МАЙско бебче, дай ми знак-ритни в коремчето ми с крак!

• 24 736
  • 743
  •   1
Отговори
# 420
здравеите мили мами страхотна теми4ка моят термин е на 15 маи 2013  Grinning исках да ви попитам за феталната морфология и амнио то понеже ми е пьрва бременност и не сьм много запозната за сега сами правили БХС и крьв орина спин и т.н  доки ми изписа витамини пренатал и каза ще се видим на 20 декември ако няма проблеми не е споменал нищо за изследвания и аз се притесних ако имате време за някое мнение или сьвет4е ще ви бьда благодарна Simple Smile

# 421
 ехеее,оставих ви за 2-3 4аса и не мога да ви из4ета  Laughing
bruha,ние преди коментирахме витамините,всеки си има разли4но мнение Hug  И всеки си е прав за себе си  Peaceаз ли4но съм За витамините,постоянно си ги пиех и през предишната бременност и сега  Peace
djuliani,супер 4е сте избрали дата ве4е Hug сега може да се подготвяш спокойно  Wink Hugняма да усетиш кога ще дойде денят  Hug
Стефи,страхотна доза витамини си ни поднесла  Hug
аз малко се бях развихрила в кухнята,сега  ще по4ивам  Hug
Мон ,дано детенцето ти се оправя бързо  Hug Толкова много се струпаха напоследък тези болести,но дано да минават ве4е !исках да те питам ти пак ли си лежиш ,в смисъл основно вкъщи ли стоиш и ти ?
мishetomil,добре дошла при нас  Hug за съжаление аз не мога да ти дам инфо за бг изследванията,но съм сигурна 4е другите моми4ета ще ти кажат  Hug

# 422
  • София
Добър ден  Mr. Green
Синът ми снощи вдигна 39,4, кашля, повръща... "чудна" нощ беше. След малко отиваме при втори лекар за днес, да видя и той какво ще ни каже.

Друго исках да питам. Основно моя виртуален АГ в лицето на Анализиращ се  Mr. Green, но нека и всеки, който поназнайва по въпроса, се включи ако има желание. Пуснах си днес ПКК от вената и желязо. Желязото ми е в горната граница на референтните стойности за жени, т.е. е повече от добре, а хемоглобинът ми от 107 е станал само 113.
Знам, че 113 е една прилична стойност за хора с не особено висок хемоглобин по принцип, на мен без да съм бременна ми е към 125. И по време на първата си бременност бях така. Не се притеснявам от това. Друг ми е въпросът - не значи ли това, че ниският ми хемоглобин се дължи на други липси, а не на липса на желязо. И не трябва ли да приемам забравих там какви ампули бяха с вит В12 и т.н.?

Хубав ден ви желая Hug

Нямам време и нерви да чета назад- ако има нещо важно, нека някой бъде така добър да ми го каже, мерси Mr. Green

Мон,ти изследвала ли си за бета Таласемия минор?Това,което ми описваш много ми напомня на този вид анемия PeaceАз самата преди години се изследвах,имаха съмнение за това,но се оказа при мен желязодефицитна.При талсемия минор е характерно точно това,че поетото желязо се натрупва в организма,без да се разненесе и усвои добре(проблем при ЖСК-желязосвързващ капацитет),хемоглобина стои нисък,въпреки високите дози,а желязото се покачва и затруднява черния дроб с обработката Rolling Eyes
Чак сега видях,че съм ти виртуалният АГ Mr. Green BlushЗатова се допълвам за изчерпателност,излседването се казва електрофорезата на Hb,евтино е PeaceАко се окаже положително,вместо желязо трябва да взимаш б12,желязото е противопоказно в тези случаи.

Последна редакция: ср, 28 ное 2012, 16:05 от Анализиращ се

# 423
  • София
Иначе да разкажа за моя преглед,връщам се преди малко Mr. GreenДоки категорично отрече при мен воднистото течение да са води,защото каза,че са напълно в норм,освен това шийката ми е идеална PeaceОбаче каза,че по принцип е възможно при някой жени да има леко изпускане на води Confused
Бебо е много голям и върви бая напред,щръкнала му е пишката Mr. Green
Връщам се да ви чета Hug

# 424
Сега се връщам от втора ЖК и...хм... малко са ми думите. Всичко е такава проформа. Особено когато знаят, че се следиш в друга клиника.

- Колко тежиш?
- 52,5. Вчера ме мериха затова съм сигурна.
- Ми ние тук сме записали 53 от предния месец. Отслабнала ли си?
- По-скоро са различни кантарите.
- Добре, ще те пишем пак 53. Колко ти е кръвното?
- Еди-колко си.
- Да премерим обиколката на корема (през дрехите, права Shocked) Те си те следят там подробно, така че тук няма какво.

Няма, няма, но поне обективност?!

На изследванията за микробиология пише C. albicans масово. Но след като ме пита дали имам оплаквания - парене или сърбеж, и аз отрекох, не ми изписа нищо. Малко ме озадачава това и мисля утре да си отида при моя лекар за консултация.

Чудя се какъв е смисълът на тази ЖК по Здравна каса изобщо. И ако човек няма възможност да си плаща на частно, колко неща всъщност не разбира за себе си и бебето...

# 425
Филийка  как така на две места сежодиш.по здравна каса мн-рядко да ти обърнат внимание,а и доста от изследванията пак са си платени

# 426
Филийка, егати и ЖК направо Laughing Аз лично не съм записана на ЖК.Ходя си редовно на прегледи, верно платени са.И там ми пускат изследвания, мерят ми кръвно.Не са ми мерили кг.Но смятам, че ми се обръща внимание.Обаче да имаш в секрета гъбички и да не ти изпишат нищо...странно.
Хич и няма да се възползвам от здравната каса.АКо ще ми отбиват номера, за какво ми е единия безплатен ехограф или изследвания.Поне аз мисля така.Всеки си преценява сам за себе си.

# 427
АЗ ИЗОБщО НЕ СЪМ ХОДИЛА ПО ЗДРАВНА КАСА,ВЕДНАГА СИ ПЛАТИХ В ТИНА КИРКОВА И СЕГА СЪМ ТАМ,Е МИ ЗАНИМАВА С ТИЯ НЕАНДЕРТАЛЦИ ПО ПОЛИКЛИНИКИТЕ

# 428
  • София

Филийка, много гадно така на ЖК  #2gunfire Но от лекар до лекар има голяма разлика. На мен си ми е добре и при Папукчиев, като 2ро мнение.

Мон.. Анализиращ се... записвам.. сега на кръвните да поискам изследване за Желязо, за да не се тъпча напразно  bowuu

# 429
  • София
Djuliani, ха честито значи  Hug
Стефи, Аня, явно е високо е, защото много ме боли глава, даже ми тече кръв от носа онзи ден. Винаги съм била с ниско, но явно този път няма да е така.
Стефи, май и аз съм така. Една седмица след прегледа съм ок и после до следващия все се притеснявам дали всичко е наред  Hug
Мон, да оздравявате и повече дано не ви нападат вируси, че се измъчихте вие.
Mishetomil, добре дошла. Амниото се прави само в определени случаи и над определена възраст. ФМ са три – явно първата си минала, защото тя се прави заедно с БХСто. Сега 18-23 г.с. е втора, трета е към края на бремеността – не помня кои седмици точно. Както виждам са ти пуснали и изследванията, които трябва – ПКК и урина, така че..
Анализиращ се, много ме радват такива енциклопедии като теб (с най-добри чувства и респект го казвам)  Hug. Радвам се, че бебока е добре и расе. Ако са ти казали – колко ти измериха шийката (интересно ми е каква е нормата).
Филийка, смисъла направо си е "0". Смятай ако не се следиш и на частно докъде ще го докараме. Миналата бременност само на частно се следих и не знаех каква пародия си е ЖК по ЗК. Този път освен частните прегледи се регистрирах по ЗК, защото поликлиниката ми е близо и ми е удобно да взимам направления за изследванията и болнични, иначе наистина нищо не ти следят.

Хъм тъкмо звъннах за резултатите от МБ – помолиха ме да се обадя по-късно, защото щели да ми подготвят досието и тогава направо с докито ще ме свържат..м дааамм явно ще имам да лекувам нещо..да му се невиди, надявах се да е чиста МБ  Sad

# 430
Аня,как така няма да се записваш по ЗК!?Нали ти се издава направление за хоспитализация и талон с всички там изследвания и мерки в края от там.Освен това и 45-дневният болничен от къде ще си вземеш?Ако могат да дават и частните АГ такива,тогава всичко е ок!
Аз при първата си бременост ходих и на частно и по ЗК.Като частната АГ ме насочи да се запиша и по ЗК,заради всичките тези бумаги.Ама може да са се променили нещата от преди 5 години!!Незнам.

# 431
Значи зависи много от лекаря.Не може да слагате всички под общ знаменател.
Аз съм по ЗК,но лекарката дето ме следи си е много  добра и няма закакво да ходя и на частно.
Това,че една е  зле не значи че и останалите са така. Peace
Филийка  тази лекарка е за разстрел направо. #2gunfire

# 432
  • Северозапада
Аз се записах на ЖК по ЗК преди седмица, но сега като се замисля, май нямаше смисъл. Уж го направих с цел да спестя от някое изследване и да имам някакъв картон от ЖК. Направих го и с идеята да не би, ако не се вода по ЗК, да не могат да ми подготвят документите за раждане по ЗК и да "увисна". А то, като видях как ме претупаха, едно че няма да спестя кой знае колко, ми и ще трябва да ходя на две места  ooooh! С две думи, вкарах си автогол, но сега май не мога да се отпиша. Според мен, точно защото разбраха, че се следя другаде, не влагат много усилия и не трябва да очаквам много от ЖК.

# 433
diva21,именно и аз това исках да напиша.Моята АГ по ЗК си ме следи изключително внимателно и съм много доволна от нея.Наистина няма смисъл да ходя и на частно този път.То така или иначе и по
ЗК са платени всички ехографи с изключение на 2.Но аз специално си търсех такава АГ този път и се радвам,че успях да я намеря.В " Софиямед" се записах по препоръка на моя добра приятелка.

# 434
boril, аз ще платя за раждането, няма да ми минава по ЗК.А ако изискват от клиниката случайно, то ще си взема направление от личната лекарка.Не съм на работа в момента, осигурявам се сама.Ще попитам лекарката, която ми следи бременността какви документи са ми нужни по принцип.
Felicity, как така предполагаш, че е високо?Купи си един апарат за кръвно и го измери.Аз си купих апарат по съвет на лекар, точно защото трябва да го следя, ако случайно е повишено.

Общи условия

Активация на акаунт