...

• 8 648
  • 62
  •   1
Отговори
# 15
Няма разлика между загуба поради смърт и загуба поради развод. Не виждам и никаква причина да спазвам някакви си срокове "от приличие" преди да проимам друга връзка. Любовта не пита кога да дойде.  Понякога идва и още по време на брака, та какво ли остава когато си сам. Понякога точният човек си проличава точно в мъката- онзи който те подкрепя и е непрекъснато до теб има голям шанс да се окаже в леглото и живота. Та кой е този съдник дето ще ми казва колко време след загуба трябвало да мине? Ако за мен не е от значение, за кой може да бъде повече?

# 16
  • БГ
И аз не знам защо като един родител е сам , разведен или водвец се квалифицира като зачерктнал себе си , отдал се на децата си.....ами така е решил . Това е неговия живот. И каквото и да каже всяка от нас, като мнение то ще е от нейната камбанария. И никога да не казваме "никога", защото едно казва човек като страничен наблюдадел а друго като ни се случи случка. Говоря от опит . Незнам как бих постъпила ако ми се случи , каквото и да кажа, ще е различно от това, което ще направя след време. зависи много колко съм обичала партньора си и дали сме били щастливи. често като съм ядосана и се карам с мъжо му казвам, че всеки от нас ще оцени другия когато него вече го няма ..........но това е положението, нещата се случват.
 На 20г. сигурно щях да съм възмутена, но сега на 2 х 20 бих приела и такъв човек да е с нов човек до себе си , и да остане сам. Въпрос на личен избор.  Peace

# 17
А аз знам как ще постъпя когато ми се случи и знам също така че ще се случи. И вероятно ще бъда много одумвана, но въобще не ми пука от подобни неща.

# 18
  • Варна
Хора има всякакви. Пред себе си имам пример, човек останал вдовец на 34г.-млад мъж в разцвета на силите си, който вече 27г. не се оженил повторно.

# 19
Хора има всякакви. Пред себе си имам пример, човек останал вдовец на 34г.-млад мъж в разцвета на силите си, който вече 27г. не се оженил повторно.

Импотентен?

# 20
  Не се е оженил, казаха хората, не е влязъл в манастир Grinning.

# 21
  Не се е оженил, казаха хората, не е влязъл в манастир Grinning.

Ако всички импотентни влизаха в манастир, манастирите биха станали повече от къщите.

# 22
аз познавам двама мъже, /не са импотентни, лизет, само за секс ли мислиш/ не се ожениха повторно.

иначе, всеки път се сещам за този откъс от ''илинден'' на талев:

"... — Нема да се омъжа повторно.
— Ама защо? — възрази Конев. — Млада си още, защо да почерниш целия си живот, човек не бива…
— И после — продължи нетърпеливо Дона, — ти много бързаш, не е минала ни една година, откакто е умрел Велко.
— Ама, учителке — отвърна живо Конев, — аз реших да те попитам, понеже наближава време да замина пак за България, и ти само кажи, ще бъде, както ти кажиш, аз мога да чакам още една и още две години, ако речеш. Само да те попитам, пък ти…
— Ти познаваше ли Велко? — прекъсна го рязко Дона.
— Познавах го.
Щом си го познавал, ето какво ще ти кажа: не се е родил още мъж, който може да го замести за мене… Аз съм Велкова жена и Велкова жена ще си остана докрай… Да, да — сякаш се сепна изеднаж тя и втренчи поглед в Конева: — Ти затова ли си дошъл? Е, хайде сега върви си със здраве.
Той стана с наведена глава и мачкаше смутен калпака си:
— Прощавай, учителке, и аз така си мислех, но рекох да попитам, с добра мисъл дойдох и от сърце… Хайде, сбогом и прощавай.
— Сбогом."

-------------

аз лично съм за това хората да се събират с друг. на всеки различно време му е нужно, за да отработи скръбта си. зависи и и от взаимоотношенията в брака какви са били.

# 23
Абе ти реши да скъсваш народа от смях ли с този откъс?

Такъв мухльо с "рекох да попитам" аз лично бих го пратила майната си в доста по-директна форма.  Макар че "Велкова жена ще си остана докрай" избива рибата по глупост, та май са си лика-прилика.
Ама то колкото по-просто, толкова по-нещастно...

# 24
лизет, имаш нужда опредлено да те акордират, че нещо си в тотална асинхрония. поразбъзикала си се от тези преходи във времето, то фигаро тук- фигаро там, не е лесна работа.

между това, което аз асоциирам/в темата като идея/ и между моето лично мнение има доста разлики Mr. Green

# 25
Първо искам да кажа, че се моля да не ми се случва подобно нещо и да остареем заедно...

Но хипотетично за темата: Ще продължа някак (не съм сигурна, само ако имаме деца - заради тях), но няма да се омъжа пак или да имам друг човек до себе си. Не защото така е морално (какво означава морално тук, всъщност?!), а защото в момента съм с голямата си любов и знам, че никога не бих срещнала по-добър от него, никога не бих могла да обичам друг, поне малко, колкото него сега, винаги ще сравнявам новия с него и изобщо... за първи път знам, че не мога да обичам друг и повече, явно наистина съм срещала голямата любов и това се чувства тогава. Преди не е било така - а съм обичала. И отговорът щеше да е по-различен. В сегашната ситуация е такъв - не бих искала да имам друг човек до себе си.

# 26
Малей трейси, направо ме гръмна с тази твоя огромна наивност, граничаща с глупост. Дори на шега не казвай "никога", че да не те чуе Господ и да ти прати на главата нещо за изтрезняване.

Като ти врътне утре любимото мъжле някой идиотски номер с първата парантия, ще се чудиш това тук ти ли си го писала или кой... Я си го запази този пост та да си го имаш за спомен -един ден да се гледаш колко си била глупава и наивна.

# 27
Няма разлика между загуба поради смърт и загуба поради развод.
Има огромна разлика! Разведеният е разочарован, наранен, измамен, изоставен или се е влюбил в друг и затова се е разделил. Вдовец не се става по желание
Много зависи на колко години остава човек сам, защото съгласете се, че едно е да си на 30 сам, а съвсем друго да си на 65г сам....
Зависи каква ви е била връзката и дали ще срещнеш подходящ човек след това, което те е сполетяло.....
Една приятелка имам, която остана вдовица с дете на 2г...Ами замина за другия край на света, за да започне всичко отначало и на чисто.

# 28
  • София
Оффф,Лизет...
Защо трябва да и врътне номер някакъв,не мога да разбера...Не можеш ли да проумееш,че някъде има и чиста  любов...
Постовете ти са толкова негативни и провокативни...

По темата,не знам как ще продължа...Но със сигурност много дълго време няма да погледна друг,в това поне съм сигурна...

# 29
Оффф,Лизет...
Защо трябва да и врътне номер някакъв,не мога да разбера...Не можеш ли да проумееш,че някъде има и чиста  любов...
Постовете ти са толкова негативни и провокативни...

По темата,не знам как ще продължа...Но със сигурност много дълго време няма да погледна друг,в това поне съм сигурна...

Peace Разбира се, че постовете ще са ѝ такива, отдавна е показала, че е нещастна жена...  Confused Хем е тъжно, хем като кълне така - ми здраве да ѝ е поне да се наслаждава на това, което е изградила и на разбиранията си  Wink

Общи условия

Активация на акаунт