Дормео ни лъжат с китайски боклуци

• 27 316
  • 26
  •   1
Отговори
Дормео били качествени - качествени друг път.

Взехме си възглавница от Кауфланд и може да се сетите колко приятно бях изненадана когато видях, че е произведена не къде да е, а в Китай. Проверих и матраците там - в Китай.
Егати наглярите, мотаят ми Слабаков там на екран, лъжат хората, че са висококачествени и италиански, а и не е като да са без пари. А те си карат стока от Китай, слагат опаковка Дормео и ти го продават за супер продукт.

Извинявам се за лошото качество на снимките, но с телефона ги правих. Просто бях толкова възмутена, че трябваше да го споделя и с вас. А и надписчето естествено е с мини-шрифт.
http://www.flickr.com/photos/90415588@N08/8208304775/in/photostream
http://www.flickr.com/photos/90415588@N08/8208312243/in/photostream
http://www.flickr.com/photos/90415588@N08/8208304393/in/photostream

# 1
Ммммммм ,ако ще ,,Дормео" може и на Луната да ги прави.
Това не означава автоматично некачествени.
Ти изпробвали продуктите или просто така,приказка да става ?

# 2
  • Ланкър, планините Овнерог
Че сума ти марки произвеждат къде ли не. Това не значи, че не си следят качеството. При положение, че в Китай работната ръка им излиза сигурно най-евтино, защо да не ги правят в Китай.

# 3
че то остана ли нещо да не се произвежда в Китай  newsm78

# 4
Самолетите Боинг вече се произвеждат в Китай също. Какво остава за Дормео. Това не значи, че не са произведени по поръчка на Дормео. А дори има и голяма вероятност да са качествени.

# 5
Това не трябва да те притеснява. Много фирми, които са познати като име - са изнесли производството си в Китай. Въпрос на икономика, без това да означава лошо качество. За да не бъда обвинена като пряко заинтересована да хваля продукти на Дормео уточнявам, че нямам нищо общо с фирмата, освен като техен клиент. Ползвам техни продукти и съм доволна.
И нещо извън темата - била съм в Китай и смело мога да твърдя, че бихме и мечтали да изглежда и нашата страна по този начин!

# 6
  • София
Ха, добро утро!
Ха, "италианско качество"!
Дормео са на Топ Шоп.
А както съм писала и преди от Топ Шоп и клечки за зъби не бих си купила!
За същите пари спокойно можете да си вземете италиански или какъвто и да е много по-хубав матрак.

# 7

Не е там проблема. Веднага надали ще има проблем, но очаквам след 2 месеца възглавницата да загуби формата си.
Проблемът е, че цената им особено на матраците е като за произведен ако не в Италия, то поне в Словения. За горе долу същите пари можеш да си купиш и Магнифлекс, а там има гаранция, че продуктът е италиански и качествен.
Та така. Боли ме, че давам пари за прехвалена телевизионна реклама, промиваща мозъци и китайско производство.

# 8
Боли ме, че давам пари за прехвалена телевизионна реклама, промиваща мозъци и китайско производство.
Ама теб някой насила ли те кара да си купуваш Дормео? И как точно те принудиха да си дадеш парите?
То се мисли и гледа преди да купиш...

# 9
  • София

Не е там проблема. Веднага надали ще има проблем, но очаквам след 2 месеца възглавницата да загуби формата си.
Проблемът е, че цената им особено на матраците е като за произведен ако не в Италия, то поне в Словения. За горе долу същите пари можеш да си купиш и Магнифлекс, а там има гаранция, че продуктът е италиански и качествен.
Та така. Боли ме, че давам пари за прехвалена телевизионна реклама, промиваща мозъци и китайско производство.

Аха. Именно! Словенската фирма е една чудесна машина, направена да лови "с трици магарици"- т.е. с евтина китайска стока и яка реклама ви карат да им плащате надутите цени и да купувате още боклуци.

# 10
Това не трябва да те притеснява. Много фирми, които са познати като име - са изнесли производството си в Китай. Въпрос на икономика, без това да означава лошо качество.

Със сигурност не всичко направено в Китай е боклук и е трудно да се генерализира, обаче ми прави впечатление, че там не винаги има особено голям контрол. Наскоро четох и една статистка за отровните багрила и материали в текстилната индустрия – най-много се използват именно в Китай. Пък и тези нали се рекламираха за италиански матраци – или аз бъркам?
Иначе и аз съм имала Дормео – и никак не съм доволна – разши ми се половината матрак отстрани, не ми приеха гаранцията и т.н.

# 11
Пък и тези нали се рекламираха за италиански матраци – или аз бъркам?

Именно lylyth - дори продължават да го рекламират. Ето, виж на самия им сайт пише, че уж били италиански:

Матраци Дормео Мемори 2+12 с мемори пяна - Windows Internet Expl … 12-11-29_19-35-13 by joliti4ka, on Flickr

# 12
Всичко се произвежда в Китай или Виетнам или Тунис или в подобни държави. Томи Хилфигер се произвежда в Тунис, Армани в Турция, Сони в Китай.. Епъл и таблетите на майкрософт, както и нокиите също са там. В Китай се произвеждат доста качествени неща. Засега всичко без западните автомобили се произвежда там. По темата, дормео са италиански, но произведени в Китай. Също както и гореизброените от мен стоки. Не е важно къде са произведени, а дали са качествени. Simple Smile

Бтв, аз отдавна не съм ползвал нещо качествено, което не е китайско. Simple Smile

# 13
  • София
Не се заблуждавайте - Дормео съвсем не е онова качество, което са световните марки, произведени в Китай.
Казвам ви го като маркетинг специалист, който е имал възможност да погледне оная фирма и малко отвътре.
Не може всичките им неща да са боклуци, пък една марка да е особено качествена.
Щом не им дреме за качеството на едно нещо, значи и другото е такова.
Затова наблягат на имиджа.
И на много агресивен маркетинг и агресивни продажби по телефона.
Между другото, те се опитват да влязат в Кауфланд от 2009.
Точно защото Кауфланд е марка с много по-голямо доверие от тяхната.

# 14
Не се заблуждавайте - Дормео съвсем не е онова качество, което са световните марки, произведени в Китай.
Казвам ви го като маркетинг специалист, който е имал възможност да погледне оная фирма и малко отвътре.

Всъщност може би е важно по-скоро да се гледа технологията и материалите на производство, а не само къде. Но щом се маркетират толкова ожесточено като италиански - би следва;о да има нещо гнило. А и тези рекламни и ПР кампании стуват доста пари, т.е. започвам да се питам каква ли е истинската стойност на този продукт и струва ли си изобщо да го имам предвид, или по-скоро да спестя още малко и да си купя нещо наистина качествено

Общи условия

Активация на акаунт