирахме също интернационално име,защото някои от българските имена дори не могат да се произнесат тук.За момиче определено има повече избор.Иначе за момче-сега се сетих и за Адриян,Мартин,Максим.Аз иначе много харесам и имена като Калоян,Борис,Симеон....не знам трудна работа е това с имената.Щастлива съм,че с ММ стигнахме до консенсус  Simple Smile

# 485
Момичета моля за палчета,днес имах кървене което и продължава,бяхме до спешното,прегледаха ме,бебчо е добре,плацентата е наред,но от къде идва това кървене не е ясно,изписаха ми утрогестан,дадоха ми болничен до 8.02 когато съм на преглед.Доста се поуплаших,сега малко се поуспокоих,но пак ми е притеснено,все пак съм в 15г.с. и не би трябвало да се случват такива неща.Само се моля всичко да е наред и да няма усложнения

Със сигурност не е нормално,мила,но най важното е сега да си почиваш,да си спокойна и да не се притесняваш.Щом те е видял и лекар,значи няма страшно.Гледай да не се преуморяваш.Аз също имам такъв проблем,но при мен кървенето се появи след полов акт(един такъв имах от както сум забременяла и май с него ще си остана до края Weary).Утре съм на лекар и нямам търпение да го попитам на какво се дължи.Ще пиша какво ми е казал за да чуеш и едно второ лекарско мнение. Hug Hug

# 486
Руми,ще ми е от полза,ние секс не сме правили от доста време,защото все не се чувствах добре,особено вечер,а сега ни го забраниха напълно.Дано и при теб нещата се развиват нормално.Сега се поуспокоих,и кървенето намаля,дано да спре до утре.
За имана,ние за първото го избрахме още на свадбата,на името на църквата в която се венчахме  “св.Никола“,и тук им е много лесно да го казват защото имат същото име,само ударението пада на “а“,а съкратено му казват “Ник“,сега за второто нямам си и на идея,имената които аз харесвам,ММ не харесва,и не знам как ще се разберем,а той все избира едни смотани  Crossing Arms,иначе за момиче много ми харесвам “София“, “Йоанна“,“Ани“,“Ива“,“Дара или Дария“,за момче избора ми е по-малък -“Калоян“,“Юлиян“,“Даниел“,“Иван“,но ММ нито едно не харесва  #Cussing out,и незнам какще се разберем,все казва че има време,но накрая да не стане така чеаз да си кажа името,и той да има да взема,иначе за момиченце обожаваме името “Никол“,но като си имаме “Никола“,не върви  Thinking

# 487
Здравейте и от мен! За пръв път се включвам, но чета из форума редовно, особенно сега като вече излзязох по майчинство! Пожелавам на всички леко бременеене.  Hug . Да се запиша за Февруари с една малка принцеса на път, че видях май няма февруарски мами  Crazy

# 488
Здравей fantasy,не се притеснявай за кървенето,само почивай.Аз също прокървих в 12г.с. Бях в спешното 6часа,накрая искаха да ме изпратят вкъщи ,защото такива неща се случвали,ако било спонтанен аборт нищо неможели да направят,но аз настоях за скан и казах че имам ниски нива на прогестерон и това помогна,изписаха ми прогестеронови свещички до края на бременноста,но аз ги спрях на своя глава в 23г.с.седмица и всичко е наред(но ти не прави това:) ).

А за имената,аз имах доста за момичета,но тъй като се оказа че очакваме момче,и ММ държи да е с М на баща му сме се спряли на Мартин или Микел,пак заради универсалните имена за две държави,въпреки че всяко второ момче тук го кръщават Мартин Sad и съм малко на кантар.Ако някой има идея ,ще съм му благодарна.

# 489
Здравейте и от мен. 
Това с кървенето трябва да се проверява, но не е задължително да е проблем.  Стискам палци всичко да е наред.

MIVA06 добре дошла!

Iveli1 И двете имена са хубави, но избора е твой... то детето си краси името!

Момичета как сте с килограмите?  Аз съм +9.5 - 33та седмица.  Обаче се чувствам страшно тежка.  Не мога вече ... чак на 15ти Февруари излизам по майчинство, не знам как ще издържа!

# 490
Мацкиии помагайте !
Всичко, което знаете за запушен нос, че не се издържа вече  ooooh! Слагам морска вода ли е-какво е..., ама изобщо не ми помага, няма ли други методи за отпушване... ?Много ще съм ви благодарна !!! Praynig

# 491
Мацкиии помагайте !
Всичко, което знаете за запушен нос, че не се издържа вече  ooooh! Слагам морска вода ли е-какво е..., ама изобщо не ми помага, няма ли други методи за отпушване... ?Много ще съм ви благодарна !!! Praynig
Метод който научих тази зима от баба ми:Топни си малко пръстче в ракийка,след това го мушни в нослето и смръкни.Ще ти се отпуши веднага.Не прекалявай обаче с вдишванията,че може да ти падне кръвното.Направи го веднъж и ако няма ефект малко по-късно повтори! Wink

# 492
Маймунке,другия бабешки метод пък дето аз го правя и винаги помага е да разбъркаш малко количество сол и малко вода,капваш съвсем по мъничко,неприятно е,щипе,кихаш,ама на нас ни помага.

За килограмите нищо не мога да кажа,ама имам чувството че съм като хипопотам,а само по корема ми личи че съм бременна!Биби,ти си супер за тея седмици,още докато родиш ще смъкнеш тези!

Miva,добре дошла,наистина че си нямаме февруарска мама,за кой февруари по точно си?

Ивели,аз се сещам за тези:Мариян,Матей,Марко,Мирослав,Момчил,Милен,Максим,ама до колко са интернационални незнам.Иначе винаги можеш да направиш като Шакира и да го кръстиш Милош!

# 493
  • Paris, France
Биби-джиби, не се впрягай за килограмите, особено в 33-та седмица, аз съм в 23-та, а съм +8 кг... При мен положението наистина е тежко. И не мога да разбера как качвам, като не се храня повече от обикновено...  newsm78

# 494
Ивели,аз съм в 15г.с. до 12 казват точно това,но вече в 15та нещата са други,не е ясно от къде е,но не е и безобидно,сега почивам и се надявам скоро да спре.
Биби,ти си супер с тези кг в тази седмица,даже идеално,аз сега съм +4,а съм къде къде далеч още,а сега и с това лежане,ще кача още по-лесно,но мога да ви уверя че кг не са толкова страшни,все пак организмът така е устроен че да качва килограми през бременността,нали трябва да изхрани  бебето както сега така и след като се роди,а и с кърменето се сваля доста бързо,нормално е да се чувствате тежки и тромави и  това усещане ще се засили в последните седмици,бебето расте,както и коремът и всичко вътре,да не говорим че само гърдите качват от 400гр до към 1кг.Така че дерзайте още малко,заслужава си,а кг съвсем не са най-важното нещо.

Общи условия

Активация на акаунт