Коледа 2012- 3 част

  • 59 825
  • 749
  •   1
Отговори
# 480
  • Мнения: 1 884
Момичета купих си едни пластмасови формички, с които се правят пелмени по принцип. Но на мен ми се ще да направя някакви сладки или соленки пълнени с нещо вътре. Обаче не знам какво тесто да направя, май трябва да е нещо което не бухва много за да си запазят формата. Някой ако е правил такова нещо  дайте съвет моляяя   newsm78

и аз си купих преди две седмици такива формички, по три са най-вероятно с различна големина Simple Smile

та реших да правя соленки и да ги пълня с сирене, нещо не ми се получиха особено добре, защото тестото беше с мая и стана меко, което го направи неподходящо за формичките. Просто като ги затварях и излизаше от тях от задната ми страна, там където се прегъва Simple Smile Та мисълта ми, че трябва да си избереш по-жилаво тесто, нещо, което е със сода, за да ползваш тези формички Simple Smile Иначе си ги направих със стъклена чаша и станаха доста вкусни

Аз съм правила с тесто за кифлички. Но пълних със сирене и бяха много вкусни.Нямах проблем  с направата.

# 481
  • До Балкана
  • Мнения: 100
Просто като ги затварях и излизаше от тях от задната ми страна, там където се прегъва Simple Smile Та мисълта ми, че трябва да си избереш по-жилаво тесто, нещо, което е със сода, за да ползваш тези формички Simple Smile Иначе си ги направих със стъклена чаша и станаха доста вкусни
За жилаво тесто съм съгласна, но може да стане и със суха мая. В събота правих пелмени и станаха страхотни, половината бяха солени, другата - сладки.
300 мл топличка вода
1 с.л. зехтин
1 с.л. захар
1 ч.л. сол
500 г брашно
20 гр. суха мая или 10 гр. прясна мая
И за да не се къса разточих кората по-дебеличка - 4-5 мм.  Peace

# 482
  • Мнения: 224
МоРсКа СиРеНа,със суха мая е щолена на Фукла от първа страница. Аз го направих и стана чудесен.Вече е опакован и отлежава,но не мога да качвам снимки.Ще чакам детето да ги качи.
Балгодаря ти.Утре ще обиколя Бг магазините ии дано намеря жива мая,че ми се искаше на Джемма рецептата да правя,но ако няма ще опитам рецептата за щолена на Фукла  Peace

# 483
  • Мнения: 112
_ilka_, бадемова есенция има в ЛИДЛ в момента от Коледните неща Simple Smile

# 484
  • Русе
  • Мнения: 25
Здравейте на всички,позволявам си да нахлуя в темата с едни коледно-джинджифилови бисквити.Тази година ги направих доста по рано,защото така стават по-ароматни (поне се надявам).

Ако някой желае рецепта или някакви разяснения ще отговоря веднага. Hug

# 485
  • София
  • Мнения: 64
ilariana, аз искам рецепта  Simple Smile Изглеждат страхотнооо и съм сигурна, че и на вкус не отстъпват

# 486
  • Русе
  • Мнения: 25
Благодаря!
ето я рецептата,само да кажа,че не е моя ,вземала съм я от нета,но не помня от къде и няма как да дам линк...оказа се,че е на Зори има я на първа страница.
85 гр масло
3 с.л.захар
100 гр мед
1 яйце
350 гр брашно
1 с.л. джинджифил на прах (аз сложих и захаросан,който нарязах на дребно)
2 ч.л. канела
1 к.л.смлян карамфил
1ч.л сода бикарбонат
настъргана портокалова кора (аз сложих захаросана,пак нарязана на дребно)
Самите бисквити не са достатъчно сладки в моя случай фондана от горе го компенсира.

Последна редакция: пт, 30 ное 2012, 21:38 от ilariana

# 487
  • Мнения: 9
Здравейте, поздравления за вкусната темичка!  bouquet
Може ли вечерта да приготвя тестото за меденки и да ги пека на другия ден и ако да, в хладилника ли да престои? Благодаря!

# 488
  • Мнения: 5 221
Може, даже за някои рецепти се препоръчва. Съхранява се в хладилник, като може леко да увеличиш количеството набухвател, ако има такъв в рецептата, защото при престояването на студено му се губят свойствата.

# 489
  • София
  • Мнения: 979
ilariana ,невероятни красоти си сътворила! Просто нямам думи!    bouquet А рецептата е на Зори,има я на първа страница Simple Smile

# 490
  • Варна - Черна гора
  • Мнения: 726
_ilka_, бадемова есенция има в ЛИДЛ в момента от Коледните неща Simple Smile
Благодаря lu4a   bouquet
Утре ще посетя близкия Лидл.

# 491
  • Мнения: 9
Благодаря много за бързия отговор!  bouquet

# 492
  • Benelux / Varna
  • Мнения: 1 524
Веднага се отчитам с първите сладки за тази година :
Ванилените кравайчета на Наталина


Правя ги за първи път и като незнаеща ми станаха доста по- големички, не мислех че се надуват толкова. От дозата ми излезе точно една тава на фурната с 50 бройки. Следващия път по-мънички Simple Smile Благодаря за рецептата и за разясненията.

Ilariana , много са красиви джинджифиловите бисквитки. Чудни са!

# 493
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
И аз омесих тестото за рогчетата на Наталина, утре ще пека.

# 494
  • Мнения: 1 243

И аз го омесих тестото за кравайчетата. Стана, като че ли, една идея по-меко от миналата година, но знам ли и аз... Може би само така ми се струва. Утре ще видим как ще се получат нещата.

Ще пека и джинджърбред човечета утре, имам си нови формички. Wink

Общи условия

Активация на акаунт