Коледа 2012- 3 част

• 59 781
  • 749
  •   1
Отговори
# 570
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Имам питане за украсите с фондан. От какво се получава бляскавият ефект- от боя, с която се оцветява фонданът или после се пръскат с нещо?
От течна или прахообразна боя (дъст), които се нанасят отгоре!  Peace

# 571
Малее, аз моите рохлични значи огромни съм ги направила  Laughing .
Преди малко извадих последните щолени, изпекох и една доза линцерови.

Да знаете рецепта за нещо, което се прави отсега за Коледа, и да има мляко в него?
Постя, а ми остана половин литър, за който няма място във фризера.

# 572
  • Шумен
Привет на всички майсторки Hug и се обръщам към Джемма Simple Smile Какво е тестото за тези сладки http://djemma.snimka.bg/family/koleda-2012.712646.28967634 ,че децата луднаха ,като видяха тези снимки Simple Smile

# 573
Малее, аз моите рохлични значи огромни съм ги направила  Laughing .

Не се притеснявай, явно и моите са били големи миналата година. От една доза по точно спазената рецепта на Наталина излязоха 62 кравайчета, а като имаш предвид, че и с линийка мерих  Mr. Green. Но така е, като ги правя за първи път и се старах много. Тази година ще замеся две дози и на око ще ги правя.  Laughing

# 574
  • БГ
catty m по кои шаблони правиш къщичката ?
аз съм в чуденка още, че миналата година едвам я слепих.  newsm78
приятно сладкоправене момичета , аз още не съм започнала, само трупам материал и аксесоари Crazy

# 575
  • Балчик
Привет на всички майсторки Hug и се обръщам към Джемма Simple Smile Какво е тестото за тези сладки http://djemma.snimka.bg/family/koleda-2012.712646.28967634 ,че децата луднаха ,като видяха тези снимки Simple Smile

Линцеровото на Наталина. Peace

# 576
аз съм в чуденка още, че миналата година едвам я слепих.  newsm78
приятно сладкоправене момичета , аз още не съм започнала, само трупам материал и аксесоари Crazy
За шаблон за къщичка и аз ще се радвам. Въпреки че вчера купих готова от Икеа / по настояване на милото/. Аз исках да си пека и казах на милото ,че той ще прави шаблона.  Сега ми предстои да купя украса и другата седмица ще я сглобя. В понеделник съм на пазар и за други неща и ще почвам сладките.

Имам въпрос ядките за рохличките сурови са нали? И с какви подръчни материали да направя дупките за линцеровите сладки? Формички имам ,но за дупките нямам нищо подходящо.

# 577
  • Шумен

Hug   bouquet Heart Eyes

# 578
аз съм в чуденка още, че миналата година едвам я слепих.  newsm78
За шаблон за къщичка и аз ще се радвам. Въпреки че вчера купих готова от Икеа / по настояване на милото/. Аз исках да си пека и казах на милото ,че той ще прави шаблона.  Сега ми предстои да купя украса и другата седмица ще я сглобя. В понеделник съм на пазар и за други неща и ще почвам сладките.

Имам въпрос ядките за рохличките сурови са нали? И с какви подръчни материали да направя дупките за линцеровите сладки? Формички имам ,но за дупките нямам нищо подходящо.
vela, ядките са сурови, да.
Дупка в средата можеш да направиш с халката си (някой беше препоръчал този начин миналата година), може с капачка от флумастер (Джемма препоръчва така при меденките). Прецени кое ще ти свърши работа.

# 579
 wavey
Тестото за щолените е замесено и сега втасва.Има много привлекателен вид и дано да успея да ги оформя и опека,както трябва.Мъжа ми се смее и вика :"При тези продукти,които си сложила,така ухае,че и суров ще го изядем." Joy
Ще го снимам,ако стане и ще се отчета.

# 580
  • ВАРНА

Чудя се ако сложа вътре малките парченца локумени резенки от Лидл (които са за козунаци) дали ще има проблем?

# 581
  • Бургас
Здравейте! Страхотни красоти показвате, с удоволствие следя темата.  bouquet

Сега се включвам с едно питане - ще правя ванилените кравайчета на Наталина, ако не престои тестото една нощ, а само няколко часа, дали ще се получат?  Rolling Eyes

# 582
И аз да споделя какво сътворих. Линцеровите сладки станаха много дебели и нямат никакъв вид. Хем внимавах с дебелината на тестото. На вашите снимки са много тънички и хубави. Затова замесих други и мисля да ги разточа по- тънко. Иначе направих и меденките на Джемма, както винаги станаха без проблем. Само дето ми свърши брашното и ще трябва да се ходи на пазар.

# 583
  • София
Така, опекох 2 дози ванилени кравайчета по рецепта на Наталина - 158 бр. изкарах, само една счупих, около 15 дадоха фира за опитване  Mr. Green След малко ще ги скрия Simple Smile
http://azzurra.snimka.bg/cooking/koleda-2012.716964.29145416

За домочадието приготвих и един сладкиш Пияна калугерка.

Еlla, сама си правя шаблоните за къщичката, първо си чертая на един лист частите, после ги пречертавам на картон и изрязвам Simple Smile

Последна редакция: нд, 02 дек 2012, 13:52 от catty m

# 584
Здравейте! Страхотни красоти показвате, с удоволствие следя темата.  bouquet

Сега се включвам с едно питане - ще правя ванилените кравайчета на Наталина, ако не престои тестото една нощ, а само няколко часа, дали ще се получат?  Rolling Eyes
[/quote

Аз моите миналата година ги държах само 2 или 3 часа в хладилника и после при печенето се разпльокаха Simple Smile направо загубиха форма. Бяха си обаче страшно вкусни Simple Smile Тази година съм решила да ки оставя да преспят в хладилника. А иначе в момента 3 малки  в тавата щоленчета втасват   chef

Последният съм го оставила на хладно, че няма да се съберат и четирите в тавата. Ако станат юе се похваля с някоя снимка!

Момичета благодаря ви за съветите.

Общи условия

Активация на акаунт