Бяла зима е дошла, със снежец играят МАЙските деца! - Тема 21

• 37 827
  • 733
  •   1
Отговори
# 105
  • при палмите и алигаторите,FL
Влизам да се отчета за днешният ден Mr. Green

Сутринта ходихме на парад, официално посрещнахме ДК в града. Хубаво направено, забавления за децата, истински парад с мажоретки,  мажорети  Wink и всякакви други махащи и хвърлящи бонбони и мънистени гердани особи. Най странното всяка година е че отнякъде домъкват, добутват, или докарват не знам си колко тона сняг и правят две ледени пързалки, за по малки и по големи дечица, това при около 30 градуса на сянка Shocked, обаче кеф за децата. Съответно като се прибрахме спахме 3 часа и после вече се беше стъмнило та си седяхме домА. Преди малко ги гътнах да спят, писах на скайпа на Бубето , сега ви пиша на вас и бегам към Кулинарния Mr. Green

Бубе, как се навиваш и на Бг училище да го водиш Габ, на мен са ми в повече домашните на англ. училище. Сега имаме проект да правим диорама, добре че Дедо Гугъл знае всичко, щот доста се пулих на тая дума, аз съм си и тъпичко де  Blush
За торта съвет не мога да дам, аз всеки път си експериментирам с различни блатове и кремове и все ми се струва че не е достатъчно добре Confused. Най лесно е пандишпанени блатове, сиропираш ги с малко мляко, а пък кремът е въпрос на вкус. Хубаво е да я направиш поне ден предварително, за да може да отлежи, така стават по вкусни.
Скрит текст:
Редактирам се , тази мога да препоръчам, става малка, много вкусна, и не е тежка въпреки сметановият крем Торта Трюфел. Хубавото е че кремът се приготвя от предния ден, а след това печенето на блатовете и сглобяването не ми отнема повече от два часа. Аз никога не правя трюфелите за украса, щото ме мързи Embarassed

За трети път се редактирам, ама може ли да сте такива пЪ.Никоя душа не се смили да ми каже за рибата smile3516

Последна редакция: нд, 02 дек 2012, 06:39 от nandi

# 106
Добро утро Simple Smile

Абе я кажете как се оправяте с децата и пазаруването. Ние като излизаме Виктория страшно много се превъзбужда като е в магазини. Започва да граби всичко и търчи наляво-надясно, крещи, абе с две думи кофти тръпка. Но все пак е дете и затова не си давам много зор аз. Следя я и просто оставям да си вземе по нещичко колкото да миряса временно, след което си го оставяме. Да обаче баща и е бахти ужаса. Изнервя се, започва се едно мрънкане. Пуфти, муфти, супер ме дразни. Ох, ах, ела бе татенце, и почва тва не го искам, онова не го искам, прибирам се. Предпочитам да ми е хваната за ръка да не я изтървем, щото видиш ли ще изчезне в магазина. Все пак сме в магазин бе мамка му ! Колкото и да е голям кво от това, не сме на някво открито място. Мен по-скоро ме е страх да не събори нещо тежко, с което може да се нарани. Иначе за друго няма проблем. Ми дете е, иска да бяга, да тича, обаче баща и е адски тъп и много ме дразни на моменти. Два пъти вече говоря с него по този въпрос че не е правилно да "задушава" детето по тоя начин, на третия път не знам кво ще стане. Понякога се чудя дали аз аджеба имам едно или две деца, и кое е по-голямото мрънкало в случая ...
Айде, оплаках се ! Ама не ми олекна !  Crossing Arms

# 107
  • Стара Загора
Душеее душеее дишай мила моя...дишай Mr. Green Пазаренето - у нас...по две Mr. Green Ходим 4-та в магазин /или 3-та - аз и децата/...почти винаги. Обикновено ги слагаме двамата в количката и...буташ като луд. Няма да забравя като пазарих за Слави за училище...той бяга между редовете на магазина...Борис в количката пазарската и каквото сложа вътре той го изхвърля отвън...аз стелажите ли да гледам, Слави ли да търся с поглед /за да не викам като изтерясала/ нещата ли да прибирам, които Борис изхвърля.... Crossing Arms Просто дишай. Не е прост мъжа ти /щото нямаше да го вземеш за мъж де Joy/ Просто по различен начин реагирате на една ситуация...което не е много добре защото децата усещат че сте на различно мнение и бога ми...използват го Mr. Green
Днес сержа ме пита - добре, бе...ще имаме ли една сутрин да не сме на черешата и с адреналин до небето Mr. Green /защото или едното те качва на черешата или другото/ Казах му - не...няма да има такава сутрин...дишай и го приеми. Когато го приемеш...става по-лесно сякаш Mr. Green

# 108
Списъкът за коледната томбола е готов ! Вижте документа във фейса !

# 109
ДУ

да се похваля - баба и подари на Габи календар и сега всяка сутрин си търси подаръчето от джуджетата Simple Smileосвен това  santa2 намерих подарък за Габи - кукла hello kitty Simple Smile даже я почнах

въобще ползотворен ден Simple Smile Party

Гери  Hug може ли и ние с вас на среща гореща Simple Smile

# 110
Да се запиша и аз в новата тема ,въпреки,че вече е 8ма страница.
Всичко прочетох ,но нищо не запомних....
Тук едни круизи размятат американките....торти,сладки,щолени...четох я яаз тая рецепта,ама не е за мен....
Честито на Шени и Диди за "задомяването"

Поли,стискай зъби...всичко ще мине,не остана.Браво за второто момиченца.

Жени,много неприятно с колата.На нас след като ни смениха неква конзола,която отдавна си беше заминала,тая седмица влиза в бокса за смяна  на съединителя,защото уж можеше да изкара още малко,ама тва малко си бяха 2 седмици.Май това ще ни е семейният коледен подарък  ooooh!

Рибите-и аз поръчах,да не остана поназад,сега дано дойдат до Коледа.... newsm78

Джей,когато пазаруваме,Мариела винаги е седнала в пазарската количка,нали има място за дете.В повечето случаи препускаме из магазина,защото тя започва да протяга ръце към всичко,но съм запасена със солети,или и давам някоя опаковка,която знам ,че няма да изгризе.

За нас-след като седмица и 2 дни,Мариела бе на ясла,от сряда отново е у нас-кашлица,сополи и висока Т,която продължи 3 дни и половина,появи се ситен дребен обрив по цялото тяло и лице,точно като от претопляне,правиха и ПКК,и СУЕ-то 30,много високо,пък утайката нормална... newsm78,обрива приличал на хранителна алергия,ама щом не е яла нищо ново,от какво ли бил,се тюфкаха вчера в спешното,накрая понеже Мариела се сдоби и с леко разстройство,докторите заключиха-чревна инфекция с обрив,да следим белият дроб,защото лошо кашляла...писна ми от тия доктори.А преди това се съмняваха и за рубеола,защото лимфните възли са леко увеличени и болезнени  newsm78. Взех си АБ и започнах да и го давам още в петък вечер,защото Т продължаваше...утре пак на лекар....мен ми прилича на некой вид шарка.....
На всичкото отгоре и аз се разболях отново-хрема,кашлица,гърлобол...пу много съм прилепчива...Стига толкоз,че коледното настроение съвсем ми се изпари.
Тая седмица майка ми е тук за да гледа  болното дете и има за цел да я научи на гърне,че мен толкова ме мързи с това начинание,а бабите са търпеливи.

# 111
Нанди, к'во по дяволите е диорама  Shocked Явно не си само ти тъпичката  Thinking

За пазаруването - пазаруваме....аз търча кат луда и се извинявам, вдигам неща и обяснявам, че не са за ядене/пипане/чупене, че имаме същите, че ей сега ще го купим този двеста осемдесет и пети балон, а в същото време тикам к'вото успея да преценя, Thinking че ни трябва.... с две думи - сложно и изнервящо!  Tired

Днес пък си бяхме сами с Фиф в Капелата в Мола-никой от групата не дойде  Cry Но той добре си изкара де , дивя, игра, щастлив беше  Sunglasses

# 112
  • Стара Загора
Гале това което чета от теб...снощи ми го разказа една приятелка...д разликата, че дъщеря и е на 8г....оказа се скарлатина!?! Дано бързо се оправите

# 113
  • при палмите и алигаторите,FL
Душеее душеее дишай мила моя...дишай Mr. Green Пазаренето - у нас...по две Mr. Green Ходим 4-та в магазин /или 3-та - аз и децата/...почти винаги. Обикновено ги слагаме двамата в количката и...буташ като луд. Няма да забравя като пазарих за Слави за училище...той бяга между редовете на магазина...Борис в количката пазарската и каквото сложа вътре той го изхвърля отвън...аз стелажите ли да гледам, Слави ли да търся с поглед /за да не викам като изтерясала/ нещата ли да прибирам, които Борис изхвърля.... Crossing Arms Просто дишай. Не е прост мъжа ти /щото нямаше да го вземеш за мъж де Joy/ Просто по различен начин реагирате на една ситуация...което не е много добре защото децата усещат че сте на различно мнение и бога ми...използват го Mr. Green
Днес сержа ме пита - добре, бе...ще имаме ли една сутрин да не сме на черешата и с адреналин до небето Mr. Green /защото или едното те качва на черешата или другото/ Казах му - не...няма да има такава сутрин...дишай и го приеми. Когато го приемеш...става по-лесно сякаш Mr. Green

Това е моят пост, все едно нашето пазаруване описваш. Вече имам стратегия ходя само с Моник + ММ на пазар, вервайте ми по добрия вариант е .
А мъжо оная вечер ми вика "Предавам сеееееееее, това не е животът дето поръчах!!! Искам спокойствие!!", иска, ама нема.  Mr. Green

Хоупи, оная кутия от обувки с разни сценки вътре

# 114
нашето пазаруване е обратното - пъха всичко в количката което хареса Simple Smile после на касата оставаме 385734505 пари и още толкова неща ...

Simple Smile оправяйте се бързо  Praynig

# 115
Ама ше ви изкажЪ пЪ, тука е отчетна тема.
 ОТЧЕТ требе, отчет Twisted Evil Naughty

нЕма на кой,аз съм класната    Mr. Green Joy Mr. Green

За трети път се редактирам, ама може ли да сте такива пЪ.Никоя душа не се смили да ми каже за рибата smile3516

коя риба бре,Нандисимо??? ако говориш за "груповата" - влез У фейса и на моя пост за коледните подаръци,ще разбереш как масово се орибихме,има и линк за нея Naughty
ако говориш за нЕкви кулинарии - не ме занимавай мен Crossing Arms Joy

описанието на Гери за малчовците направо ме разтопи  Heart Eyes ама вие направихте нЕкъв суинг ми се струва  Joy

пожелавам бързо оздравяване на Мариелката Hug дано не е скарлатина,щото от нея нЕма никва файда  Mr. Green

вече като чуя за проблем с каляските(колите Mr. Green),и ми настръхва козината Twisted Evil Женка,кво те сюрпризира бараката тебе?

вие базикате ли се?!?!? нЕма друг такъв филм като нашето пазаруване Mr. Green поради таЗ причина повечето пъти стои вързан в количката,щото аз нЕмам абсолютно никакво намерение да плащам счупена или повредена стока или като Къщичката - да купувам наред Naughty ако случайно сме се излъгали да го пуснем на воля,жална ни майка - то е бутане,дърпане,събаряне,аз крещя като полудяла,ММ се опитва да се прави на спокоен,което още повече ме дразни и като цяло се прибираме намръхнали и всеки обещаващ сам на себе си,че повече нЕма да тръгне с другия Mr. Green
нали ви разправях таЗ година ситуацията на морето - аз и майка в магазина с него,той в количката,магазинът два на два и той като се хвана за стелажа на нес 3в1 и не пуска, и не можем да се разминем,абе лудница,препОтих се 100 пъти тогава Mr. Green

лошото е,че при нас тва не е само по магазините - в лекарските кабинети е същата работа Twisted Evil събира им чаршафите от кушетките,вдига им телефоните(стационарните),краде им химикалите,вече знае в кой лекарски кабинет къде стоят играчките,отива отваря си шкафа примерно и почва да вади и да нарежда....абе пълна лудница сме ние Crazy аз през това време трябва да го озаптявам,да слушам лекарката кво ми обяснява и да напрегна целият си мозък да се сетя за измислените преди това въпросчета Mr. Green

абе в общи линии където и да отида с него си е пълен кошмар  Crossing Arms

Днес пък си бяхме сами с Фиф в Капелата в Мола-никой от групата не дойде  Cry Но той добре си изкара де , дивя, игра, щастлив беше  Sunglasses

хмм,верно ли?  Thinking важното е,че Фифолин е бил див и щастлив  Sunglasses

такааааааам,днес беше един ползотворен ден за мен ... и В. Joy купих подаръците за Коледа и имения ден и вече мога да дишам спокойно през следващият 1 месец Whistling (благодаря за любезното съдействие на Жу и Джъмбо Sunglasses)

хмм,имаше и още теми,които исках да засегна...чЕкай да отварям нов прозорец,че с един не ми се получава Mr. Green

ааа,да бе!щях да питам Тедката кви толкова ангажименти има Thinking нали Марти е на ясла вече Wink

Гери,ти пА кво дириш до колата докато Едика спи Crazy

да кажа на Шенито,че продължавам да завиждам за концерта на Брегович Heart Eyes радвам се,че и самата тя е останала доволна и впечатлена Peace

снимката на Тони я видях У фейса,но и тук да кажа - все така да се обичат и да се грижат един за друг сладките братче и сестриче  Heart Eyes

да честитя със закъснение имения ден на Андреа Heart Eyes жива и здрава да е малката сладурка Hug

п.п.и да се вчесвам,че не ми се пише повече  Mr. Green

# 116
Добро утро Simple Smile

Обнадеждена че вчера и аз ще купувам коледна украса и подаръци тръгнах бодро, бодро към джъмбото ама претърпях такова разочарование че в близките няколко месеца не знам дали ще отида. Коледната украса под всякаква критика - топките целите омазани в лепило, вадени от кутиите, изпочупени абе отварат ви казвам. Вътре една лудница може да се задушиш, минимум 500 човека в магазина, всеки с придружител я баба, дядо, учинайка и пр. Хората сякаш по-скоро бяха на турситическа обиколка отколкото да пазаруват. И за капак ревящи нон-стоп бебета, та да може като ги чуе моето да не остане по-назад  ooooh!

Коледна украса не си купих, реших да си я правя сама. Или да си купя една играчка, ама качествена, отколкото 10 броя топки за 5 лева, които ще се разпаднат преди да съм се прибрала у нас. Купих си само едни коледни формички за сладки, дано да влезнат в приложение  Mr. Green

Ехх, къде са ония качествените и прекрасни играчки от моето детство  Rolling Eyes Много ми липсват !

Напускайки магазина значително ми олекна ! От миризмата вътре всеки път получвам ужасно главоболие  ooooh!

Много моля за отзиви за серията Дупло на Лего ? Че баща и на Виктория само ми мрънка на главата с неговото Лего и ми писна да го слушам. Имам чувството, че иска да си купи за да може да си играе той. Искал и аутобан на 3 нива !  ooooh! Божеее, до къде я докарах. Играчки трябва да купуваме по 2 !  Joy

Към ходещите в Карфур - пуснали са пластмасови кубчета с различни картинки. 6 броя за 12 лева мисля. НЕ СИ КУПУВАЙТЕ ! Пълно разочарование са, като ги отворихме видях че половината картинки са отлепени.   Twisted Evil

# 117
Лусиндовааа, изобщо не се разсейвай и бързо кажи какви подаръци купи????? Аз все още нищо не съм харесала (освен рибите)   Animal Tropical Fish

# 118
Джей, то почти навсякъде е така...Аз всяка година купувам по няколко играчки - порцелан, стъкло и т.н.  Имам няколко любими, които много, ама много си пазя и обичам и съм в голяма чуденка дали да ги вадя тази година. По - скоро ще ги извадя и ще ги закача нависоо, а не на елхата. Иначе имам и по-евтините варианти, но полека лека ще ги премахна. Все пак елхата ни е над 2 м и не мога изведнъж да я "наконтя" със скъпи играчки, ще ми излезе много солено. Иначе за софиянки - в МОЛа на Стамболийски разбрах, че продават ръчно правени стъклени играчки, на цена между 1,50-3,50 лв. Било на партерния етаж, към входа на Пикадили, но не съм ходила и проверявала аз.
Пазаруването - трудно  Tired Аз сама с нея - само ако е за нещо бързо в кварталното Фантастико, тя - задълително в количката. Седмичното пазаруване - или тя сама с ММ, или тримата - по най-най-бързия начин, отказва да се вози на мястото за сядане на деца в пазарските колички, иска да стои права в самата количка - което за мен е недопустимо - там хората си слагат хранителните продукти все пак. Затова я смъквам, след което започва едно лудо пресягане, бутане, дърпане...А аз дишам и повтарям "Спокойствие и само спокойствие"...Общо взето това е мантрата ми напоследък. Mr. Green
Подаръци - аз още не съм избрала...Колебая се. От рибоците купих 4 броя, но не за моето детет, а за подаръци. ММ ме кара да оставим едното на Аля, но да видим. Иначе ще има шейна, книжки, количка за бутане и каране и още нещо. Много си харсах и детска кухня, но искам да е дървена, не пластмасова, обаче са много скъпи, а и на повечето пише 3+, така че кухнята най-вероятно ще остане за догодина. Crossing Arms
Хайде отивам да се обличамз а излизане. Усмихнат ден!

# 119
Бисквиткова, нямам предвид само скъпи играчки да се купуват, а качествени, което не винаги означава скъпо. Например на благотворителните базари могат да се намерят страхотни неща от порядъка на 1.50 до 5 лева. Поне са ръчна изработка и не миришат гадно.

Вече уточнихме подаръка за Сиянка-сладуранка, сега остана само да отида да го купя Simple Smile
Дано му се зарадва !  Heart Eyes

На Виктория ако не харесам нещо друго, ще мине само с книжки и някои друг парцал. И без това откъм играчки не е ощетена никак, вече получи няколко предколедни Simple Smile

Тъй че ако има линкове към далаверски неща поствайте Simple Smile

И още нещо - когато сте навън какво давате за ядене ? Изключвам там разните му банани, солети, зрънчо и пр. Говоря за обяд или вечеря ? Носите си нещо от вкъщи или купувате готово ? Примерно пица, готова храна ... ?

Общи условия

Активация на акаунт