Бременни майки в чужбина - Тема 45

• 30 453
  • 750
  •   1
Отговори
# 450
ofelia според мен ваничката не е показана на снимката!Това отгоре е плота за повиване,най-вероятно той се маха и отгоре се слага ваничката или ваничката се слага направо в/у плота за повиване.Излежда ми удобен този шкаф,но по-опитните мами да кажат  Simple Smile

# 451
Здравейте , идвам след дълго отсъствие. Бяхме си в БГ за Коледа и НГ и се върнахме в Норвегия преди  10-тина дни , но чак сега имам време да седна да пиша.

Честити синове на nevbi и cvblagova , да са ви живи и здрави и много да ви радват  Heart Eyes

Имаме ли февруарки в темата ? Или ще чакаме нов бебевалеж чак през март ? Гледам , че за март сме 4  засега.

За епидуралната и на мен ми е много интересно , много ме съблазнява мисълта да раждам с такава , но пък чета и положителни и отрицателни неща за нея , та засега съм на кантар  Thinking 
Ще видим като дойде момента.

Добре дошли на новите момичета   bouquet  Като ви гледам лентичките и ми става много мило , имам чувството , че и моята доскоро показваше 13-та , 14-та г.с а е било преди около 5 месеца.  Времето лети  Heart Eyes

За корема , точно вчера си гледах едни снимки по бельо от 19 г.с и корем почти нямам , почна да ми личи от 5-ти месец и то ако съм без яке. С яке никой не можеше да предположи , че съм бременна , но и досега коремът ми си върви малък и компактен , а днес влизам в 8-ми месец  Grinning

# 452
  • Ispania
cvblagova , 4естито! Помниш ли когато се притесняваше за изследвания и т.н... А ве4е си гушкаш беб4о. Да ти е жив и здрав!

ЗА корема- моят до кьм 5-6 месец не ли4еше особено. Но вси4ко си зависеше от дрехите. В шести месец пьтувах за БГ сьс самолет и понеже носех в рька портмонето и едно списание за бременни, когато ги пуснах по лентата, митни4аря ги гледа, гледа ме мен.... и ме пита леко сконфузено"вие бременна ли сте?" Но Лунна Самодива може да каже дали ми е ли4ал корема в края на 5 месец Joy, тя тогава ме видя Simple Smile.

ofelia69 , моят шкаф е подобен, само 4е е по дьльг и повивалника е напре4ен вьрху него, като може да се мести на кьдето искаш. За мен това си е обикновен шкаф.(аз много си го харесвам де).
И аз мисля, 4е няма вани4ка вьтре, защото гледам най-горното шкаф4е, и е сьщото като моето.

За епидуралната - никога не бих сменила епидуралната с нищо Laughing. И при двете ми раждания си я исках. Ако слу4айно някога нещо се обьркам и се реша за трето hahaha, пак ще си я поискам. Не зная само какво може да е отрицателното при нея Thinking. Да те боли гьрбьт после? Хахаха, заменям аз хиляди пьти тези болки(с пьрвото дете ги имах по -силни, сега са леки4ки)за болките от контракциите. Просто не бих си и помислила да раждам без нея.

# 453
Офелия Предполагам повивалника се вдига и ваничката е отдолу,моят шкаф е подобен та по това съдя.Мръсната вода се маха с едно малко мъркуче което е отзад на ваничката.Много е лесно и компактно. Аз съм много доволна от тази си покупка.
Аз да се похваля днес бях на скан,всичко с бебо е добре,всичко е в норма ,и бебчо е момченце,както и преполагах Hug

# 454
  • Ispania
Лили, 4естити сини гащи Mr. Green!

Стана ми интересно за шкафа, в такьв слу4ай, най-горният шкаф не се отваря така ли?. Аз сьм виждала този тип шкафове които имат вградена вани4ка, но нямат имитация на шкаф.Стана ми интересно Simple Smile.

# 455
Лили, 4естити сини гащи Mr. Green!

Стана ми интересно за шкафа, в такьв слу4ай, най-горният шкаф не се отваря така ли?. Аз сьм виждала този тип шкафове които имат вградена вани4ка, но нямат имитация на шкаф.Стана ми интересно Simple Smile.
Благодаря!
При моя шкаф най-горното чекмедже не се отваря,както забелязвам и на снимката на най-горното чекмедже няма дръжка за отваряне на шкафа  Peace

# 456
ааа Вал,не е така,аз не можех да се изправя цял месец,да не говорим че не можех и да лежа,болката изчезна чак към годинката,има си епидуралната упойка и лоши неща,много зависи как ще ти я сложат,аз за съжаление както писах,тогава мръднах,имах много силна контракция и просто едва устисках.Нека всеки сам си реши Simple Smile
Вал да те питам,за бременни няма ли ограничения при пътуването със самолет,имам в предвид,не правят ли проблем от самолетната компания?Питам защото април месец смятам да се прибера в БГ,тогава ще съм направила 6 месеца,и смятам да остана около месец,че не съм се прибирала от повече от 2 год,а не ми се пътува с кола
Офелия този шкаф е хубав,стига да имаш достатъчно място,аз нямах,но пък използвах дъската за гладене,хубавото беше че си я нагаждах на височина както ми е удобно Grinning

# 457
  • Ispania
Разбира се Hug, всеки сам решава за себе си дали иска епидурална или не.
За пьтуването - зависи с коя компания пьтуваш. Бьлгария Ейр нямат ограни4ения. Ако си минала 33 седмица, те карат да подпишеш документ, 4е те не отговарят за теб ако запо4не раждането. Но мен например никой нищо не ме попита, нито ме караха да подписвам.
С Уиз Ейр, ако не се льжа, имаше ограни4ение до 34 седмица,след нея не те пускат на борда. И за Иизи Джет мисля , 4е беше сьщото.

# 458
Лили,честито!Много се радвам че всичко е наред при теб!Ама много момченца в тая тема бе,госпожичките хич ги няма!

Fentazi,много кофти се е получило така с упойката,дано вече да не се случва!Сега без нея ли искаш да раждаш?И аз като Сънрайс все чета и все не мога да реша,обаче не мога да забравя поста на Мила,а сега и на Вал че без упойката едвам биха издържали.И познавам жени с такава,на които раждането е минало много леко.Разбира се,че ги има и двете крайности,ама ние ако знаехме...Аз искам да питам тука,че повечето нали вече имате дечица тест за алергия правиха ли ви преди да ви я сложат тая упойка,щото те ако не правят много рисковано ми се вижда.Аз имам някои алергии към упойки,та затова да попитам.
Иначе с тая храна ще подлудея,то нито да си нахранен,нито пък гладен,все някакви симфонии се чуват.Вечер гледам да ям салати,че иначе не мога да спя,е не става,все съм гладна и ставам за нещо друго.А за съня да не говоря,от спане на ляво и дясно вече ме понаболява таза.И аз другата седмица съм при акушерката че е време вече да питам за тея антитела ще ми бият ли инжекцията,няма ли,да казват вече.

# 459
 С Уиз еър,след 28 седмица ти трябва документ от акушерката че всичко ти е наред и можеш да пътуваш,иначе няма да те пуснат да се качиш.А както е писала Вал след 34 не те пускат на борда.

# 460
Diemdi, раждах първото си дете в БГ и ползвах епидурална упойка. Определено ме разпитваха за алергии, но не си спомням със сигурност дали ми правиха тест. Много бях доволна - анестезиологът я дозира перфектно, по време на напъните започнах да усещам леко, но без болка, после ми сложиха още една доза за шевовете. Не съм имала проблеми с краката или гърбът. После исках да ползвам отново упойка при второто раждане /отново в БГ/, но всичко се разви доста бързо и нямаше време да ми сложат. Та си усетих контракциите и напъването, болките са поносими и сега дори не се замислям за упойка.

# 461
Мерси момичета за инфото Hug
Диемди,по принцип искам без нея,но не е ясно колко дълго ще ме мъчат контракцийте,ако разкритието пак върви бавно,ще я сложа,и ще се надявам този път да нямам контракция по същото време Crazy,то първото раждане беше изпълнено с толкова събития че гафа с епидуралната упойка идеално се вписа в пътеписа, Mr. Green,но както са казали старите хора “който го е страх от мечки,да не ходи в гората“ Wink
Мамите с второ бебенце,да ви питам кога усетихте първите ритничета,аз май усетих нещо днес,но пък ми се струва рано,а ритничетата не се забравят лесно и трудно човек може да ги обърка,и все пак ми се виждараничко

# 462
Здравейте момичета и благодаря на всички споделили за епидуралната. Извода е,че като започне раждането ще се преценява. Всяко нещо има плюсове и минуси.
Лиле честити мъжки гащи пак  Hug Аз защо разбрах,че на 1ви си на скан?
Diemdi инжекцията се бие в 28ма седмица доколкото знам. Ти в коя си?
fentazi на мен ми е първа бременност,но аз го усетих между 15-16та седмица.Чувала съм,че второто бебе се усеща много по-рано от първото,но другите мами ще се включат с по-подробно инфо Simple Smile

# 463
  • Ispania
Мамите с второ бебенце,да ви питам кога усетихте първите ритничета,аз май усетих нещо днес,но пък ми се струва рано,а ритничетата не се забравят лесно и трудно човек може да ги обърка,и все пак ми се виждараничко

Виждам 4е си в 14 седмица, то4но тогава и аз усетих пьрвите ри4ни4ета на беб4о. Не вярвах, но след като няколко дни след това усещах сьщото "гьдели4кане" , ве4е бях сигурна  4е е това. Естествено от на4алото се усещат много леко и на доста рядко.

# 464
  • E-CLM & CH-VD
Аз да се похваля, че днес бяхме на лекар и си видяхме пола на бебчето - ще си имаме момченце. Господинчото застана доволно разкрачен и остана така поне 2 мин., та го разгледахме в подробности  Joy че и на снимка си го имаме, на мама малкото ексхибиционистче  Heart Eyes Laughing Нухални гънки, скрийнинги и т.н. са в норма, та сега ме чака почти спокойно бременеене и обикаляме по магазини  Laughing

Лили, честити сини гащи и на теб  Mr. Green Hug

Общи условия

Активация на акаунт