Бременни майки в чужбина - Тема 45

• 30 454
  • 750
  •   1
Отговори
# 435
nevbi, голяма радост да ти носи, късмет и здраве на бебока!

fentazi, не знам как е в БГ и в другите страни ,но специално при нас, ако трябва да идеш на частно са същите доктори, който работят в държавните клиники.
И разликата никаква, щото и техниката е същата и доктора, дават над 80% от събраните пари от данъци за здравеопазването им. Всичко е безплатно почти за всички, особено безработните, няма здравни осигуровки като в БГ! Единствения им проблем е лошата администрация и оттам дългото чакане! #2gunfire Но се свиква  Wink

# 436
  • Манчестър, Англия
Nevbi, честита рожба, да расте здрав и много щастлив, да бъде радост за семейството!
Благодаря на всички мами, които са ми отговорили на питането, надявам се тази седмица да получа писмо Simple Smile Иначе съм добре, нищо не ме боли, имам все по-нарастващ апетит Simple Smile
Да ви попитам на вас кога започнаха да ви личат коремчетата? Моето се вижда вече, отдолу ниско започва, дънки не мога да обуя, стягат ме, отсега съм на анцузи и клинчета Simple Smile

Забравих да попитам... Simple Smile Има ли мами от Манчестър? И на кого да пиша да ме добавите в групичката във facebook?

# 437
На мен това ми е 1ва бременност и с дрехи като съм със сигурност не ми личи още. Но иначе на голо мисля.че вече имам едно миниатурно коремче. А и тази чертата дето я имат бременните по средата на корема забелязвам. че май почва да се появява.  Е засега е супер бледа...

# 438
Здравейте чужбински мами  Hug Аз скоро не съм писала,защото нямам време.Затова влизам сега да ви се похваля,че на 13.01.2013г се роди нашият син Благой.Роди се 3650 и 52.5 см. Наложи ни се спешно секцио,защото малкия не искаше да излезе,цели 2 дена мъчи.Но важното е,че вече сме си в къщи и сме добре и двамата,аз се възстановявам. Simple Smile

Честито на родилите мами  Hug Пожелавам ви много здраве и щастие.

Добре дошли и на новите мами,лека бременност и щастлив финал  Hug

# 439
Nevbi,честито!Най-накрая!Много здраве,усмивки и хубави моменти!Голям юнак си родила,браво!Аз само исках да те питам за епидуралната,ти ли си я поиска и те нямаха ли нищо против да ти я бият?Уж не ги обичали тия упойки тук и ги биели рядко,затова питам,не че аз ги обичам де,ама ако ще ми помогне да бъда в "съзнание"след всичко преживяно,май по добре ще е да се възползвам.

Дяволче,моя корем почна да си личи много късно,може би в края на 4ия месец,съответно и дънките ми ставаха до тогава,първа бременност е за мен,а тая линия аз още я нямам,незнам дали ще се появи оттук нататък,след 3 дни влизам в 7мия месец.За групата във фейсбук виж на 1ва страница,има инфо.

Момичета,много хубави колички сте си избрали,всички много ги харесвам,ама аз съм си много непретенциозна,та за това.Вчера влязох за нещо в На пазар и видях темата за количките,заглавието и беше нещо като че трябва да имаш 2ро висше,за да избереш правилната,и на мен сложно ми се струва с тези 1000 изисквания.Да и на мен ми харесва че не са начесто прегледите,поне не ме обременяват с различни неща,в Бг постоянно ги плашат,на мен никой не ми е казвал че бебето изостава и така не се притеснявам излишно.

# 440
Ей,тия януарски момченца никак не искат да излизат!Cvblagova,честито и на тебе,дано оттук нататък нямате вече никакви проблеми!

# 441
Мерси на всички за пожеланията  Mr. Green

diemdi При мен беше цялата работа, че аз ми предизвикваха раждането и бях в болницата без изтекли води (въпреки че те решиха че са), без контракции без нищо. Епидуралната си я поисках и ми я сложиха още на 2 см разкритие (а си чувствах едни болки вече... силнички) спести ми много болки аз не вярвах, че ще я сложат толкова рано. Но като си поискаш няма да ти откажат стига да не са те приели с голямо разкритие вече.

Моя корем започна да личи от около трети месец и до края си вървя голям  Grinning

# 442
  • Paris, France
Хайде и аз се присъединявам към честитките за nevbi. Много здрав да ти е и да не спира да те усмихва всеки ден! Simple Smile

# 443
nevbi,cvblagova Честити ви рожбички!Да растат здрави и щастливи и много да ви радват!

Някой ми беше казал,че еоидуралната я слагат чак след 5см разкритие  newsm78 На 29-ти съм на midwife и ще я разпитам.Аз искам водно раждане,ако басеина е свободен,де!Ако не,мисля да искам епидурална...ох,каквото е-такова,само да минава нормално и всичко с нас с бебка да е ок!

# 444
nevbi Честито и от мен,да ви е живо и здраво момченцето и много да ви радва. Добре,че си отишла по-рано и че всичко е минало почти безболезнено. Ако имаш време само исках да обясниш за епидуралната-беше ли схваната от кръста надолу или ти пускаха определени количества на етапи и ако да от къде до къде беше изтръпването? Неви извинявай,че те притеснявам,но имах операция на крака преди време и бях с епидурална и докато не си размърдах краката щях да се побъркам. И понеже и на мен ми предстои скоро искам да знам дали да си я поискам. Благодаря предварително.
cvblagova честито бебче и на вас,да ви е живо и здраво.
Лиле много се радвам,че си започнала да усещаш бебо Hug Ще мине и кашлицата,важно е с бебчо всичко да е наред  Hug
Моят корем започна да личи още от вторият месец,а може би и по-рано. И сега ми е доста голям  Simple Smile

# 445
Nevbi, cvblagova честити рожбички! Бъдете много щастливи!  Hug Hug  bouquet  bouquet

# 446
Nevbi,cvblagova Да са ви живи и здрави малките ,големи мъже,много да ви слушат и радват.
Nevbi радвам се за теб ,че раждането е минало леко,въпреки голямото бебе,аз все още съм против епидуралната,но не се знае какво ще мисля на края:).

Моят корем започна да личи в 5месец,а линията ми се появява сега и е почти незабелижима,но мисля че това зависи от пегментацията и типа кожа,това се отнася и за стриите.

За колички,дрехи и всичко останало още не съм търсила,все още работя почти не ми остава време,но края на февруари спирам работа и се захващам с пазаруването,въпреки че харесах една количка Little Devil,незнам колко е надежна 3 в 1 ,гледах клип как се използва ,но и аз като много майки които очакват първо съм малко объркана .

# 447
cvblagova честита рожба   bouquet,много щастие и радост да ви носи!
Първото раждане беше с епидурална упойка,направиха я на 3см разкритие,но ме питаха и по-рано,аз обаче отказах,но много ме болеше,а разкритието ставаше бавно,и си поисках упойката.Надявам се този път да не прибегна до нея,вярно не ме боля така силно,въпреки че усещах всичко,но дълго след това самото място ме боля,предполагам стана така,че в момента в който ми я слагаха имах силна контракция и съм мръднала,та сега ще се постарая да се размина с нея,но ще видим де Laughing.
За линията на корема,моята предният път се появи в 7ми месец,но и до сега личи Joy,със стрийте се сдобих последните 2-3седмици,а сега коремът ми личи от 2рия месец Blush,всички си мислят че просто имам корем,но за мен вече доста се е пооформил и изпъкнал.
Офелия и тук частните лекари са към някоя болница,в случая моята беше към една частна болница,по-принцип е много хубава,но то тук лоша няма,разликата в цената е че сега за прегледа с ФМ и тест за даун платих 23евро,от които 18 ми върнаха,а тогава платих 50евро без кръвният тест за даун,и ми върнаха 20 евро,т.е. сега платих само 5,не ми е до парите просто и отношението и пропуските които тя направи бяха много,и за това сега се доверявам на държавната болница,и не само аз имам подобно оплакване,доста белгийци също имат,а иначе здравни осигуровки си плащаме,издават ни една карта,без нея не можеш да започнеш работа,ако работиш работодателя плаща,ако ли не държавата,но така е направено че парите реално се взимат от теб,лечение в болницата също е доста скъпо,но за тези стандарти тук е приемливо,все пак зависи за какво и къде лежиш

Последна редакция: ср, 23 яну 2013, 13:44 от fentazi

# 448
Аз с ново питане  Wink , ползвали ли сте от този тип шкаф с ваничка за къпане и сменяне на пелени?
Нещо не мога да си обясня как точно функционират? Мръсната водичка къде се събира? Ваничката скрита ли е някъде? А определено пише, че е шкаф-ваничка за къпане!

http://www.prenatal.it/shop/Bagno-Bagnetti-e-Vaschette/PALI-Bagn … 00000000000504507

В описанието пише че : Шкафа има сгъваем плот за повиване с двойна система за безопасност, вана подвижна анатомична, плот за повиване, който се пере, четири чекмеджета,колелца от който две със спирачка.

# 449
Благодаря ви  Hug

Гледам,че питате за епидуралната.Аз също си я поисках на 4 см,защото вече на издържах на болката ,а и бях много изморена (имах контракции през 5 минути,цели 20 часа).Беше ме много страх,случайно да не мръдна,но се оказа,че въобще не боли.Като ми я включиха първата банка,заспах на 5 минута и спах 2 часа.Като се събудих вече ми бях изтръпнала от кръста надолу,но се движех леко.Усещах само леки напъни и това беше,никаква болка.Даже когато се напъвах нищо не усещах,но малчо не искаше да излезе сам. Но въобще не съжалявам,че си я поисках,защото ако не беше тя нямаше да издържа.  #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт