Бяла зима е дошла, със снежец играят МАЙските деца! - Тема 21

• 38 241
  • 733
  •   1
Отговори
# 465
  • Стара Загора

Хера, да няма някоя скрито девойка. Да е донесъл Дядо Коледа. А? М?
Сакън...определено няма Mr. Green иначе ще съм вдовица Twisted Evil Минаха ми киселините...че то аз и бремена нямах бе. Както предположи Нели...от мазно ще да е.
За гушкането - Боример си ме гушка и целува...за разлика от брат си. Слави като цяло не се гушка и лигави...в редките случаи тези целувки ги отнася сержа Mr. Green
За яденето - пак кауза пердута Tiredкато боледува по празниците и пак стана солета. Тъкмо бях вдигнала прираста на живо тегло Mr. Green

# 466
А за анкетата - нали разбираш, че ние дето сме по чужбините ще имаме по-висок доход от тези в България...и пак няма да са реални резултатите? А пък и сложи и графа - без доходи, щото ние ще сме в нея след 15 януари, че на мъж ми му свършва договора и доходи - йок. Mr. Green

е,колко сте вие по чужбините - 3 броя Mr. Green дет се вика и да не се включите в анкетата нЕма се закрие заради вас Wink

За анкетата - нямам конкретен отговор. Нашите доходи са лятото. Зимата караме на моето майчинство и... това което остава от заплатата на ММ (която скоро няма да я има) Трябва да сумирам, да деля, сложна работа.  hahaha

а такива с неустановени месечни доходи - 1 брой Mr. Green

абе истината е,че като стане въпрос за пари и всички мълчат - то премиера,то министъра на финансите,то бг-мамите,то цяла една държава Mr. Green

явно тва не ви е стихията и нЕма ви тормозя повече Mr. Green(сега като се замисля и във фейса нямаше никакви конкретни отговори,а както всяка друга тема,просто си се превърна в чесане на езици Twisted Evil)

уффф,аз пък съм се притеснила за тая нашта фонтанела,че много дълго ни продължи връзката с божественото  Mr. Green Crossing Arms снощи четох из нета не много лицеприятни неща като възможни причини за това и честно казано Уеко се спекох Mr. Green
не знам дали остана друг с незатворена(сега ще си издиря поста от фейса),но някой с идея стана ли прекалено късно за това Thinking

никой не се осмели да каже как се приема месото при децата - дъвчат ли го добре,обичат ли го...въпреки че то повечето от вас вие им готвите....абе по колко месо и какво слагате в техните манджи Thinking
на кухнята всеки ден има месо - пилешко,свинско,телешко,риба,патешко...,може би В. се справя най-добре с рибата,всички други му стават на топка в устата и после не може да я преглътне и отказва да се храни  Mr. Green

вчера викнах батко да прегледа малкия и се оказва,че гърлото ни е 6 и явно таЗ пуста кашлица идва от носните секрети,които тЪй не се дигнаха от октомври месец насам Mr. Green като имате предвид,че таЗ Коризалия я имаме за част от менюто вече Twisted Evil
дано не се задълбочават нещата и да е здрав,че от това по-важно няма Praynig пожелавам го и на всички останали дребчовци Hug

п.п.много хора ми липсват Thinking - някой - повече,други....по-малко Mr. Green

# 467
Ако благоволи да яде месо (последното такова ядене - пълненото пиле а НОва гдина)- си дъвче много хубаво и си го гълта без проблем. Давам колкото иска да яде, не ограничавам. БЕз това яде рядко, то оставаше и да я спирам Tired
Фонтанелата е затворенаа.

# 468
А пък други дето ги няма друг път сега се разписаха.. Wink
За месото - ние с боледуванията се върнахме назад, не иска гъсто и всичко се пасира ситно.
С царевицата установих, че изобщо не дъвче.
Иначе имаме 2-ри зъб, то не знам за хвалба ли е, ама аз си се радвам. Вие вече сте забравили за тези процеси. Лошото е, че все вървят с боледуване при нас, така си мечтая да изкара 4 наведнъж, да се ускорят нещата.
За кашлицата - те дечицата май по цяла зима си кашлят, хич не е приятно.. Дано да не е така при Венцулини. Ние вече спираме инхалациите и да видим ще остане ли кашлица.. newsm78
Тони, чувала съм го това за срочните договори, но все пак няма ли да има някакви обезщетения след това ТМ? А и може би има шанс да го продължат?
Бубе, има логика в твоите думи за гърнето. Ние сме в къща и е по-хладно, сега с тези минусови температури навън, къщата изобщо не може и да се стопли, но може би като се запролети и аз да пробвам. Не се бях замисляла, че лятото е почти невъзможно. Иначе е хубаво, като виждаш бързо напредък, мотивиран си. Grinning Вие колко градуса поддържате в жилището?
Фонтателата ни е затворена, не сме имали проблеми. Но пък аз си имах други филми..с тези пусти зъби.
Шени, а Али иначе в норма ли е на тема кг?

# 469
Минавам само набързо.
Нищо не запомних от прочетеното Blush ама вие ще ми простите
Само за яденето да кажа,че всеки дене е различен.Понякога не спира да яде,понякога не иска.Една супа днес не я поглежда,на другия ден я изяжда с кеф.Понякога кара на плодове и хляб Crazy

За анкетата и аз трудно ще се включа.И двамата сме с непостоянни доходи.Аз никога не знам колко съм изкарала за месеца,тъй като не съм на заплата.Мъжа ми също не е на заплата.Когато има работа-има пари,когато няма-няма.

# 470
Milly, и ние сме в къща. Отопляваме се с климатик и поддържаме 21-22-23 максимум градуса. Много е приятно, ходя си с къс ръкав в нас, но не е жега и не е сух въздуха. При нас предимството е, че имаме отворен план на етажите и де факто не във всяка стая има климатик. Абе, доволна съм.

Да чукна на дърво, не ми е боледувал до сега сериозно Филип, само един път антибиотик е пил, в щатите. Дано успеем да се опазим и тук!  Praynig Praynig Praynig

# 471
  • До морето :)
Хера, то и ММ викаше, че няма как е от него, ама този месец не съм изневерявала, пък и О беше 5 дни по-рано.  hahaha

Наваро, като ги пръсна идват окооло 2500, това чисто, без заплатата на работника, без допълнителните разходи за него, без многото разходи по животните, без да сме платили кредитите. Иначе на пролет получаваме голяма сума на куп, при продажбата на агнетата, после лятото от млякото взимаме повече пари, зимата както казах, нямаме доходи, а само разходи.

За памперса - мен това ме радва, че сме в къща и на село, че не е проблем при топло време да махна памперса. Сега заради отоплението спим в хола, Ели голяма част от времето прекарва на леглото, а не мога да го прежаля, да го препикава.  hahaha

За отоплението - сигурно ще пускаме парно и в детските, че Ели спа 3 вечера на климатик и се разболя.  ooooh!

# 472
Здравейте, момичета!

ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА, нека ви донесе здраве, благодат и доброта на вас и на вашите семейства!

Честито на всички с поводи за почерпка!

за памперса - ми седи си с него. На пролет смятам да предложа пък да видим. Вече ме нарекоха "мързелана" относно тази тема, но ми дреме на папука  Mr. Green...
за нас - болежки, молежки, ама на.. на Чепеларе се гласим да ходим с Мушулинка и Мая-бонбонката с децата и мъжете разбира се Simple Smile Иначе сме на гости на баба и дядо в Пазарджик. Доскуча ни за приятелчетата във Варна, но скоро ще се видим с някои от тях.
Нашите постижения са различни - но като цяло в момента най-новото е емитира кокошки, пуйки, магарета. Много се лигави и е инат като приятелчето си Дани, и също като него приспиването ни на обяд е ужасно... днес например не е спал... но пък в 21 часа се тропяса откат.
за яденето - тук - там, отвреме на време... разбира се на сладичко не отказва. Обича си ябълки, банани от плодовоте, а зеленчуци - не признава. Напоследък много заобича кюфтетата (които мама прави  Mr. Green)
Имуностимуланти - давам коластра, а ако видя че има признаци на разболяване увеличавам коластрата, водорасли, вит.С, клеева тинктура.
Отоплението ни е на климатици - поддържаме 19-20 през нощта и 21-23 през деня... главно 22 градуса...

за ква анкета иде реч...  Rolling Eyes

# 473
Ха..учителката пак ни държи изкъсо:

Месото-дъвче,ама понякога ако и стане на топка ми търси ръката да плюва.Тъй като готвя аз яде предимно пиле и свинско,кайма,рядко купувам риба и телешко,а да не забравяме луканката.Когато ходи на ясла предполагам,че менюто е по разнообразно и има всички тия заешко,патешко,риби,телешко.

Доходи-грубо 1700 лв + моите командировъчни,които варират ,но в повечето случаи са към 100-тина лева месечно.Аз съм на твърдо,ММ беше на заработка ,сега вече и той ще е на твърдо.Предвид,че понякога,да не кажа доста често съм и болнични и от там доходите падат.

Фонтанела-затворена.

Гърне-мързи ме,нямам време...ще чакам да се стопли,може би

П.П.Луси ,Гаразона пробва ли?Последния път детската белодробна ми каза,да се отърва от дополака,и няма да има и кашлица-10 пъти на ден промиване с физиологичен и почистване.3 пъти на ден 15 мин след физиологичния Ксилометазолин 0,05% и малко след това Гааразон-пак 3 пъти.Сега при боледуването след Коледа-за около 5 дни сгъстих и изчистих носа,и покашля малко остатъчно и толкова.Но блъсках и имуностимуланти-коластри соли,тинктури.....Хайде да оздравява В.
Гери аз давам по една капсула коластра на ден...до колко могат да се увеличат при разболяване?

Последна редакция: чт, 10 яну 2013, 22:32 от danaq_lv

# 474

Гери, Муше, Диди и всички варненки- липсвате ми момичета! Поне в темата да се вясвахте, пък то и тук не пишете  Rolling Eyes

Къде беше това Чепеларе? Ако бях в Бг и аз щях да дойда, нали знаете, че щом става дума за ходене, аз съм там  Flutter  Embarassed

Може лятото пак да се оглеждаме за някоя оферта и пак да отидем някъде за два-три дни..колкото кажете  Heart Eyes Днес попаднах на сайт за оферти за Бг и да ви кажа, такива хубави и евтини няма и тук! Гледах за Банско, направо без пари в хубав хотел със закуска 40 лв на ден за стая. Еми....идва ми да си хвана самолета  Crossing Arms  Crazy

Мили, права съм я!  Wink Лятото като знам как не се спираме, абсурд е просто да си седя в къщи заради гърне..как пък не  Naughty
Иначе Т тук навън е средно 10 градуса в момента, но има и по-топли дни- около 15, дори 17-18 градуса (а в неделя и 21., което пък вече е доста и за тук), но има и по-студени, около 4-5-6 градуса.

В къщи навсякъде е топло, цялата сграда се отоплява централно и още като влезеш във входа е доста топло, вътре поддържаме около 25 градуса, така, че не е проблем Рафаел да ходи по голо дупИ, а ние самите ходим с къси ръкави.

Даная и Ралф като ще плюе нещо ми търси ръката, отваря я и така плюе  Joy

Дъвче всичко, яде и маслини с костилките, по някое време като чуя, че му трака из устата го карам да ми я изплюе на ръката. Кога е добре оглозгана, кога е с маслина около нея, ама справя се детето, гладно нема да остане, такива са телците  Mr. Green

Друго не се сещам, не ви изпускам нарочно питанките, но прост като дойде ред да пиша и всичко забравям  ooooh!

# 475
  • при палмите и алигаторите,FL
гладно нема да остане, такива са телците  Mr. Green

ТукА се подписах с две рЪце, с три телета у дома  ми е ясно
При нас месото се дъвче и хапва добре, това докато се нахрани, после почва да плюе(кога в ръката ми, кога в чинията обратно Sick). Маслините се държат в ръка и ги яде, като стигне до костилката ми я връчва и иска друга, дори да е отхапала веднъж Mr. Green

Доходите ни са ниски за тук, ММ работи на минималната заплата, но се справяме  Peace

Бисквитке, да кадифето е , и аз се плашех , но ми се получи добре, малко се надигнаха блатовете в средата, но изрязах и ги ползвах за глава Peace. Правих я по рецептата на  BiankaD .

У нас нЕма да казвам дали е топло Mr. Green

ПП днес ходихме до една църква да питаме за "градина" за Мончи. Условията  са от 7 до 18часа 5 дни в седмицата, по 10 деца в група с една учителка. Извеждат ги  два пъти на ден навън за по един час Confused, учат числата, цветовете, ходят един ден и на църква Confused, спят на обяд от 12:30 до 2:30(със дрехите и обувките, на дюшечета на земята, и се завиват с одеалце което сами са си занесли). Обяд ще си носим ние, там не готвят, но имат сутрешна и следобедна закуска(плод, пакетирани бисквити, зърнени закуски). Удоволствието се заплаща ежеседмично по $128. В другото място което проверихме, пак към църква, разликата беше че им осигуряват и обяд, като цената вече е $145 седмично. Третото място не беше към църква, а обикновена "градина", не ги слушах особено какво ми говорят, защото вътре смърдеше ужасно Sick, само възпитанието не ми позволи да се обърна и да си изляза.

# 476
Фонтанелата и на Павел не е напълно затворена, не знам на какво се дължи.
За яденето - всеки ден различно, месото, зависи какво е. Понякога му е трудно да сдъвче дори и пилешкото. Дъвче, дъвче и като не успее - го изплюва.
За доходите - около 1000лв, зависи дали ММ ходи и на втората си работа, ако не ходи - около 800 лв.
За гърнето изобщо не иска да седне, сигурно има трънчета в него, от време на време го държа прав, поне да пиша в него, но много рядко го улучвам.
Вкъщи е топло между  и градуса, топлим се климатици, но аз му обувам и чорапогащник. И поради тази причина, не ми се занимава с гърнето. Докато му сваля долнището на анцуга, да откопчея боди, после чорапогащник и накрая памперса и той вече  се е напикал или наакал.
Отдавна не е боледувал, като изключим конюнктивита преди месец. Аз му давам по схема хомеопатични лекарства от октомври някъде и явно имат ефект.

# 477
А за анкетата - нали разбираш, че ние дето сме по чужбините ще имаме по-висок доход от тези в България...и пак няма да са реални резултатите? А пък и сложи и графа - без доходи, щото ние ще сме в нея след 15 януари, че на мъж ми му свършва договора и доходи - йок. Mr. Green

е,колко сте вие по чужбините - 3 броя Mr. Green дет се вика и да не се включите в анкетата нЕма се закрие заради вас Wink

Ау, не тЪ Й срам - нас кучета ни яли, а?!  Shocked Mr. Green Laughing

Тони, чувала съм го това за срочните договори, но все пак няма ли да има някакви обезщетения след това ТМ? А и може би има шанс да го продължат?

Мили, политиката на ЕК е да не дава продължителна работа на тъй наречените "PhD students", "post-doctoral fellows", "visiting scientists", какъвто беше мъж ми и "national experts" - като такъв биха могли да го наемат едва след година - година и половина за още 6 месеца. Тук също се опитват да налагат мобилност на учените, като идеята е да обикалят света и да работят в различни научни звена, като по този начин самият човек се обагатява, а и местата, където работи и прави експерименти също. За нас, обаче, вече тази политика не работи, защото сме на почти по 40 години и вече ни се ще да се установим някъде и да го караме по-спокойно с двете деца. Peace
Да, има възможност да апликираме за социални помощи, защото той 3 години е плащал огромни суми пари за данъци и осигуровки /около 40-45% от брутното си възнаграждение/ на белгийското правителство и ние ще се възползваме от тази възможност, за да възвърнем поне малка част от тези суми. Peace През това време ще опитваме да търсим работа, или да започнем наш си малък бизнес - ще видим... и ако нещата потръгнат ще се задържим тук, ако ли не - ще се върнем в България..все пак там имаме някаква работа, която на този етап е толкова ниско платена за квалификацията, която имаме, че е срамно да се говори...но каквото - такова. Wink

Фонтанелата на Нико сега като пипам ми се стори затворена...тук никой не го е проверявал за това...явно не е проблем. Peace

Нико месо яде рядко, щото рядко им предлагам Mr. Green...иначе си го дъвчи и гълта без никакви грижи...не му става на топка в устата. Не знам това на какво би могло да се дължи? newsm78

Изчезвам, че пак имам работа по центъра, а е почти време да взимам Рая. ooooh!

# 478
   Наде, за чий ще давате Мончо на градина?! Ти нали си в къщи?  Rolling Eyes При тези условия, които си изброила (те никъде не са по-добри!!!!!!!!!!!!!!)...  Confused
Ей затова мечтая да направя хубава градина с БГ-европейски стандарти- с отделно спално помещение, с легълца и пижамки, с хубаво спално бельо, със стая-всекидневна, с малки столчета и масички за хранене, с истинска храна, както готвят в Бг градините и хранят дечицата..... Но това е адски скъпо начинание и като всяко нещо е със съмнителен успех, защото градини много, докато мине време да те предпочетат хората, може да си фалирал  Wink  Confused  Tired

А тази цена 128-145$ на седмица е направо супер (макар, че за условията си е направо престъпление  Confused ) за градина в сравнение с тук, но дори и да беше такава, ние пак не можем да си я позволим заради огромния наем  Sick

Забравих да кажа вчера по темата с помагането в домакинството на дребосъците- разбира се и моето не се цепи от колектива и предполагам като вашите (не сте споменали за това), отлично разпознава прането кое на кого от семейството е. Чорапи примерно- веднага ги знае, сочи и казва "мама", да речем  Crazy Или гащи- "Габи, тоест Дади"  Laughing Кога успява да забележи кой какво носи, не знам.
Своите неща, разбира се най-ги обича, веднага ги вади от общия куп и вика "Ати, Ати" (Рафи)  Mr. Green
Като казах това се сетих, от около месец пера всичко заедно, до рпеди това отделях неговите, но ми е трудно да му събирам прането, защото са малки нещица и трябва да се понатрупат за да ги пусна и така ми стоят повече време, вместо да влизат в употреба  Naughty

П.С. Пишем си тука 5-6 човека..изпоокапаха другите  Tired

# 479

отлично разпознава прането кое на кого от семейството е. Чорапи примерно- веднага ги знае, сочи и казва "мама", да речем  Crazy Или гащи- "Габи, тоест Дади"  Laughing Кога успява да забележи кой какво носи, не знам.

П.С. Пишем си тука 5-6 човека..изпоокапаха другите  Tired

Ахаха и при нас така...На баща ѝ ризите и гащите са любими  Crazy И като види нещо негово се започне с едно безспирно Таттиии ми иде да се гръмна Joy
И една новина от днес: Али ми донесе кученцето на ФП и гърнето и каза "Мама, куче кака" (на кучето му се ака), после кучето се "изкака" и "изпишка" и му избърсахме дупето. Обаче самата тя отказва категорично да седне на гърне. newsm78 Явно знае за какво служи, но не иска да го използва...Аз не я насилвам, но се чудя дали не трябва да настоявам повече newsm78

Последна редакция: пт, 11 яну 2013, 17:23 от Бисквитка

Общи условия

Активация на акаунт