Коледа посрещаме отново-с декемврийски ден рожден и бебе ново -21-

• 35 363
  • 739
  •   1
Отговори
# 540
  • София
благодаря, момичета Simple Smile

Честит празник на Криси на Слънце Simple Smile Да е жив и здрав Simple Smile Днес в яслата имаше няколко рожденици, защото срещнах две майки да носят торти и сокчета Simple Smile

Кали, не съм тръгнала на работа още Simple Smile

# 541
Благодаря ви момичета много Simple Smile Hug Hug Hug

Пламс, дано бързо оздравее Малена. Тази кашлица е много упорита, мен ме държа 3 седмици.

Ангия, сайта е интаресен, благодаря ти ще ги прозвъня. Simple Smile

# 542
Здравейте , ние се поизгубихме тези дни ,но в последно време все ни идват гости и ми идва доста натоварено . Ние сме добре ,само дето бебка нещо точно преди нова год и излязоха мноого пъпки и то само по лицето, нямаше празно място ,ужасен обрив ,така и не разбрах от какво стана.....от слънцето ли,от въздуха ли,хормонални ли ...от някаква храна ли дето съм яла ..........ама като някакъв пубертет беше,добре че вече започна да се поизчиства лека- полека.

Другото странно при мен е ,че точно като се появиха пъпките на дребната  аз имах някакво течение подобно на цикъл за няколко дена,странна работа , при все че се  кърмиме нон стоп   Tired ако е цикъл ще се гръмна   #Cussing out , то с йо ми дойде на 4-тия месец ,пак беше скоро,но и чак толкова .....

и да питам нещо : ако някой е купувал колело класическо с помагателни  може ли да ми препоръча модел ,марка ,големина като за йоан . Въобще си нямам напредстава за какво става въпрос , а ми се иска да купя сега и вътре,докато е студено да си тренираме карането . Ще съм ви много благодарна ,ако ме насочите .

Честит Рожден Ден
на всички ,които сме пропуснали !!!

# 543
Момичета,пак имало преди малко земетресение..някий усетил ли е?Ая спинка и аз лежа,не усетих на 4-ия етаж..Дано е било това Praynig

Рика,тамън мислех тези дни как сте HugДа кажат по-опитните мами,но аз все си мисля,че са малки за обикновено колело още.Струва ми се,че към 3 почват тези нормалните.Но може би бъркам..не съм търсила:)

Хайде че май се будим;)Хубас и спокоен остатък от деня!

# 544
  • София
здравейте,

Рика, пъпките най-вероятно са от хормоните, които и предаваш през кърмата.

Нищо не съм усетила като трус.

Слънце, групата на Криси е под карантина от скарлатина.

# 545
Здравейте , ние се поизгубихме тези дни ,но в последно време все ни идват гости и ми идва доста натоварено . Ние сме добре ,само дето бебка нещо точно преди нова год и излязоха мноого пъпки и то само по лицето, нямаше празно място ,ужасен обрив ,така и не разбрах от какво стана.....от слънцето ли,от въздуха ли,хормонални ли ...от някаква храна ли дето съм яла ..........ама като някакъв пубертет беше,добре че вече започна да се поизчиства лека- полека.

Пъпките каква големина са и кожата около тях грапава ли е?
Аз бих спряла млечните и цитрусите в диетата си и ако има ефект ще трябва а ги избягваш.

# 546
Добър вечер, мацки.
Аз се загубих, защото нямам никакво време за нищо... Crazy Както Жозефа беше писала напред, нямам време за себе си, ама никакво. На работа е лудница, като се прибера децата искат своето. Проверяваме домашните на баткото, играем със Сиси, едновременно с това готвя, пера ( или каквото там му е ред)...И като си легнат по това време, аз вече съм като парцал...Лакирам се нощем, пак че открих един вълшебен спрей, който се напръсква върху лака и той изсъхва за секунди. Прически и грим правя сутрин, докато обличам Сияна. Доста често смогвам да се погледна в огледалото чак като пристигна в офиса... Embarassed А там лудницата е нон-стоп целия ден. Пак че по Коледа имах почивка 10-тина дни, та починах малко... Та мисълта ми е, наслаждавайте се на времето с децата в къщи, че като почнете работа започва екшъна... Пак че децата ми не боледуват често, ама и аз ги калявам. Нямат ден в който да не излязат навън, независимо от температурата или какво вали.

Иначе Сияна става все по-забавна от ден на ден. Тази вечер ме изуми, като започна да пее " Високи сини планини". Зная, че тази песен се учи в големите глрупи в ДГ, а не в яслата. А то баба и като не се сещала за друга песен, която да и пее, пеела тази.  Joy Пак, че не е "Тих бял Дунав"... Mr. Green Иначе много говори, всичко знае. Все още ревем сутрин на яслата ooooh! Rolling Eyes, ама е само за пред мен театър. Докато я хванат за ръката и вече е млъкнала. От както тръгна на ясла е много самостоятелна, сама иска да прави всичко. Сама се съблича, облича, храни, обува обувките и всичко друго. Че и се сърди, когато не я оставям да го направи сама. Батко и на тази възраст беше на светлинни години в тези умения назад... Rolling Eyes Така че е до характер и темперамент.

Честито на всички рожденици, които съм пропуснала, както и именници. Да сте живи и здрави.

Рика, и аз мисля че може да е на хормонална основа. След като казваш че си имала нещо като цикъл, явно хормоните ти бушуват още и това се отразява и на бебка.

Хайде, отивам да се къпя. Ще ви наглеждам, пък дано скоро пак се включа. Hug

# 547
Здравейте момичета ,

Честит рожден ден на Криси на Слънце ( много на патерици ама като немога да смогна да вляза  Embarassed ) Да е жив и здрав, много щастлив ,весел и засмян. Цвета, честит празник и на теб. Желая ви всичко най-хубаво, много щастливи мигове и много поводи за радост и гордост с малкото слънчице. Бързо да оздравявате и нека занапред да боледува все по-малко и по-малко.

Алекс от понеделник  е на ясла дано не се разболее нещо ,че от другата седмица минавам към работещите и ще е малко кофти да започна с болничен  Crazy Много се чудех какво да му давам и му взех от шуслеровите соли и коластра. Като някое наркоманче е мойто дете, само го тъпча с хапчета и разни капки ,а пък и той им е голям фен и като види опаковка на лекарство започва да се бори за някое хапченце да му дам. Ужасно .
Ние драми за обличането също правим. Нямам претенции какво ще му облека, но ако може да тича из къщата гол е най-добре. Трудно го хващам да го облека и всичко е с борба и в повечето случаи с рев. Памперса не го долюбва и иска да му го свалям ,ама пък категорично не иска да седне на гърнето ... голям инат значи. Иска да се храни сам и най-обича да вземе да яде или супа или пък да "пие" чай с лъжица. Трябва да се лее навсякъде, твърдите храни не го влекат.
Не говори. Това е положението, казва 10ина думички и толкова, отвреме на време като е на кеф може да повтори нещо ,което го карам да каже,  но толкова. Беше се научил да казва ,че е на Де години, но сега като го питам ме гледа отекчено и не казва нищо. Опасна работа значи . ...
Много ви се радвам на бърборещите дечица, толкова са сладки и милички като говорят . Дори и беля да направят, като вземат да се обяснявам и ти минава яда.  

Пак, че не е "Тих бял Дунав"... Mr. Green
Поли, да научите тази песен, много е актуална за вашия регион Wink Ники на около 2 и половина я научи с баба си и дори анализ и правеше... все ме питаше кой е този Гордо и закъде плува  Joy

Рика, дано да не е нещо сериозно на малката с тия пъпчици... и най-вече да не се повторят  Hug
 За колело и аз съм на мнение ,че са още малки за такива . На Ники дори му купихме когато беше на 3 и той не успя да го кара тогава ,а чак на следващата година започна да се сеща как да върти педалите и какво се иска. Но все пак ако си решила му вземи хубаво колело от някой добър производител на колела. Да не е от тия китайските по пазарите ,защото ние такова купихме и детето се измъчи с него. Помощните колела са много калпави, а и самото колело беше много тежко. Другото, което бих те посъветвала задължително е да е колело без контра. Децата въртят педалите напред назад и ако има контра нещата стават трудни и в повечето случаи се отказват както немогат да тръгнат.
А ето и една идея за нещо преходно между триколка и колело , което ми изглежда доста подходящо : http://www.bike.store.bg/p53040/fun-bike-detski-velosiped-10-.html Незнам дали е читаво , но ми изглежда добре, ако нямахме триколка бих го пробвала. Единствено се чудя дали дете, с ръста на нашите, може да стигне педалите и да ги завърти ?!?!  newsm78 че нали на повечето триколки това им е големия проблем ... незнам , само като идея го давам .  Hug

100 пъти редактирах, но последно се сетих да ви кажа ,че до 10.01 има промоция -40% в Комсед на всичко. То вярно ,че сега след празниците ,а пък и РД са минали, но все пак ако някой пазарува занпред може да се възползва  Hug

Последна редакция: ср, 09 яну 2013, 09:41 от mama_Iva

# 548

Пъпките каква големина са и кожата около тях грапава ли е?
Аз бих спряла млечните и цитрусите в диетата си и ако има ефект ще трябва а ги избягваш.

ситни пъпчици и кожата е грапава като шкурка ,бяха пламтящи на някои места ,но се успокоиха . Сега на някои места сасе образували келички корички жълти и се люпят ,но не навсякъде. И аз си помислих,че е алергия към кис. мляко -не бях яла до сега и покрай нова год правих няколко пъти снежанка и след това се изприщи и в двата пъти ,в които ядох все повече ставаха пъпките . За цитрусите нямам наблюдения ,защото аз ям постоянно и не мио е давала реакция . Но ако спра млечните и цитрусите то в тая зима какво друго да ям  Crazy
Мия и лицето с преварена вода и памуче и след това мажа с крем на др Тайс/педито го изписа и каза,че е някаква себорея..../ . Сега е по-добре ,но все още има доста пъпки. Все си мисля ,че за нейния организъм е било непознато киселото мляко ,пък сега като ново нещо е реагирала,но може би ще свикне. Чудя се някога като я захраня дали няма да даде реакция якъм всичките млечни  Sad
Започнах и да я обличам само с памучни дрешки,защото имаме много плюшени и хавлиени и мислех,че може и те и дразнят  newsm78
Само и единствено по носа няма никакви пъпки

# 549
  • София
RikaRurika това с пъпките е от твоите хормони, напълно е нормално към 30-40 ден и се казва цъфтеж Peace Владито яко беше цъфнал и обработвах с отвара от дафинов лист- като антисептик и принципно след седмица минава всичко.

# 550
Здравейте момичета:)

Леле студ днес...шавнахме малко навън ама на мен си ми беше студено,може и щото съм неразположена и неспала..Но пък Ая зачерви бузките:)

Поли,браво на Сияна ,че е така самостоятелна HugАз много се радвам Ая като иска да прави нещата сама,оставям я винаги да яде ако иска,да си мие ръцете,да се мъчи да се облече..Но нещо напоследък взе да дава назад вместо напред JoyТя на 1 годинка ядеше сама на всяко ядене с леко омазване..сега може идеално,ама не ще.Претенции към храната и съответно аз навирам лъжицата.Само което й изнася го яде сама.Като става от гърнето й казваме да се обуе,а тя вика Не Ая бебе..мама:)Хитруша е.А друг път синказва,че е дете или моме:)Но наистина стават приказни в тази възраст.И започвам да оценявам възможността да ми расте пред очите сега.Просто няма нищо общо с идиотската минала зима примерно JoyДето само се приспивахме и мрънкяхме hahaha

Рика,дано бързо да й мине на Матейа обрива.И да е нормално нещо както Илиянамос казва.Все пак бих спряла млечните и цитрусите,шоколад може би.. newsm78

Иве,много се изкушавам да взема тая коластра ама още не съм я решила.Ще видим..мислех да отидем до неото да я види хем и да поговорим малко.Ама жената е в болница нещо,моля се да е добре милата ни!Толкова страхотен човек!Нещо я чух вчера да питам кога да идем и ми прозвуча зле.Та сега малко съм в шах този месец поне..къде да вървим ако се наложи..Не знам .

Хайде хубав ден!

# 551
  • София
здравейте,

Да ви кажа Гоги вече клюкари. Днес сутринта имаха дискусия в банята с баща му и след като свършиха аз започвам да го обличам, атой ми казва "Мамо, тати се кара" и аз " На кого се кара тати", а той "На Гошето". На въпроса защо му се кара не ми отговори, но повтори че баща му на него му се е скарал. Едвам си сдържах сериозна физиономията Simple Smile.

Гоги се храни сам, но само когато поиска. Обикновено казва Мама хани или Тати хани и това е положението.

Поли, много се радвам че се включи, наистина отдавна не беше влизала Simple Smile

Добра изчезна , дано скоро и тя пише Simple Smile

# 552
Здравейте!
Честит имен ден на патерици на мама_Ива и на всички други именици в темата!!!
Намърдх се на на компютъра на ММ, че с моята виртуална клавиатура така и не свикнах.
Гледам пак болни дечица, Slance, Plams, да оздравяват скоро мъниците.
Гошко и той не беше доре няколко дена. Коледната силна хрема премина в по-особена, тежка кашлица, но се падна уикенда и докато чакахме работен ден детето се пооправи. Така че минаваме без лекарства засега, пу-пу-пу! Аз упорито избягвам среща с новата ни педиатърка, че ще ни погне за някой недовършени дела  Wink
И двете не са на градина, в къщи е екшън! Но не ми се иска да ги пращам, само болести ще довлекат и благодаря за помощта да ми ги гледат 2-3 дена.
Rika, колело с педали 12`` Драг взехме на каката на 2г.3м., защото беше откачила на тази тема. Така и не успя да го подкара още година и половина след това.  Купих кучешка каишка и като идиот я влачех по паркове и градинки.

# 553
  • София
  Купих кучешка каишка и като идиот я влачех по паркове и градинки.

аз свалих един колан от една чанта и го закачих на количката за яздене и с него дърпам Гоги, защото като го домързи трябва да го нося него и количката. Така реших проблема, сега усещам че и с колелото ща стане по същият начин. Но като се огледах в парка всички са така, само дето или са колани или са въжета, кой каквото намерил вързал.

# 554
Здравейте,

На нас нищо ни няма , явно температурата е била от факта че му казах че ще ходи на ясла Simple Smile. На следващия ден нищо му нямаше. Добра, благодаря ти Simple Smile

Цвети, благодаря и на теб за информацията. Директорката ни каза да изберем дали да го върнем в нашата група въпреки че има карантина или да го преместим за времето на карантината в дуга група. (Той от 20 декември не е ходил на ясла). Избрах друга група. И сега сме ви съясленичета Simple Smile. Положението е много по-различно. Вечер в 9:30 е уморен а иначе не мога да го накарам до 11 да си легне. Вчера излезе супер усмихнат и щастлив. Сутрин плаче но 2 мин след това нищо му няма. Обнадеждена съм Simple Smile.

Общи условия

Активация на акаунт