Бременни майки в чужбина - Тема 45

• 30 412
  • 750
  •   1
Отговори
# 690
  • И аз не знам къде
Моите подготвителни контракции ми се струва,че зачестяха  Blush пък и нешо станаха болезнени,същата болка като при менструация в корема.Някои казват че бебето си правело път,слизало надолу ама знам ли,да не вземе направо да си излезне  hahaha Днес бях на преглед не ми казаха да е скоро,така че се поуспокоих,че ще си дочака термина.А  Naughty и да не забравя да си похваля шишкото станал е 3,100  Laughing Laughing

# 691
и да не забравя да си похваля шишкото станал е 3,100  Laughing Laughing

newsm10 уау, браво да е жив и здрав  Peace

# 692
Мими,ти вече като влезеш в 9тия,божа работа кога ще се роди бебето.Нали статистиката казва,че само пет процента раждали точно на термин,така че не се страхувай,даже и килограмчета сте направили.

Аз се записах за такъв курс,ама моя е чак април 10-20 дни преди термина и си мислех че ще ни казват как да дишаме и разни такива неща.То ако е така както си го описала,не виждам за какво да ходя,ама си мисля че в Лондон е по различно не знам.А за разкритието хич не ми е ясно как така,то аз можа да си имам контракции,ама да нямам разкритие в къщи ли да стоим?Да не би да са казали да отиваме на 5 мин.контракции,а ти да си разбрала на 5 см разкритие.То иначе няма как да си го обясня.

# 693
Мамчета от акушерки съм чувала, че контракции на 5 мин. са около 6-7 см. разкритие (винаги има и изключения де, но горе-долу) ...

# 694
Добро утро момичета Hug.Как сте?
Аз не писах известно време,но ви следя.Беше ме схванал кръста и не можех да мръдна,и хич не ми беше до писане ooooh!
Сега съм що годе малко по-добре,та реших да драсна два-три реда.На 27.02 пак съм на скан,заради шийката на матката,и така ежемесечно ще си имам сканове до края.Ако на 27.02 се е скъсила още ще ме зашият или ще ми сложат силиконов пръстен,това ще се реши в последствие Thinking.Това е засега от мен.
МимиЧудесни новини.Браво на мъника Peace
Лек ден от мен!

# 695
Маймунке,горе-долу е така,на 5мин са около 6см,обикновено на час се получава 1см разкритие,но има и изключения,така че когато решите отивайте,първите контракций са по-краткотрайни и не толкова болезнени,с наближаване на раждането стават почти неспиращи и много болезнени,а ако ви изтече водата,оправете се спокойно и газ до болницата.
Аз този път, като му дойде времето,няма да бързам толкова много,въпрки че и миналият път като отидох бяха на 1-2мни,имах разкритие само 1см,не ми се иска сега пак да чакам толкова дълго и да ме вържат,много е гадно,аз и за това избрах упойката,но имам мнооого време да го обмисля Blush
Лили дано всичко мине добре Hug

# 696
Diemdi точно това имах предвид,че когато контракциите са на 5 мин.между 40-60сек,тогава се очаква да има разкритие от 5-6см.,а за курса и аз очаквах същото като теб ,да правят практическ упражнения за дишането,но не освен че обясняваха за етапите на раждането,говереха за болкоуспокоявящите ,които се използват по време на раждането(за епидуралната бяха много против,за разлика от бременните Simple Smile)Също така показваха и инструментите които използват ,ако настъпят усложнения.В общи линии това беше.

Lily относно шийката,и при мен имаше съмнения за скъсяване,назначиха ми 3 скана ,в 17г.с.в 20г.с.и 23г.с за щастие беше удължена и затворена.Надявам се и при теб да не се стигне до интервенция.

Приятен ден бременелки!!!

# 697
Да се разпиша и аз , че вчера не ми остана време.

В понеделник бях на месечната си консултация при личния лекар : кръв , урина , размер на матката , тонове , кръвно , всичко ни е наред  Sunglasses

Вчера бях на скан , обясних му на човека какво ме притеснява , казах му какво е казал лекарят в БГ. И той с типичното норвежко спокойствие почна да ми обяснява , че било съвсем нормално бебето да е с увита пъпна връв и че половината деца се раждали така. И каза , че реално на ехографа нямало точно как да се види дали пъпната връв е стегната или не (лекарят в БГ каза , че не е стегната , но е хубаво да се контролира по-често) Почна да ми обяснява как докторът в БГ само ме е стресирал и други такива. Чак по едно време си помислих , че ще ме върне и няма да ме прегледа  Crazy
В крайна сметка ме прегледа , каза че в момента няма увита пъпна връв , слуша кръвопотока на пъпната връв каза , че е супер , измери бебчо , излезе точно толкова колкото трябва да е около 2300 гр, И ми каза да не се шашкам толкова.

Питах го дали като тръгна да раждам ще ме гледат пак на УЗ в болницата да видят дали всичко е наред. Каза , че не , само щели да ми вържат нещо да слушат тоновете на бебчо и това е .

На 26-ти когато ще съм в края на 35г.с имам среща с акушерка да си говорим за раждането и да ме "опипва"  , въпреки че бебо отдавна е обърнат с главата надолу . И лекарят вчера го потвърди , макар че аз със всичкото това местене и бушуване в корема имам чувството , че се върти постоянно , но явно си е в правилната позиция  Peace

the light , уау това хендс фрий ми звучи плашещо. При нас май не е чак така. Тук има едно предаване "Млади майки" , гледам му и норвежкия и датския вариант (нещо като Teen Mom по MTV) Показват как 16-17 годишни момичета раждат и как си гледат децата , та от това което съм видяла , акушерките доста помагат. Надничат постоянно между краката , казват "сега напъвай , сега не" , окуражават те и разни такива. Общо взето всички , които са раждали тук са много доволни , надявам се и аз да остана доволна.

Diemdi , нищо не сме решили относно името все още . Точно вчера говорихме , че ще хвърляме ези-тура и което се падне , или моя или неговия фаворит. Но пък все ми се иска да е име , което да харесва и на двама ни.

Започвам да се замислям последно време дали няма да ме третират по-различно в болницата като съм чужденка , въпреки че им говоря езика  на доста добро ниво  Rolling Eyes . Понякога ме хваща страх , че може да ми обръщат по-малко внимание отколкото на някоя норвежка , въпреки че досега никога никой не ме е карал да чувствам липса на внимание. Винаги лекарите са ме изслушвали и са помагали , но все пак  Rolling Eyes
Как е при вас ?

# 698
  • Paris, France
The_Sunrise, и аз в началото си мислех, че никой няма да ми обръща внимание като съм чужденка, но в последствие установих, че докторите ми се кефят. Ние винаги ходим с таткото, тъй като работата му позволява да отсъства, когато се налага и това според мен е направило впечатление. Другото е, че задаваме много въпроси, аз като не мога да обясня нещо, той ми помага (да, хубаво ще е да спомена, че той е французин). А и в района, в който живеем има страшно много чужденци, така че може да се каже, че ние сме по-малкото зло, в смисъл, че поне говорим езика... Не знам, аз съм се настроила позитивно, не вярвам някой да ме дискриминира заради произхода.

# 699
Здравейте и от мен!
Вчера бях на Жк-всичко ни е наред,давах и кръв-следващия път резултатите Simple Smile Случайно стана въпрос,че днес има сесия с midwife,на която мога да отида и да задам всички въпроси,които имам.И така днес отидох и съм много доволна-бях само аз и midwife-ката беше много мила.Говорихме за водното раждане-каза,че като тръгна да раждам и отида в болницата ще ми премерят кръвното,ще чуят тоновете на бебето и ако всичко върви нормално и има свободна вана ще ме приготвят за водно раждане.Във всеки един момент,ако не се чувствам комфортно,мога да изляза от ваната и да родя на легло или както реша.Единственото обезболяващо,което дават при водно раждане е газ.Каза,ако искам водно раждане да изключа от съзнанието си опцията-епидурална!Разбира се,ако раждането се проточи или не прогресира-ще ме преместят и ще получа всичко,от което се нуждая  Rolling Eyes Дано!
Разказа ми доста за кърменето и ми даде препоръки за първите дни с бебето вкъщи-не препоръчват-обиколници,чувалчета за спане,възглавница,измиващи препарати,бебешка пудра,да се дава вода на бебето #Crazy Каза,че още първите дни ще ни посетят вкъщи(ако е нормално раждане-и единствено посещение) и после м/у 5-8 ден на бебето ще трябва да отидем до поликлиниката на кръвен тест на бебка...ох,много неща ми каза,но вече...
На 20-ти има клас за родители,на които също мисля да отида.Ще го води същата жена и обеща да ми донесе списък с нещата,които ни трябват за болницата.

Радвам се за хубавите новини и стискам палци на Lily-дано нещата се нормализират от самосебе си!
За контракциите ми казаха и на мен,че ако отида преди да са станали на 5мин има голяма вероятност да ме върнат!
Хубава вечер!

# 700
  • И аз не знам къде
The_Sunrise аз не съм усетила да има пренебрегване при мен. Моето положение е позле,защото много съм зле с езика и когато трябва да питам нещо  ooooh! маале мале-с ръце с крака,къде на немски,къде на английски и все пак ми обръщат нужното внимание Peace А от други познати,които вече са и раждали,в болницата няма никакъв проблем,много са мили даже,така че смятам че няма нужда от излишни притеснения  Wink

# 701
Ох че хубави новини пишете момичета!Браво,дано всичко е все така наред и да нямаме повече проблеми докрая!

Аз също не усещам пренебрежение,ама много не ми и пука честно,за мен е важно бебето да е добре,пък каквото щат да правят оттам нататък.И аз не съм с перфектен английски,ама си ги разбирам и си питам каквото ме интересува,като гледам колко много емигранти има тук и колко зле говорят въобще не мисля,че се справям зле.Обаче определено в Германия ми беше много по лесно!

И аз за тия списъци щях да питам,мернах случайно един в сайта на Мадъркеър,ама не знам колко ли актуален  ще е.Кофеинче,да кажеш после горе долу за какво става въпрос,че аз понятие си нямам какво ще искат тук.

Тези неща дето ги препоръчват много ми харесват,единствено за чувалчето не знаех,че не трябва.

Лили,ти като имаш проблеми с кръста нормално ли ражда предния път?Аз смятам да кажа на моята акушерка че ме хваща от време на време,защото иначе май епидурална може и да няма,и аз знам че хич не я обичат и я избягват.

Това за контракциите съм го изпуснала,аз наистина не знаех че контракции на 5 мин.означават 5-6 см.разкритие!

# 702
Благодаря ви момичета за подкрепата Hug Hug Hug
Диемди Да,нормално раждах с епидурална,беше много дълъг и мъчителен процес,в последствие изкараха бебето с форцепс Peace

# 703
Привет момичета Hug
  Кофеин браво за хубавите новини Simple Smile
При нас също няма пренебрежение или дискриминация,докато съм чувала доста българи се оплакват тук.А пък и аз с този швейцарски-ужасен е.Един път уча думите на немски,после мъжа ми ми пояснява как се изговаря на местен диалект #Crazy ужас та уча два езика наведнъж.В болницата всички говорят английски,така че не ми е проблем.
 Една позната скоро роди и ми каза,че по време на раждането,ако акушерката не ми е симпатична или нещо ме притеснява мога да си поискам друга Mr. Green така че да внимават Laughing
  Приятен ден от мен Hug

# 704
Здравейте! Simple Smile

Да се включа и аз относно дискриминацията. От 4,6 г живеем в Германия, в малко населено място, в планински район. С немския език нямам проблеми, говоря свободно и се научих да не се притеснявам да попитам, ако не разбера нещо. До момента не съм усетила дискриминация по какъвто и да е повод. Декември 2011 ме оперираха по спешност от извънматочна бременност и лежах 7 дни в болницата. Сестрите и лекарите бяха толкова внимателни и мили, че дори единия ден се разплаках и се чудех не може ли и в БГ да бъде така.  Sad Сега покрай бременността срещам такова внимание, макар че сме с държавна застраховка. Със сина ми бях 5 седмици на санаториум / има астма / и там отношението и грижите беше чудесни.

Иначе аз си продължавам с диетата, увеличиха ми инсулина на 12 единици и стойностите започват да се нормализират. На 20.02 съм на гинеколог и ще пиша как е минал прегледа.

Общи условия

Активация на акаунт