Коледа 2012- 3 част

  • 59 690
  • 749
  •   1
Отговори
# 240
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Спокойно, до Коледа като отлежат  ще станат точно каквито трябва. Hug

# 241
  • Мнения: 1
Браво besyto  Hug Страхотни са Simple Smile  И аз ще се престраша тази година, пък да видим  Grinning

# 242
  • Мнения: 987
Леле , момичета , със скоростта на светлината пишете....не мога да ви насмогна  Laughing

besyto, на мене ми изглежда супер щолена   Peace 

# 243
  • Мнения: 622
Леле , момичета , със скоростта на светлината пишете....не мога да ви насмогна  Laughing



И аз не мога, сега наваксах със страниците.  Laughing Тази сутрин направих шоколадовите бисквитки трюфел. Бавно и славно напредвам, а меденките ми вече са омекнали.

# 244
  • Австрия
  • Мнения: 28
Благодаря много, nudel33, ще ги пробвам. Дали ще стане, ако им сложа пълнеж от кайсиево сладко, примерно?

Фукла , не съм правила, но защо пък да не стане. Аз бих опитала.   bouquet

# 245
  • Мнения: 366
А за какво се ползва този мзрципан на руло  Embarassed

По принцип се води десерт и е за ядене, някой го белят и точат или слагат в щолен.

m-i  bouquet

# 246
  • Мнения: 240
Някой питаше за коледно пънче. Аз съм си харесала от 2 години ето това и все не стигам до него.
А ето и едно "Мързеливо пънче"

Сега правя един португалски коледен сладкиш и по късно или утре ще споделя резултатите.  Wink

Искам да попитам k a t r i n  и Джемма от къде са си намерили формичка за сладките кошери/елхички?

# 247
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
На мен ми я изпратиха от София, ето от тук е купена:
http://www.domakinia.com/2012/produktov-katalog/1-kuhnenski-poso … esoari-za-pechene

A ето и видео как се ползва:
http://www1.tescoma.com/pl/scripts/katalog.php?gid=3140010000&am … 40&menu=video

# 248
  • Мнения: 240
Джемма много благодаря!  Hug Аз съм си от София така, че при първа възмоност ще отида до магазина!

# 249
  • София
  • Мнения: 761
Имам нов въпрос - от много време, ама наистина много, имам замразени белтъци във фризера за забравени сладки. Дали мога да ги ползвам, какво ще кажете?

От колко много време? Simple Smile Аз съм ползвала замразени белтъци в рамките на 3-4 седмици. Направих ги на макарони и станаха що-годе прилични, снегът бухна добре, макар и да се разби по-трудно в сравнение с незамразените. Но не съм тествала по-дълго замразени. Размразявах ги за 1 ден в хладилника и после 2 часа темпериране на стайна температура.

Замразените белтъци имат срок на годност 10-12месеца. Така пише в една книжка "Фризер". Дано да си надписала, за да знаеш дали можеш да ги ползваш.  Simple Smile

Благодаря, момичета! От по-малко от година бяха, но ги хвърлих... задават се тъй или иначе нови. Направих вече едни забравени сладки (намалям захрата и пак са ми много сладки.. скоро май ще стигна на положение - захар на половина от даденото в рецептата Simple Smile) вчера замесих и тесто за ванилени кравайчета, но очевидно утре ще ги пека.. Надявам се, че нищо няма да му стане в хладилника..

Снимки друг път, забравените са почти забравени (нищо не остана  Mr. Green )

# 250
  • Мнения: 240
Така сладкиша е готов. На визия е далеч от оригинала, но на вкус много ми допадна. Нешо средно между козунак и щолен.

Боло рей - Короната на краля





# 251
  • Мнения: 113
Здравейте на всички от мен   bouquet за първи път пиша в тази тема, искам да ви кажа обаче, че ви чета от първата тема и точно вие всички тук ме вдъхновихте да пробвам тази година и аз да направя наколко вида сладки, правих пробни меденки, които станаха страхотна, а снощи опекох една доза ванилени кравайчета. Списъкът ми е скромен, но надявам се с натрупаният опита тази година догодина да стане по дълъг  Simple Smile, за АКК и щолен не съм се и замисляла, защото мисля да се пробвам само със сладки, меденки и линцери. Та ето снощната ми доза изпечени ванилени кравайчета, станаха срахотно вкусни, топящи се в устата. Хубав ден на всички ви   bouquet

# 252
  • Мнения: 3 448
valonte станали са супер.Браво

# 253
  • Sofia
  • Мнения: 559
Момичета имам едно въпросче, купувах за Хелоуин готова смес за сладки от Лидл, станаха много вкусни за моя изненада и ми се иска да направя сама такива за Коледа. Предполагам като ви чета, че готови смеси не ползвате, но дали някой има идея за рецепта, така че да станат подобни на вкус.
 Благодаря  Hug

# 254
  • Мнения: 660
Много красиви неща сте показали, момичета!

Аз тази година реших да опитам един нов щолен, по оригинална немска рецепта...не съм погледнала на първа страница дали точно тази рецепта я има, но ми се получи добре, още повече, че за първи път правя щолен с квас. Laughing

Много се радвам на резултата и ще ви го покажа, макар че с мъничката ми фурничка тук и без вентилатор малко е препекан отдолу, но пък се надявам да е поне толкова вкусен, колкото миришеше тази сутрин докато бяха във фурната:
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт