Коледа 2012- 3 част

  • 59 846
  • 749
  •   1
Отговори
# 465
  • Мнения: 1
Наминавам да кажа, че в момента в Пени има намалено немско масло - 2.20 и аз се възползвах.

 до кога е промоцията, имаш ли представа? В страницата на пени няма такава оферта а звучи много примамващо, предвид количествата, които ни трябват Simple Smile

Не знам, в брошурата не пише до кога. Предполагам, до края на седмицата   Thinking

Пише: Предложенията са валидни от 29.11. до 05.12.2012 г. Simple Smile

# 466
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
И аз си купих вчера още от него. Peace

       2 с.л. мед
        1 ч.ч. захар
                брашно за меко тесто(около 500 г)
Това е рецептата за меденки (бисквити) - не , че не са вкусни , а не са СЛАДКИ ! Иначе станаха красиви и нямах никакви проблеми при подготовката и печенето.....

Не са сладки??? Shocked На мен с това количество са ми напълно добре. Да не си объркала нещо? А само с 2-3 с.л повече мед някой се оплака, че били ужасно сладки.

Мил@, половин доза месих само от щолена и той се събра наведнъж в машината. От тази доза ми излязоха 3 средни и два малки, както и 2 мини за дегустация.

Последна редакция: пт, 30 ное 2012, 15:25 от Джемма

# 467
  • В светлината на слънцето
  • Мнения: 8 149

Невероятна красота, уау!  Peace

# 468
  • Мнения: 13
страхотни неща споделяте тук, чета ви редовно, още не съм избрала рецепти които да пробвам
има прекалено голям избор и много трудно ще избера май Rolling Eyes
за меденките не си притеснявам за печенето и слепването и друга година съм правила различни рецепти
но сега съм решила да направя и украса, според вас кое ще бъде най-подходящо:
с роял айсинг или с обикновена белтъчна глазура ?
кое ще е по-добре и да го оцветя ?

ще се цитирам отново, ако може да ми отговорите, моля за съвет Simple Smile
Белтъчна глазура и роял айсинг е едно и също нещо.
Има готов роял айсинг на прах към който добавяш вода за желаната консистенция и мисля че е по подходящ за вас ,тъй като сте бременна.Освен ако не можете да си намерите домашни яйца.Въпреки че количеството захар е достатъчно да консервира белтъка .
И двете се оцветяват по един и същи начин,но не с боя за яйца.

благодаря за разясняването Hug

# 469
  • Мнения: 206
Наминавам да кажа, че в момента в Пени има намалено немско масло - 2.20 и аз се възползвах.

 до кога е промоцията, имаш ли представа? В страницата на пени няма такава оферта а звучи много примамващо, предвид количествата, които ни трябват Simple Smile

Не знам, в брошурата не пише до кога. Предполагам, до края на седмицата   Thinking

Уф, най-после го открих проклетото масло! То е на първата страница, ще ми извади очите и аз не го виждам Sad Е значи до 5 трябва да се снабдя с няколко опаковки. В неделя смятам да правя списък със сладките и да си си сметна количеството, което ми е необходимо   chef Добре че мъжа ми приема спокойно моите покупки Simple Smile

Пише: Предложенията са валидни от 29.11. до 05.12.2012 г. Simple Smile

# 470
  • Мнения: 2
Здравейте,майсторки-сладкарки!
Чета редовно,правя и сладки редовно,но не съм писала от миналата Коледа.
Поздравявам всички,които споделят тук своя опит и идеи.
Тази година за пръв път ще правя щолен.Приготвила съм всички продукти по рецептата на Джемма. Благодаря много за изчерпателните и полезни съвети и снимки.В неделя ще действам и се надявам да се справя.
Но имам един въпрос,може да е тъп,но нали ще ми е за пръв път.Не разбрах кога се маже готовия щолен с масло.Аз мисля докато е топъл и се ръси с пудра захар.Оставя се да изстине и се опакова.Права ли съм newsm78
Моля за отговор и благодаря за вдъхновението!  bouquet

# 471
  • Варна - Черна гора
  • Мнения: 728
Планирала съм утре да правя Дрезденския щолен на Джемма, но не мога да намеря бадемова есенция. Търсих в Карфур и Кауфланд. Сега ще проверя и в Пикадили. Дали ако я пропусна ще се отрази фрапиращо на вкуса на щолените?

# 472
  • София-Младост
  • Мнения: 24 058
Предложенията са валидни до неделя, поне това за маслото.

# 473
  • Варна - Черна гора
  • Мнения: 728
Планирала съм утре да правя Дрезденския щолен на Джемма, но не мога да намеря бадемова есенция. Търсих в Карфур и Кауфланд. Сега ще проверя и в Пикадили. Дали ако я пропусна ще се отрази фрапиращо на вкуса на щолените?
mamaR в рецептата пише "Изстиналия щолен се намазва с разтопено масло и обилно се поръсва с пудра захар, смесена с ванилия."

# 474
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Планирала съм утре да правя Дрезденския щолен на Джемма, но не мога да намеря бадемова есенция. Търсих в Карфур и Кауфланд. Сега ще проверя и в Пикадили. Дали ако я пропусна ще се отрази фрапиращо на вкуса на щолените?

Няма да се отрази, споко. Peace

# 475
  • Варна
  • Мнения: 239

Невероятна красота, уау!  Peace

Страхотни са, това ми е фаворит : http://pinterest.com/pin/96405248245058194/  Laughing

# 476
  • Мнения: 1 675
Наталина благодаря ти. Явно тотално съм объркала нещата.
Другия път ще се постарая повече Peace И ще следвам съветите ти

# 477
  • Мнения: 73
Момичета купих си едни пластмасови формички, с които се правят пелмени по принцип. Но на мен ми се ще да направя някакви сладки или соленки пълнени с нещо вътре. Обаче не знам какво тесто да направя, май трябва да е нещо което не бухва много за да си запазят формата. Някой ако е правил такова нещо  дайте съвет моляяя   newsm78

# 478
  • Мнения: 2
_ilka_,благодаря
Връщам се да чета по-внимателно Embarassed

# 479
  • Мнения: 206
Момичета купих си едни пластмасови формички, с които се правят пелмени по принцип. Но на мен ми се ще да направя някакви сладки или соленки пълнени с нещо вътре. Обаче не знам какво тесто да направя, май трябва да е нещо което не бухва много за да си запазят формата. Някой ако е правил такова нещо  дайте съвет моляяя   newsm78

и аз си купих преди две седмици такива формички, по три са най-вероятно с различна големина Simple Smile

та реших да правя соленки и да ги пълня с сирене, нещо не ми се получиха особено добре, защото тестото беше с мая и стана меко, което го направи неподходящо за формичките. Просто като ги затварях и излизаше от тях от задната ми страна, там където се прегъва Simple Smile Та мисълта ми, че трябва да си избереш по-жилаво тесто, нещо, което е със сода, за да ползваш тези формички Simple Smile Иначе си ги направих със стъклена чаша и станаха доста вкусни

Общи условия

Активация на акаунт