Коледа посрещаме отново-с декемврийски ден рожден и бебе ново -21-

• 35 533
  • 739
  •   1
Отговори
# 135
Кате,честит празник на Коцето!Да ви е здравичък,да ви изпълва с щастие,да расте весело и безгрижно дете!Хубав рожден ден,въпреки проблемите! Hug

Маги,и на теб да ти е жива и здрава Викито сладка!Да расте щастлива,очарователна млада госпожица:)Всичко най-хубаво и весел празник! Hug

Кате,аз бих постъпила както Добра казва..да кажеш на всички за положението и всеки да реши.Но ако видя,че децата не са добре и не им е до парти,отсвирвам всичко и майната му.Защото ако са едни такива апатични и кисели то за какво...Дори като се познавам директно ще го отменя,освен ако Ая не е по-голяма и сама настоява да има парти,въпреки несгодите:)

Бебеш,супер е темата наистина!За анкетата гласувах Няма да е скоро.А за подаръците нямам нищо против,но не ми хрумва как точно се осъществява,а и кал да избера нещо,което да не отиде веднага на боклука,защото хората са зарити и го имат примерно...Иначе пак казвам за мен не е никакъв проблем докато пазарувам за нея.

Днес бяхме доКоледния базар,много приятно ми беше,купихме хапване,няколко играчки от един благотворителен щанд за деца с увреждания.Страхотни неща са направили милите деца с помощ,разбира се.Ая ни изнуди за още един Деди Маз,почти същия като този,който си има,но нищо де.Там има и една площадка с пързалки,натича се хубаво,вози се на колички и сега спи.Който им път около Народния театър,може да мине да види:)

Аз вече нямам търпение за празниците.То било страхотно да очакваш тези дни с по-голямо и разбиращо дете.Сега тя си казва,че ще има ден- ден скоро,питам я какво да има на тортата,тя си казва Мето Пух.За Коледа също виждам как й греят очите:)Сигурно след още година-двв стават съвсем вълшебни тези празници:)

Хубав ден от нас!

# 136
честито на Коцето и Вики! Нека са здрави и весели дечица!

Джозефа, моля те(може и на лични) дай контакти с УНГ от който си най-доволна, че трябва да посетим... ooooh!

# 137
Секънд,мен от дете ме водят при един д-р Игнатов,беше в Исул ако не се лъжа навремето.От години го посещавам обче в Торакс на Стамболийски.Страхотен лекар,внимателен,наскоро разбрах,че гледа и бебета..мислех,че е за по-големи деца само:)Погледна гърлото на Ая наскоро като аз ходих за синузита,уши всичко.Също е анти АБ,което ми е важно,защото не ми се ще да се изписва за най-просто червено гърло.Мен винаги е опитвал с други неща преди АБ да дава.Ако решиш,просто звънни в Торакс и питай коя смяна е,един ден е до 14,на другия следобед.

Как сте вие?Дано не е нищо сериозно Hug

# 138
Не сме цветущи:-( явно около рождените дни им става нещо на тия дечурлига..
С АБ е от няколко дни, ама вчера пак вдигна Т. Ушите го болят.. Ходихме на преглед, но без препоръка..и затова се колебая за втори:-( И ние изпитахме ужаса на аспирирането #Crazy

# 139
Срам,че съм докторско дете..това с аспирирането не знам какво е.Явно е нещо на ушенцето..SadОх дано не го боли повече милото! PraynigНека и Джос даде мнения за лекари,но наистина съм доволна от моя!Дано бързо отмине това,Секънд!

# 140
Ами всъщност това е една изключително мъчителна процедура по изсмукване на секрети от носа. Прави се с помпа, вързана в чешмата за да създаде вакуум, а това дето се мушка в носа е една дълга и тънка метална тръба която обира секрета. Ама е толкова дълга, че мисля стига чак до гърлото smile3518 беше меко казано отвратително и за двама ни..всичко тръгна от дъъълга и обилна хрема..
Много ти благодаря за отзивите за този УНГ, ще изчакам и Джозефа да се включи и ще реша.. Hug

Последна редакция: чт, 29 ное 2012, 16:55 от second

# 141
Миличките:(Съжалявам,че е трябвало да изтърпи това душицата!А сега пие ли АБ ,дфе ли ви нещо друго след като явно този не помага особено?Идете за още едно мнение наистина!Няма нищо да загубите!

# 142
Честит рожден ден на Коцето!!!
Честит рожден ден на Вики !!!
нека да са живи и здрави, много усмихнати и весели и щастливи. Честит празник и на тяхните майчета. Желая им всичко най-хубаво с прекрасните им дечица и много, много поводи за радости Simple Smile  
Кате ,дано празника да мине точно така, както си го планувала. Не се тревожи. Другите момичета са дали много добри предложения и съм сигурна, че всичко ще е точно така както го казват.Много весело изкарване.
Маги, не си писала отдавна и да знаеш ,че много липсваш на темата. Ако хвърлиш един поглед пиши как сте ,как я карате ? Simple Smile

Момичета ,искрено ви благодаря за подкрепата... Hug на всички. Много ми беше нужна и се радвам ,че споделих. Имам вече виждане по въпроса и ще действам ,но малко по натам Simple Smile

# 143
Честит рожден ден на Коцето!!!
Честит рожден ден на Вики !!!

# 144
  • София
second , много късно се включвам, но сега сядам чак на компа!
Ще пиша тук, защото може на някой да е поезно също.

Старателно избягвах докторите в ДКЦ-тата, но не знам дали беше правилната стратегия.

Първо ходихме в  ИСУЛ имах много препоръки за д-р Кънчева, в поликлиниката 505каб - на мен ми се стори адски груба. Аспирирането беше при нея. От тогава Филип пищи при преглед на уши и гърло.
Не ни излекува.

После в Токуда, при д-р Кюлев. Четох много добри неща за него. Не знам дали съм доволна, честно казано. Не говори много, но изглежда, че си разбира от работата. Прави предимно операции, което не знам дали е някаква атестация или не.
Не ни излекува.

Като видях, че не става, сополите текат ли текат и реших да видя какво става в поликлиниките

д-р Денева от 25 ДКЦ - навика ме, че съм капала антибиотични капки в носа на дете, което няма и 2г. Да не съм слагала нищо, да оставя да си тече ....  Shocked

д-р Ивета Иванова от Студентска поликлиника 515каб. - стори ми се адекватна, но ние се явихме вече само за хрема, без други симптоми. Каза ми да се примиря, че детето ще има хрема в периода октомври-март.
За мен не е отговор.

Така, че просто не знам какво да ти кажа Confused  Confused  Confused

# 145
Честит рожден ден на патерички на вчерашните рожденички Надежда и Дивна ! Да са живи и здрави , щастливи и усмихнати деца !  Hug
Честит празник на КОцето и на Вики ! Живи и здрави , много щастливо и безгрижно детство!
  Hug

# 146
Вижте на какво попаднах във ФБ. Толкова добре описва това да си майка Simple Smile Слагам го в скрит текст, защото е дългичко. Имаше и още едн, за притесненията на майките, за техните деца, но не мога да го открия  Rolling Eyes

Скрит текст:
Какво е да си майка?

Ти си на 1 година...
Тя те храни, къпе, облича...
А ти й се отблагодари,
като плачеш по цели нощи и не я оставяш да поспи...

Ти си на 2 години...
Тя те научи да стоиш здраво на краката си и да вървиш уверено...
А ти й се отблагодари,
като побягваш всеки път от стаята, щом тя те повика...

Ти си на 3 години...
Тя приготвя с огромно старание най-вкусните храни за теб...
А ти й се отблагодари,
като тайно изсипваш под масата онова, което е в чинията ти...

Ти си на 4 години...
Тя постави в ръката ти най-красивите цветни моливи и те научи да пишеш и рисуваш...
А ти й се отблагодари,
като оцвети и надраска всичките стени в къщата...

Ти си на 5 години...
Тя те облече в най-новата ти и красива рокля и те пусна да си играеш...
А ти й се отблагодари,
като нагази още в първата локва, която ти попадна и се омаза цялата с кал...

Ти си на 6 години...
Тя всеки ден идва заедно с теб до училище...
А ти й се отблагодари,
като плачеш и крещиш ”Не искам да ходяяя...” по целия път до там...

Ти си на 7 години...
Тя ти подари най-хубавата топка, която успя да намери и купи...
А ти й се отблагодари,
като още същия ден счупи с нея прозореца на съседите...

Ти си на 9 години...
Тя нае за теб най-добрият учител по пиано...
А ти й се отблагодари,,
като не научи нотите...

Ти си на 10 години...
Тя те кара с колата навсякъде, където поискаш – от уроците по танци до купоните и рождените дни на приятелите ти...
А ти й се отблагодари,
като всеки път скачаш от колата, дори без да погледнеш към нея и думичка да кажеш...

Ти си на 11 години...
Тя заведе теб и твоята приятелка на кино...
А ти й се отблагодари,
като й каза: ”Ти седни на друго място, не тук до нас!”...

Ти си на 12 години...
Тя не иска да гледаш вредните за теб ТВ предавания и програми...
А ти й се отблагодари,
като ги пускаш винаги, когато нея я няма вкъщи...

Ти си на 15 години...
Тя те изпрати през ваканцията на летен лагер в чужбина...
А ти й се отблагодари,
като не й написа нито ред и дори една картичка не й изпрати от там...

Ти си на 17 години...
Тя ти позволи да отидеш с гаджето си на купон извън града...
А ти й се отблагодари,
като не се обади и се прибра вкъщи едва на разсъмване...

Ти си на 19 години...
Тя пое всичките ти разходи за университета, закара те с колата си до общежитието, пренесе ти багажа...
А ти й се отблагодари,
като не й позволи да те прегърне и целуне пред приятелите ти, като си тръгваше...

Ти си на 21 години...
Тя се опитва да ти даде съвет във връзка с професионалния ти живот и кариерата ти...
А ти й се отблагодари,
като й каза: ”Аз няма да бъда като теб!”...

Ти си на 22 години...
Тя с гордост и умиление те аплодира на тържеството по повод дипломирането ти...
А ти й се отблагодари,
като й поиска пари за обиколка на Европа...

Ти си на 24 години...
Тя поиска най-после да я запознаеш с момчето, с което излизаш вече близо година...
А ти й се отблагодари,
като й каза, че ти ще прецениш кога да стане това...

Ти си на 25 години...
Тя плати всичките разходи по сватбата ти, толкова е развълнувана, но и много щастлива, да те види като булка...
А ти й се отблагодари,
като се пренесе да живееш на другия край на света...

Ти си на 30 години...
Тя винаги иска да ти даде някои полезни съвети за отглеждането на бебето...
А ти й се отблагодари,
като й каза да престане с тези остарели разбирания и примитивни методи...

Ти си на 40 години...
Тя ти се обади, за да ти напомни рождения ден на близък роднина...
А ти й се отблагодари,
като й каза троснато, че си затрупана с работа и й затвори телефона...

Ти си на 50 години...
Тя се разболя тежко и когато в края на седмицата ти отиде да я видиш, тя много се зарадва.
А ти й се отблагодари,
като й каза, че на стари години хората се превръщат отново в капризни и глезени деца...

И един ден ТЯ... си отива от ТЕБ...
В този миг всичко, което до тогава ти се е искало да направиш за нея, но не си намерила време или начин да го сториш, изведнъж се стоварва върху теб като мълния! И силна, пареща болка раздира сърцето ти...

Затова, ако Тя все още е до Теб,
сега я обичай по-силно от всякога! И направи така, че Тя да го почувства! Защото Тя го заслужава, повече от всеки друг човек в живота ти!!!
Тя - твоята Майка!!!.

# 147
Ех plams, много е точно, но ме разчувства в ранни зори ...  Cry

Честит рожден ден на днешните порастнали дечица - Алекс и Станислав. Всичко най-хубаво, много радости и весели игри.
 Весел празник newsm59

Секънд, дано не е нещо по-сериозно и да ви мине бързо. Много неприятно е всичко ,което пишеш.
Жозефа, ти направо ме разби. Какво сте преживяли, колко лекари и накрая ... нищо. Ужас значи. Дано да се оправите най-накрая значи.
Добре, що за мода е това да аспирират децата? Ей така отиваш на първи преглед и някой безумен мозък решава ,че е нужно??? А дали .... направо много се ядосах, като прочетох. Не разбирам, не съм лекар, но всякакво пъхане на тръбички и чужди тела при малките деца трябва да се прави в изключително редки и свръх наложащи случаи, а не ей така защото на някой му е хрумнало да пробва дали ще помогне.  ooooh! Дано да им мине на дечицата и дано скоро да забравят за случката  Hug

Бебеш, много ми харесва анкетата и пак да кажа цялата тема е чудесна. ИДеята за размяна на подаръчета е готина, но незнам до каква степен децата ще разберат за случващото се и дали има смисъл. Алекс определено няма да отчете получения подарък... той и без това ще получи много -  като се почне от имения ден на батко му, после имаме организирано коледно тържество с истински дядо Коледа, ако и в яслата имат пак подарък, после на коледа в къщи пак от нас, след това от всички роднини и за финал нова година и РД... втрисам се от всички неща , които пак ще се премятат в къщи непоглеждани... По-добра идея е ние да си разменим дребни подаръчета за нас Wink поне ще ги оценим Mr. Green
Та пак ми дойде поредния безумен въпрос да ви питам - когато едното дете има повод за получаване на подарък, купувате ли и на другото? Аз винаги гледам да взема и на другото, но май си вкарвам автогол, защото сега с празниците декември като имен ден на баткото и РД на Алекс си удвоявам подаръците, които и без това не са малко ,а пък някаква голяма радост няма в края на краищата...

Пак искам да благодаря на всички за моралната подкрепа относно яслата. То да ви кажа и на нашата ясла се носи славата , колко мили и добри са сестрите и лелките, как си обичат децата и се грижат за тях... но явно трябва време. Сега сме нови  и на никой не му пука, знам ли... или сме попаднали в кофти група. Както и да е в понеделник го пускам с доста злобно написаната бележка от нашия педи ,че детето е здраво,не е заразно и няма инфекциозна активност Wink Пък да видим дали ще има проблеми и дали ще изкараме до Коледа поне...

Ние днес отиваме малко да разпуснем за почивните дни на Огняново. Организирали сме се 5 семейства с общо 8 деца, та предполагам ще ни е забавно. Дано накрая остане нещо от хотела  Mr. Green
Понеже няма да ме има утре и в неделя искам отсега да пожелая весело изкаване на предстоящите РД на всички ,които ще празнуват.

Специално желая много хубаво и весело изкарване на празника и много, много подаръци на Бобчо , на Калоян и на Ники,  а също така и на Гоги и Сияна Simple Smile  Весел празник момичета и преди всичко много здрави да са ви дечицата  Hug

# 148
браво ИВЕЕЕ весело изкарване,много обичам да хода там,хайде чакаме снимки  после.

# 149
Днес имаме двама рожденика Александър на Pipi7598 и Станислав на vanqstoeva! Весели игри и честит празник на семействата!  nbirthday   bigdance2

Общи условия

Активация на акаунт