Коледа посрещаме отново-с декемврийски ден рожден и бебе ново -21-

• 35 525
  • 739
  •   1
Отговори
# 105
second , pipi_mb Благодаяр ви за отговорите !   bouquet - значи по 120 лв + болничните -ей това ме интересуваше  Hug

Честит Рожден Ден и на днешните бонбончета!!   newsm59

мама Ива , да не би тази лелка просто така да се държи и говори,защото е имало и други родители тогава покрай вас , т.е. да ти изчете конското за пред другите ,колкото да си измие ръцете . Не им се връзвай ,щом педиатъра е казал че нищо му няма -значи е така -не си си го измислила ти

# 106
Честит втори рожден ден на Надето на Mona-Bombona. newsm38 nbirthday newsm59

Честит втори рожден ден на Дивна на mzorizaver!  

Честит рожден ден и на всички дечица от предните ни. Да са живи и здрави Wink

Да не дърпам дявола за опашката ама почнахме 3та седмица вече на яслата и за сега всичко е наред. пу-пу Все още си поревава като го оставям, но през деня бил спокоен и даже забавлявал лелите.  Аз смятам да нося торта в яслата, така съм решила.
За яденето на барни, във Варна го научиха ама не им е огромен фен. Предимно иска да ги отваряме. Бонбони го научи племенницата да яде ама поне са от тези желираните. Кроасан си хапва само ако аз ям понеже иска всичко да вкуси, а торта яде на именния си ден. Искам а питам давате ли сокове вече на децата си? Свеки и лелята на мъжа ми зорлян му тикат сокове и компоти въпреки, че аз съм против - поне са от тези бебешките.

Лек и спорен ден на всички.

П.С Мама_Ива, не им се връзвай има ги всякакви. Просто им занеси бележката и да се спасяват. Нас със сополи не са ни връщали, а в студа му протичат незнайно защо.

# 107
Добро утро, момичета!
Честит рожден ден на Надето на Mona-Bombona.   bigdance2

Честит рожден ден на Дивна на mzorizaver!  
 happy bd

Днес ми е едно празнично, започвам  да мисля за коледната украса  Party Вие кога ще украсявате? В чуденка съм дали да купуваме истинска елха или да си караме с изкуствената. Исках заради Малена да вземем жива, но сега се замислям, че още е малка и едва ли ще разбере. Може би догодина или по-нататък. Вие каква елха ще купувате?

ANGYA  Малена по едно време пиеше на соковете на Капи, миналата година пийваше и компоти, пасирани. Сега отказва всичко, дори фрешовете. Ако изцедя сок, мога да я прилъжа да пийне само ако е със сламка.  ooooh! Аз да ти кажа, не съм много сигурна дали и бебешките са стока. Прди време пях пила един нейн сок, беше останал и да не се хвърля  Wink еми такива киселини ми вряха после, че нямам думи. Rolling Eyes Затова сега й давам само фрешове и компоти, които ние сме правили, с по-малко захар, за нея.

P.S. Моето хлапе днес се успа, последно време става към 8.00 - 8.30. Но днес толкова сладко си спинка, въобще няма намерение да се буди  Mr. Green

# 108
за *лошите*и вредни храни и женската психика:

Скрит текст:
Снощи проведохме интересен разговор с ММ.
Не веднъж съм чувала ,че момиченцата се гледали по-лесно,но въпреки това ми се струва ,че са доста по-буйни,диви ,неконтролируеми и лудички . Да не говорим пък като влезнат в пубертета и ги почнат и хормоните...... Той каза,че е така,защото женската психика и нервна с-ма е мнооого по-крехка и чувствителна от мъжката и не издържат на по-голямо напрежение. И ми даде пример : каза ,ако аз изпия една бутилка вино,най-много да заспа под масата,ако ти изпиеш направо ще припаднеш . И е прав , аз дори и агресивна музика и екшъни не мога да гледам и слушам ,че направо побеснявам от тях. Каза,че мъжете са си по принцип прасета и носят много и на храна и на емоции .  Mr. Green Каза,че в днешния заобикалящ ни агресивен свят е много трудно за нежния пол , освен това като прибавиме и храната /сладкото,кафета,цигари ,алкохол и т.н./ нещата стават още по-сложни и е нормално момичетата да са като полудели. Та каза,че ако с Йо съм си позволявала да ям и пия разни неща,докато съм кърмила- то сега с Матейа не било хич хубаво да ги консумирам .  И за в бъдеще като  прояде твърда храна колкото се може по-късно да започне с шоколадите и тези *боклуци* ,защото особено детската нервна с-ма е ужасно крехка и податлива . Ако на едно момченце един шоколад подейства по-възбуждащо и  започне по –енергично да тича и играе-то на едно момиченце ще подейства 2 пъти по-силно и може и да не заспи . Вярно,че има и изключения ,но като общо работата с момичетата е по-деликатна. Та за това в наши дни жените са такива,каквито са  и е хубаво да избягваме захарта и другите такива стимуланти поне при малките децА.

Последна редакция: ср, 28 ное 2012, 09:55 от RikaRurika

# 109
  • София
Ивче, не ми го върнаха Фифо вчера и днес също. Въпреки, че сополите текат като реки и от секретите подкашля.
Вчера поредното УНГ ни каза нищо, абсолютно нищо да не слагаме в носа.
Но е много лесно така да се каже. И аз искам нищо да не му слагам, но вече втора нощ не спим - той се дави от сополи, пъшка, върти се и не може да спи.

Аз разбирам родителите на другите деца, че като чуят дете да кашля и направо настръхват. Но не винаги нещата са само черни и бели.
Филип е лекуван в продължение на месец и половина с антибиотици и антибиотични капки и хремата му нито за миг не спря. Т.нар "специалисти" казват вече нищо да не правя, защото е безсмислено. Е при това положение да си държа детето у дома ли?

# 110

Днес ми е едно празнично, започвам  да мисля за коледната украса  Party Вие кога ще украсявате? В чуденка съм дали да купуваме истинска елха или да си караме с изкуствената. Исках заради Малена да вземем жива, но сега се замислям, че още е малка и едва ли ще разбере. Може би догодина или по-нататък. Вие каква елха ще купувате?

Имаме малка елха в двора ,та мисля тия дни да я украсим заедно с Йо . Мисля,че ще му е забавно и интересно това занимание.

# 111
Рика не ми се сърди,но не съм съгласна.Гледам моето,момче и моето момиче,определено той е по буен,от малко шоколад или кола става почти неконтролируем,малката кото хапне шоколад почти не и действа.Мъжете може да се непокисти,но те мислят как да изкарат прехраната,а жените освен за прехраната,мислят и се претесняват за децата двойно повече,чак се вманячаваме по някой път.Та като цяло жените се претесняват за много повече неща,но и  се справят с почти всичко.
Пример с мене,аз организирам рождения ден,каня хората,ММ отива и пазарува.Аз се опитвам да съчетая училище писане на домашни спортове,излизане с малката,консултации,родителски срещи,да не говорим,за чистене,готвене и много други подобни.И всичко това го мислим е как да не сме по чувствителни и да изглеждаме по слаби.Аз съм много по нервна от ММ,като той е от мъжете които много помагат.
Ох извинявайте дълго стана.

# 112
Добро утро!
Честит рожден ден на Надето и Дивна!!!
mama_Iva, в старата ни градина имаше медицинска проверка на входа. Али много се стресираше, не отваряше уста. Бяхме единствените, които сестрата пускаше въпреки това. Други пред мен е връщала, ако детето откаже. Изискване от ХЕИ е /РЗИ/.  Та на това място Али за година и половина непрекъснато ходене не се разболя нито веднъж! В новата градина е ходила съвсем малко, под месец миналата година и около 15 дена тази учебна. За този период хванахме коксакивирус юни месец и 2 сериозни бактериални инфекции сега ноември. И как няма да хванем, няма никакъв контрол. Влиза се през 2 входа като сестрата не стои на нито един, няма проверки. Учителките гък не казват, приемат децата.
Моето мнение  е посредата. Учителките имат достатъчно опит и е редно те да се разбират с родителите кога да спрат детето. Това сестрата да те гони по коридора и да ти хортува е нелепо.

Елха - вадим изкуствена, да не ми разнася бодлички из цялата къща. Отделно имаме 9 храстчета в хола, които приличат на елхи и са по 1,6м. Мисля да ги окича, ще стане романтично!

Сок - тези от шишета и кутия приемам за боклук, без значение дали са детски. Али обаче е склонна да не близне вода цял ден, само и само да ме изнуди за такова сокче. И аз накрая се предавам, по-добре отколкото да се обезводни. Малкия кара на вода. Цедени ябълки и моркови не харесват, но в избилк на ентусиазъм понякога предлагам, да неби да се излъжат. Що годе пият фреш от портокали, но малко, половин чашка със зор.

# 113
  • София
здравейте Simple Smile

Честит рожден ден на Надето на Mona-Bombona.   bouquet

Честит рожден ден на Дивна на mzorizaver!     bouquet

Иве, затова ли изглеждаше леко разсеяна Simple Smile аз реших, че бързаш , както и ние и понеже аз съм отвейка го сметнах за нормално.

Аз давам Био сокчета в кутия, които се продават в ИКЕА. И иди спори с Гоги като каже СОК - той очаква фреш портокал в чаша със сламка - задължително. По тази причина извадих от кашоните цитрусовата преса и сега правя сокове на поразия.

Днес ходих до Комсед и купих доста подаръци, а в Джъмбо е пълно с подходящи неща за подаръчета за Коледа . За коледното парти в яслата съм решила да взема някакъв камион или полицейска кола и да го опаковам. В Джъмбо има много подходящи, които хем не са скъпи , хем изглеждат много добре. А иначе на Гоги му взех за Коледа Лего зоопарк.

# 114
Момичета и тази година да попитам има ли желаещи да си разменяме подаръчета за децата?  Rolling Eyes

Много съм нахална, значи  Mr. Green

# 115
  • Перник
Благодаря на всички за пожеланията! Hug
Ето и една виртуална почерпка от мен и Надето!

# 116
 bdbaloni на малката ми сладка адашка. Да бъде все така усмихнато и слънчево дете. Весел празник на цялото семейство!!! baloni

Честит рожден ден на Дивна! newsm51

# 117
Честит Рожден ден на Надето и Дивна! Да бъдат много щастливи дечица и да намерят страхотни мъже които ще ги обичат и ще им помагат. Simple Smile

Разнежих се като Роси писа че нейния много й помага. Моя също много ми помага Simple Smile. Да са ни живи и здрави. Страшно много се разнежвам като видя някой татко с детенце на който му личи че много си го обича а не че детето е само задължение за него или като видя мъж който много държи на семейството си Simple Smile. Дано да има повече такива Simple Smile.

Рика, страхотна логика е изкарал мъжа ти. Доста съм съгласна, ама чак пък да се ограничаваш от някои неща ...няма смисъл, характера не зависи толкова много от храната, освен отровите влияят на настроението от там и частично на характера ...

Добра исках да те питам откъде взехте онази страхотната игра с топчетата?Много й хвърлих око. Иначе Криси ще получи паркинг с коли и Мега блокс влакче за Коледа и Нова година. То влакчето е повече за таткото, но нали и той трябва да получи нещо Simple Smile. Аз съм съгласна който и да си играе с него Simple Smile.

Мама Ива, и на мен едната лелка веднъж ми тряска врати и вика защото Криси се забави с влизането. Уж беше добрата лелка. Ако имаше как щях да си го взема в къщи и тя после да го издирва и да обяснява на директорката, но този ден нямаше как, стояхме на коридора и плачехме двамата с него. Тя после скалъпи едно "съжалявам" но била сама с децата. Явно нещо беше ядосана...
Запази си коза с директорката за по-нататъка. Просто сега преглътни ако можеш а друг ден когато лелката е по-в настроение и поддатлива да те чуе й кажи че такова поведение няма да търпиш втори път, особено пред други родители. Обясни й каква е била ситуацията, и че не е била права. Обясни й че ако иска да я уважаваш ще трябва да те чува и тя, пък дано й вземеш поне малко страха.

Установих че Криси в яслата са го наказвали - прав с лице към стената. веднъж ме ядоса и се опитах да го накажа по този начин и той за мое учудване стоеше, не смееше да се обърне и плачеше. Аз очаквах че като го сложа с лице към стената и кажа "наказан",  той ще тръгне след мен и ще го приеме като игра, но се оказа че тази поза му е позната и знае за какво служи... аз чесно казано се ужасих. Не съм говорила с лелките обаче че оттогава не сме на ясла. Вчера бяхме за 1 ден и днес е с разстройство. Не е от яслата обаче, дори се надявам да не сме заразили някое детенце вчера че докато разбера че има разстройство...

# 118
Честит рожден ден на днешните принцеси!Да са ви живи и здрави момиченцата,да са щастливи и безгрижни дечица!Весел празник:)

Цвети,ние също бяхме с Ая в Комсед на Каблешков,ако си била там сме се разминали:)Тя св държа неочаквано добре,щъкаше и рязглеждаше,възклицаваше за всичко, което й е познато,но само едно мини Мае(магарето на мечо пух) си взе:)Било бебе мае и го иска:)Но не се е тръшкала за нищо,а това й беше първа такава обиколка в голям детски магазин.Купихме й пластелин,много игра с него,с ножа го реже,разточва го,учих я формички да прави.Дано не е за днес само JoyИначе и разни книжки взехме и реших едно Лего и азда вземем,точно Зоото гледах,тя много се впечатлява сег от тези животни.

Но след днешния й избор от целия магазин пак на магарето,вече взех финално решение за тортата да е с Мечо пух и приятели.Ще й направят и разни мини кексчета пак с тях,рисуванк сладки може и мисля,че ще се зарадва:)

Аз съм решила тази година жива елха.Миналата бяхме с изкуствена малка,имахме жива 2010.Мисля,че ще е голяма забава да я украсяваме заедно.Тя разбира вече,четем книжки за Коледа,знае елха какво е,показвам играчките.Вчера рисувах един Коледен календар,обяснявам,че като закрием всички дати и идва Деди Коле:)тя му казва Деди Маз,но по радиото слуша рекламите и чува Дядо Коледа,при което отваря големи очи и пита Деди Маз?Един вид този защо му казва Коледа..викам объркал се е чичото hahahaТа така ще я подготвям дотогава да го очаква празника.Всеки ден ще й слагам нещо дребно в един чорап,ще й казвам,че е от стареца за нея,защото е най-доброто дете и такива работи.Купих днес и едкн Коледен венец с мини книжка за всеки ден,с едни чудни картинки.Дано й хареса от 1-ви декември да ги четем:)

Ангиа,сок от бутилка/кутия не давам,и ние не пием такива.Само фреш вкъщи,но не я кефи особено.Повече си яде плодове.Компот от баба бих й давала ,но и тях не ги обича бих казала.

Иве,не се ядосвай HugЗнам,че е лесно да се каже,но ти си водила детето два пъти,какво повече.А и важното е,че той е добре!Да не ти пука за лелката! Hug

Слънце,оправяйте се вие! HugЗа наказанията-потресе ме направо!Как такива малки деца ще наказват???

Сега искам да кажа на мамите на момиченца нещо,не искам да ви плаша,а да погледнете само,ако не го правите всеки ден.Преди няколко дни забелязах,че отдолу (малките срамни устнички) сякаш са леко слепнали.Неото каза един крем,мазахме се,за всеки случай я заведох вчера при моя Велев.Наистина има едни 2 мм,които са слепнали.Случвало се често за дни дори,заради липсата на естроген.Киснене в топли вани,омазняване с дефламол,вазелин...и леко подръпване с цел да се отвори.Не е страшно,но е неприятно ано се слепи повече,стават инфекции на пикочните пътища и други разни.Аз знаех за този проблем,всеки ден съм я гледала и ето за няколкото дни докато бях зле е станало.Изчетох на английски всичко,оказва се,че наистина не е страшно и за жалост се случва можеби на всяко 4-5 детенце.

След като я видяха и се поуспокоих и на мен ми става едно празнично:)Всички да сме здрави!Хубав ден!

# 119
Рика,не знам защо точно,но инстинктивно усещам,че е така с храните...Искам да кажа момичетата са много по-деликатни от момчетата.И няма лошо да ограничиш вредностите до минимум докато кърмиш.Аз за кратките 2 месеца и нещо не вкусвах нищо,което е "непозволено"..шоколад,кафе,бобови,всякакви газообразуващи.Можем да минем и без тях известно време HugСъщо така и на малките момиченца защо да даваме до една определена възраст..захар за какво им е?Утре може да са с наднормено тегло или с развалени зъбки..това ще ги тормози,защото са суетни,защото са жени...Не че не мое да са пълнички и само на ябълки...но все пак..аз искам да направя максимума за нея..не само днес,а и в бъдеще да е добре.

Съгласна съм и с Росикосефи,че ние мислим за какво ли не и се тревожим много повече от мъ ете за всичко,така сме устроени. И половинката ми помага с готвене,чистене,пазар,но аз пък съм изнервена,защото за секунда не може да ме отмени в гледането на Ая.Това ме тормози и ето..аз съм по-нервна на моменти.Макар че вече не съм толкова:)Ето аз снощи лежа и не заспивам..мисля за проблема дето стана,за РД,за Коледа,и не мога да заспя..а чувам от другата стая похъркване 2 минути след като си е легнал.. Joy

Общи условия

Активация на акаунт