Коледа посрещаме отново-с декемврийски ден рожден и бебе ново -21-

• 35 361
  • 739
  •   1
Отговори
# 555
Здравейте, момичета!
При нас нищо ново. Все така е болна Малена, с гадната кашлица и сополи. Тези капки Ксилометазолин нищо не помогнаха, чудя се дали да не мина на Коларгол. Сополите са течни и прозрачни, не са гъсти. Слагах Ксилометазолина 5 дена, а в листовката пише да не се дава повече време. Утре сме на преглед. Отделно с това неядене не знам вече. Започнах пак да й давам Апетон, дано помогне. Че е станала като скакалец, дрехите и чорапогащниците, които й бяха малки сега са й таман. Направо сърцето ми се къса като я гледам така. Не че е съвсем слаба, но тя си беше пухкавка преди, с коремче, хубави краченца, а сега сигурно е паднала на 10 кг  Cry Поне Т няма. Но е кисела, защото 4 дена не си е показвала носа навън и вече подивява. Днес съм решила ако трябва за десет минути, но ще я изкарам на двора. Оффф оплаках ви се едно хубаво, извинете ме мола  Rolling Eyes

# 556
Рика , Катето също имаше пъпчици и то доста време... вероятно е от хормоните ,не се безпокой.
За колелот - ние купихме на Марио за РД ето такова http://www.hippoland.net/velosiped-bmx-atlas-clermont-12 . Аз като теб реших ,да се учи у дома и напролет да кара. Добре , ама Марио не може още да върти педалите. Колкото няма контра и се чудя пък ако случайно се научи да кара (което не е изключено , тъй като напромер колата за бутане я караше първо у дома и после беше спец..) , ами как ще спира ?  Ако не бързате ще ти кажа отзиви след няколко месеца още  Grinning
Пламс , аз от Коаргол-а съм мн доволна. ДАно утре ви изпишат адекватно лечение .
Марио също не иска да яде ( с300 уговорки яде , но само суха храна. Нищо с лъжица не мога да му дам)

# 557
Момичета, благодаря ви за всички отговори !  bouquet

Йоан също не ще да яде с лъжица супи и т.н.  от 2 дена му пасирам /вчера леща,днес телешко супа/ и на каша ги яде,излапва всичко за секунди ,иначе абсурд да яде

Обличането и при нас е кошмар. Големи протести от негова страна .  Close

Бързо да се оправят болничките дечица ! Praynig

# 558
  • София
Plams, и аз за Коларгола съм чувала добри неща. Аз когато Гоги е със сополи го изкарвам  навън може и за малко да е , но го правя по препоръка на лекарката. А и тук някои от мацките го практикуват. На Гоги много добре му повлиява.

Вчера за втори път ми обясниха, че Гоги е много умно, усмихнато, схватливо и т.н., но и много , ама много палаво палаво дете. Хвърлял играчки, развалял игрите на по-големите. После правел щуротии и викал леличките да го видят, да не би случайно да не го забележат иначе. А за храненето и спането бил отличник, което ме изуми аз като знам как ни прави на маймуни и просто не мога да повярвам. Онзи ден плака в продължение на 30 минути, защото е гладен, но не си дава инатът да яде манджичката. В крайна сметка си изяде всичко, но е голяма драма.

# 559
  • София
Ехоооооооооо Simple Smile

# 560
Здравейте, мами!
Отварям темата за бибките (биберона залъгалка Simple Smile ) Има ли дечица, които още я ползват, както и такива, които скоро са я отказали? Иска ми се да споделите опита си!

# 561
Здравейте момичета:)

Пламс,дано е по-добре Малена!Щом е жизнена и няма Т,значи ще мине.Явно е упорит вируса.Като се сетя мен колко време ме държа октомври.Айде аз съм със синузит ама пак.За излизането задължително си я пускай малко навън.Неото ни също го препоръчва,но разбира се без контакт с който и да е.Даже им е добре да подишат въздух освен ако не е -20.Ая като й беше сефтето с хремата октомври месец я извеждах всеки ден,ама никой не доближавах да не е вирус,макар неото да беше убедена,че били зъбите.

Мама Антоанет,мислим еднакво HugТези дни и аз мислех да подхвана темата.Значи при нас е така.Тя никога не я е взимала будна,плюеше я като отрова още от бебе.Аз се мъчех да давам покрай коликите още..не и не.Само на заспиване.И така си остана.Приспивах я с водичка или ако не стане с бибка накрая давах.Отпреди 2 месеца взе да си казва като заспива Биби.Simple SmileТа както ми се струваше много лесно да я махна,сега вече не ми се вижда така:)Предполагам ще мрънка ако ме я дам.Другото е,че като плачеше нощем от зъбите доскоро също съм давала бибка,ако не успея само с люшка е да я успокоя.Сега все по-рядко мрънка нощем и съответно почти не я давам.Гледам щом заспи да я махна,което прави че стои с нея 10-ина минути.А наобед я махам веднага щом заспи.Май ще изчакам да избият и последните кътници и тогава ще почна опитите.Вчера четох в книгат Моето бебе от 0 до 3 годинки,че реално преди 3-тата година е много малка възможността от изкривяване на зъбки или деформация на небцето,освен ако детето не е наистина нонстоп с биберона в устата.Същото мнение прочетох и в още една книга.Отказването както и от Памперса не бивало да е насила.Детето можело да изживее истински стрес ако го лишиш изведнъж,особено ако си я търси и денем.Така че мисля да не избързвам с това.Памперса го махнах по принуда от раз,но тук ще съм по-плавна:)И без това не мога да си представя и 1 минута да я оставя да реве.Просто убедена съм тези минути с биба не й вредят чак толкова,колкото ще й навредят същите минути рев:)

Хубав ден от мен!

# 562
Бибата. ooooh! Хич не ми се махаше на мен, че ми беше незаменим помощник при заспиването.... Ама таткото реши, че вече била голяма и не ѝ трябвала. Естествено, идеята не беше негова, а на дежурните мрънкачи. Close Та така, една вечер баба Меца дойде и открадна бибата. Сега направо ме присвива корема, като трябва да я приспивам. Започва се едно мрънкане, само повтаря "Няма пим" или "Искам тати до ме", а като легне до нея се започва плач "Искам мама дойде".... Tired Днес дори ми мина през ума да ѝ върна бибата, защото съм 99% убедена, че всичко се корени в бибата. Все си мисля, че ако е по-голяма и разбира добре, ще я махе сама. Ама пък и не ми се чака до 4-5 години. ooooh!
Обличането/смяна на памперса - напоследък не знам какво става, но поне един път на ден Гери не дава да ѝ сменяме памперса. Пищи все едно я колят и се извива, плаче.... Абе ужас ви казвам. Онзи ден ми правеше същия цирк като започнах да я обличам за излизане - пищи, плаче и не дава да я облека. #Crazy Какво му стана на това дете, незнам. Като добавим, че и двете преминават през някакъв фаза и все са "на въпреки" и......... #2gunfire Малкото копира всичко от кака си и вече не ми издържат батериите.
Хайде, оплаках ви се. Следващия, моля! Whistling

# 563
Малката днес ми разказа играта. Цял ден рев и мрънкане за най-малкото. Рева от 10:30 до преди 15мин, когато ме блъсна и цялата купичка с леща и се изля върху главата.Тогава вече нямаше как и я изкъпах /реве като заклана като я къпят/. И заспа. Направо ме уби от нерви. Нямам търпени да тръгне на градина. 4 години ми стигат, искам почивка  Tired

# 564
Енигмата,между другото като писах по-натам нямам предвид 4-5 годинки,по-скоро си мисля нещо от сорта към лятото да опитам.До 3 се надявам и аз да я забравим.Лятото отново ще се изморяваме повече и може така да стане.А за заспиването предполагам си е мъка без...И Ая някой път хем само аз я приспивам,с бибката..и пак милата лежи 10-ина минути и повече будна.Гали ме по лицето,мачка ми ушите...поне се отказа от скубане на косата JoyКоето доведе до сгъстяване на косата ми hahahaПробвай още малко,пък ако е тегаво все така,върни й я..знам ли кое е по-добре...След някой месец пак ще пробваш Hug

Ая пък вечер като слагам Пампи почва да се опитва да го маха и вика Голо дупе:)И аче нали все е по гащета през деня и за нея това е Голо дупе.Явно Памперса я пристягва ли не знам и аз:)

Бебеш,то за след 2 години съм готова за почивка:)Пък ти 4 от които последните 2 с два броя HugНе знам как се постига това!Хем напоследък Ая е сговорчива,само дето не спира за секунда:)А да не би да не й е добре нещо на Тея?Вие колко зъба имахте?Може да напират пак последни някакви...

Последна редакция: пт, 11 яну 2013, 16:02 от KalinaZ

# 565
Имаме всички зъби, инат се нарича нашето, направо ми писна вече.

# 566
  • София
сутринта при нас се получи нещо подобно като при вас Бебешондел, само че след като предложих три варианта на закуска и накрая започна да яде филия с лютеница и заради факта, че не му подадох една количка на момента, като удари чинията с филийката и тя прас на земята. Естествено всичко се разхвърча и омаза качествено. Хайде преобличане с убеждаване , почистване и т.н. После като отидохме в яслата все едно беше друго дете.

Тези периоди направо незнам накъде ще избият.

# 567
Бебеш,стискай зъби..още малко и ще станат големи деца HugТя още ли спинка два пъти на ден?Помня наскоро писа,че спи така..дано ме бъркам..Да не би да киселее,защото не й стига така сънчето..в смисъл на два пъти по малко?Не може ли да устиска до обед и направо тогава да спинка?

# 568
Мне, Кали, спи веднъж, ако успеем да я убедим, понякога въобще не спи.

# 569
Махнах бибата още лятото. Тогава вече ни бяха прорасли кътните. Използвах, че много тича навън и е доста изморен, прибирахме се вечер по тъмно, после баня и заспиваше сравнително бързо. Но докато заспиваше сам в стаята с бибата, след като я махнах, го приспивам аз или ако той иска - баща му: гушкаме се, пеем си песни, разглеждаме снимки на телефона ми  Simple Smile
Храним се изключително трудно вече, отказва доста храни, има предпочитание към по-сухите неща. Днес използвах идеята на Рика да пасирам лещата и той я хапна с кеф и без уговорки. Но преди това обикаляхме кварталното училище, потича наволя и може да е огладнял повече от друг път. Та не знам, утре може и да не яде пасирано ядене  Rolling Eyes Обича картофено пюре, пица, сандвичи, принцеси...а за сока...изпива го на екс...
За обличането: от извесно време ми казва "сам...", но му е трудно, аз му помагам и той не възразява.
С памперс сме и все още не е готов...пробвам го без, но резултата е 0. Седи на гърне без проблем и върши работата и там и в пампата.

Общи условия

Активация на акаунт