Бременни майки в чужбина - Тема 45

• 30 453
  • 750
  •   1
Отговори
# 465
  • Ispania
Ехаааа, знаех си аз Mr. Green. Самодивке, следващото ще е моми4е Laughing! Да ти е 4естит бьдещият момьк Hug. Хайде на пазар при нас Wink.
Аз сега усилено обикалям магазините, та мога да докладвам кьде какво има  Joy. Миналата седмица ходих даже до Мадрид Grinning.

# 466
Честито на всички синьо-гащьовци!  Mr. Green  Heart Eyes

За епидуралната - не се замисляйте даже - с нея ще мине по-леко и ще си спестите много силна родилна болка.  Hug

# 467
The Light,извода за тебе може и това да е,ама за мене не е,Аз ако ще решавам тогава,те няма да имат време да ме тестват,как ще ми бият нещо,дето може да ме умори примерно.Е,обаче ако нямаш никакви алергии сигурно е по малък риска,Аз ще питам моята акушерка как стоят нещата,ама другия път,че сега още е много рано.

Лунна самодива,браво на вас бе!В 14 седмица а вече знаете пола!На мен в 13тата ми казаха че е рано да се види.Иначе съм в 27 седмица,точно другата седмица ще е 28та.

# 468
Nevbi честито ви бебче,да ви е жив и здрав и с много късмет!
Относно епидуралните аз съм против,с първото раждане си поисках,когато започна да ме боли акушерката,отиде да предупреди анестезиолога,върна се и като ме провери колко разкритие имам се изцъкли-8см и ми каза ,че раждам и няма време за епидурална.После и бях благодарна,за това за второто раждане ми предложиха ,но им отказах и родих за 30мин,а жената в моята стая,която докараха беше родила с епидур2ална ,дълго време след това не можеше да стане  и я обслужваха а аз кръжих и си правех всичко.
А аз да се похваля вчера бях на първия скан бебчето е 10.1см и изглежда всичко е наред ,беше много шавливо и не се даваше да бъде много измерено,на няколко пъти си скръсти крачетата и му видяхме мъничките стъпалца.Но докторите не доволни от състоянието ми и трябва да изкарам бременността на антибиотици +аспирин+4 допълнителни скана+тест за диабет+постоянно ходене до болницата за мерене на кръвно,тъй като вчера го вдигнах доста в болницата,но как да не го вдигне човек отидох в 9 сутринта и си тръгнах в 12:30 всеки нормален човек ще се изнерви.

# 469
  • E-CLM & CH-VD
Вал, до кога са намаленията при вас? В Мадрид май са до края на месеца Thinking, ние вчера обикаляхме магазините да гледаме за разни неща. Сега съм на вълнА колички, че тя е най-голямото перо в бюджета  Crazy Сега като знаем пола, единствено розова няма да ни подхожда  Joy

Диемди, бебчо се нагласи доволно и понеже уж ехографа се водеше с голяма разделителна способност, се видя доста добре  Laughing Завиждам ти, остава ти още малко (по-малко отколкото на мен  Laughing)

Линаб, 10,1 см от главата до краката или до седалището?  Thinking Защото аз съм 14 седм и нашето е 8,1 см от главата до седалището и ми каза, че си отговаря на точната седмица.
Тук нормално се ходи за този преглед в 12 седм и човека като го видя, каза, "леле че голямо", и после каза: а, ама вие сте в 14 седм, значи си отговаря на дните  Joy

Ако раждам нормално, и аз ще си поискам епидурал, не ме бива да играя ролята на майка-героиня  Whistling, искам си удобството.  Crossing Arms

# 470
Линче,ти си късметлийка да ти кажа,организъм,никога не се знае,виж хората по 20 часа се мъчат.Много ми харесва на дъщеря ти името,сестра ми се казва също така Simple Smile.Само на мен ли не ми казаха колко е голямо бебето на първия скан,гледам всички знаете.

Самодивке,и аз като се записах така казах на момичетата,че им завиждам,че малко им остава(аз бях в 12тата седмица тогава),е те вече родиха,сега на мен ми остава малко,щом всичко ти е наред,ще видиш как ще ти мине времето!

# 471
Самодивке честито  smile3525 stork-boy
Момичета говорете с лекарите си,да ви обяснят всички възможности за упойки и прочие,а решението наистина става така че се взима в последният момент,моите контракций бяха започнали вечерта в 18ч,а родих в 9.45ч на другият ден,като имах 6см разкритие в 8ч,раждането започна на 8см разкритие,та не знам без упойката как щеше да е,иначе преди това бях напълно против,а иначе пожелавам на всички ни леко раждане като при Линаб. smile3504

# 472
За тези които са родили пък дори и за тези на които им остава малко заповядайте в темата Бебета родени в чужбина http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=690068.0

Ще ви чакам там

Гуш

# 473
Diemdi Мен още първият път когато попълвахме Maternity notes ме питаха дали имам някакви алергии,операции с упойки и т.н. Аз имам две операции и тя ме пита какви са били упойките.Всичко е записано там. Ако знаеш,че имаш някаква алергия трябва да им кажеш и те ще го запишат.А ако не знаеш,питай акушерката,но аз не съм чула някой да го тестват преди епидурална. А размерите на бебето от първия и втория скан ги пише в жълтите листове,които ти слагат в папката след скана.

# 474
Да,и аз им казах за алергиите и те ги записаха,ама мисълта ми беше дали преди това те тестват точно за този вид,който ако се наложи ще се използва?Защото аз съм чувала че правят такива тестове в 9ия месец,но в Бг,тук незнам,затова питах.А за размерите ги видях,ама килограмите не намирам.Иначе благодаря за отговорите Hug.

# 475
Diemdi килограмите ги пише на листа от втория скан, като бебето е още в грамове.

# 476
Здравейте и добро утро от мен  Grinning

Сега се сетих нещо , което не сме обсъждали , а мен вече много ме вълнува. Какви имена сте избрали на бебоците ? Български , типични за страната , в която се намирате , или интернационални ?

Ние с  таткото сме българи и двамата искаме името на детето да бъде българско , като аз държа да звучи добре и на английски , за да не се чувства детето кофти като поотрасне и тръгне на детска градина или на училище. А приятелят ми си държи на чисто българските имена.

Проблемът е , че той не харесва името , което аз съм измислила , както и аз не харесвам името , което той е измислил  ooooh!  Иначе и двете имена звучат добре и имат сходно име както на норвежки , така и на английски .

# 477
Здравейте!От вчера не мога да си намеря място,в четвъртък ходих на първата фетална и ми взеха кръв,казаха ,че резълтатите ще излязат до 10 дена,а ако има нещо ще ми  се обадят.Вчера докато си обядвахме с малкия телефона ми звъна ,бяха от болницата имам  доста ниски нива на PAPPA-A   Cry ,който е пряко свързан с растежа и развитието на бебето и плацентата,но ми казаха ,че резултатите за Даун са добри.В петък пак ме викат на скан и изследвания отново( ще се побъркам до тогава).От вчера чичко Гугъл не ми е приятел  Cry

# 478
Уф ,дано всичко е наред в петък,а дали няма някакъв начин тези нива на тва чудо да се повишат?

Имената...аз на моя вече на име му говоря,много трудно го решихме,бях писала и по рано  за това.Определено мисля,че ако чакаш момиче ще е по лесно.И ние сме бг,и аз така исках по интернационално,ама не ни се получи,то като погледнеш не са кои знае колко много интернационалните имена,че да избирам от тях.А пък английско да е,хич не ми се вързва с бг фамилия.И за мене беше голяма дилема,колко си блъсках главата...Отначало исках да има я в името,то за момче пак трудна работа-Калоян ми харесва,ама мъжо не ще;Даниел не може че майка му Даниела,ама починала,пак не става;Кристиян не ще,щото моя е от Барселона и щял да си мисли за Роналдо,еми накрая ще му праснем едно бг име,а да му викат както искат,какво да направя.И на мен ми викат нещо като Теядора,ама аз какво съм виновна че не могат да го изговарят както трябва.А аз пък гледам и значение да има хубаво,и да се връзва с фамилията,и да могат да го изговарят,и да не се срамува после че е с някакво шантаво име...еми не става да се съобразяваш с всичко(при нас поне де).

# 479
  • E-CLM & CH-VD
Ние име за момиченце бяхме харесали, но ако прогнозата е вярна, в което не се съмнявам, няма да ни влезе в употреба поне този път.
За момченце още не сме решени, харесали сме едно, но в българския и международния вариант се различава по една буква, и се чудим кой вариант да изберем.  newsm78 Имаме достатъчно време де, може и нещо друго да ни хрумне.

Общи условия

Активация на акаунт