Коледа 2012- 3 част

• 59 832
  • 749
  •   1
Отговори
# 450
  • Czech Republic
        2 яйца
        2 с.л. мед
        1 ч.л. сода бикарбонат
        1/2 ч.ч. олио
        1 ч.ч. захар
        1 п. ванилия
        1 п. канела
        брашно за меко тесто(около 500 г)
Това е рецептата за меденки (бисквити) - не ,че не са вкусни , а не са СЛАДКИ ! Иначе станаха красиви и нямах никакви проблеми при подготовката и печенето.....

На мен ми се вижда нормална рецептата, не разбирам защо са ти станали не достатъчно сладки, освен ако не обичаш много сладко, но за меденки, това количество захар е ОК.  Опитай да ги слепиш с някакво сладко и да потопиш в шоколад, може би ще ти харесат повече.

# 451
  • София-Младост
        2 яйца
        2 с.л. мед
        1 ч.л. сода бикарбонат
        1/2 ч.ч. олио
        1 ч.ч. захар
        1 п. ванилия
        1 п. канела
        брашно за меко тесто(около 500 г)
Това е рецептата за меденки (бисквити) - не ,че не са вкусни , а не са СЛАДКИ ! Иначе станаха красиви и нямах никакви проблеми при подготовката и печенето.....

На мен ми се вижда нормална рецептата, не разбирам защо са ти станали не достатъчно сладки, освен ако не обичаш много сладко, но за меденки, това количество захар е ОК.  Опитай да ги слепиш с някакво сладко и да потопиш в шоколад, може би ще ти харесат повече.
Подобна ми е рецептата за меденки, но 6 суп. л мед слагам

# 452
Благодаря за съветите ..проблема е някъде в мен , явно съм объркала мерките със захарта...както и да е Simple Smile Поне рецепта за ЛЕСЕН коледен сладкиш може ли да ми пратите !

# 453
  • Czech Republic
Благодаря за съветите ..проблема е някъде в мен , явно съм объркала мерките със захарта...както и да е Simple Smile Поне рецепта за ЛЕСЕН коледен сладкиш може ли да ми пратите !

От мен :

Традиционно и в същото време оригинално:Ябълки в кожухче

Любимият десерт на моите деца, които присъства неизменно на всяко семейно събиране: Покрив със сирене крема

Нещо по-изискано : Френски сладкиш с круши

Последна редакция: пт, 30 ное 2012, 13:19 от Наталина

# 454

От мен :

Традиционно и в същото време оригинално:Ябълки в кожухче

Любимият десерт на моите деца, които присъства неизменно на всяко семейно събиране: Покрив със сирене крема

Нещо по-изискано : Френски сладкиш с круши
Покрив със сирене крема Покрив със сирене крема
малко линка си пообъркала,но този сладкиш съм го правила поне десетина пъти  Crazy и да редактирам  защото наистина е чудесен десерт

# 455
мерси Hug ще направя тези дни ябълките първо

# 456
страхотни неща споделяте тук, чета ви редовно, още не съм избрала рецепти които да пробвам
има прекалено голям избор и много трудно ще избера май Rolling Eyes
за меденките не си притеснявам за печенето и слепването и друга година съм правила различни рецепти
но сега съм решила да направя и украса, според вас кое ще бъде най-подходящо:
с роял айсинг или с обикновена белтъчна глазура ?
кое ще е по-добре и да го оцветя ?

ще се цитирам отново, ако може да ми отговорите, моля за съвет Simple Smile

# 457
страхотни неща споделяте тук, чета ви редовно, още не съм избрала рецепти които да пробвам
има прекалено голям избор и много трудно ще избера май Rolling Eyes
за меденките не си притеснявам за печенето и слепването и друга година съм правила различни рецепти
но сега съм решила да направя и украса, според вас кое ще бъде най-подходящо:
с роял айсинг или с обикновена белтъчна глазура ?
кое ще е по-добре и да го оцветя ?

ще се цитирам отново, ако може да ми отговорите, моля за съвет Simple Smile
Белтъчна глазура и роял айсинг е едно и също нещо.
Има готов роял айсинг на прах към който добавяш вода за желаната консистенция и мисля че е по подходящ за вас ,тъй като сте бременна.Освен ако не можете да си намерите домашни яйца.Въпреки че количеството захар е достатъчно да консервира белтъка .
И двете се оцветяват по един и същи начин,но не с боя за яйца.

# 458
Наминавам да кажа, че в момента в Пени има намалено немско масло - 2.20 и аз се възползвах.

# 459
Здравейте имам въпрос към Наталина.До сега няколко години правя ванилените кравайчета по твоята рецепта и стават чудесни,но тази година искам от тях да си хапва и дъщеря ми,но все още не й давам ядки,ще има ли проблем ако ги пропусна в рецептата?

# 460
Споделям с вас едно вдъхновяващо албумче: http://pinterest.com/cherstir/gingerbread-men-and-the-houses-they-live-in/

# 461
Наминавам да кажа, че в момента в Пени има намалено немско масло - 2.20 и аз се възползвах.

до кога е промоцията, имаш ли представа? В страницата на пени няма такава оферта а звучи много примамващо, предвид количествата, които ни трябват Simple Smile

# 462
  • Czech Republic
Здравейте имам въпрос към Наталина.До сега няколко години правя ванилените кравайчета по твоята рецепта и стават чудесни,но тази година искам от тях да си хапва и дъщеря ми,но все още не й давам ядки,ще има ли проблем ако ги пропусна в рецептата?

Тогава направи линцеровите, аз писах вече, че моите деца ги предпочитат пред кравайчетата, точно защото са без ядки. Кравайчета без ядки някак си не мога да си представя, ще са обикновени маслени сладки. Peace

Мила, благодаря за поправката! И аз измених линка!

# 463
  • София-Младост

до кога е промоцията, имаш ли представа? В страницата на пени няма такава оферта а звучи много примамващо, предвид количествата, които ни трябват Simple Smile
От 29.11. до 02.12
http://www.penny.bg/

# 464

Не знам, в брошурата не пише до кога. Предполагам, до края на седмицата   Thinking

Общи условия

Активация на акаунт