Коледа 2012- 3 част

  • 59 772
  • 749
  •   1
Отговори
# 600
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
400 гр. Peace +- 50 гр, в зависимост от големината на яйцата. Писах още миналата година, колко е  и рецептата е редактирана.

Петя, nudel, супер сладки сте направили. Hug

Последна редакция: нд, 02 дек 2012, 16:41 от Джемма

# 601
  • Мнения: 180
petia_tag, меденките са станали уникални!!!
nudel33, тези връхчета изглеждат страхотно и сигурно са много вкусни! Има ли я рецептата на първата страница, май не съм я срещала  newsm78
Аз се отчитам с двойни дози от Маслените снежни топчета и Шоколадовите звезди с капучино. Марципана не ми стигна за втората доза от звездите, затова ще ги слепям през седмицата.


Много искам да пробвам меденките на Джемма, но ме спира факта, че трябва да преценя брашното, много ми е трудно да преценявам колко точно да сложа. Можете ли да ми помогнете ориентировъчно?
И мен това ме спира да я пробвам тази рецепта, аз съм писала как си меря всичко до грамчето с ел.везна, по пет пъти проверявам на колко градуса и по колко минути да пека, изобщо аматьорска работа  Laughing

# 602
  • Benelux / Varna
  • Мнения: 1 524
Благодаря, Джемма,,,веднага ги почвам. Тази година за първи път правя сладки и затова имам много въпроси, благодаря за отзивчивостта ви!

Petia, много са красиви меденките ти!

# 603
  • Хасково
  • Мнения: 457
От утре пак ще има намалено немско масло в Кауфланд на 2.15  Wink Каква е цената на комплекта кутии за сладки?

# 604
  • Австрия
  • Мнения: 28
Джемма, kiara69, благодаря ви момичета вашите сладки също изглеждат чудесно и вероятно ухаят прекрасно.   bouquet  bouquet  bouquet

kiara69, рецептата не е публикувана. Ще я напиша малко по-късно.

Сега другите сладки: Schoko-Nuss-Kugeln

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=623232.msg20357579#msg20357579

# 605
  • София-Младост
  • Мнения: 24 050
Ето ги и моите щолени, без грам вид на щолен...въпреки усилието ми да прехлупя...единият го пекох в кексова форма и затова малко на хляб прилича. Да видим на вкус какво съм докарала...

# 606
  • София-Младост
  • Мнения: 24 050
От утре пак ще има намалено немско масло в Кауфланд на 2.15  Wink Каква е цената на комплекта кутии за сладки?
От по-големите три кутии за 6,99.

# 607
  • на последния етаж
  • Мнения: 9 854
Моят комплект кутии побра една доза меденки.  Confused И сега се чудя в какво ще слагам останалите сладки.  Thinking Дали не се продават някъде само големи кутии (комплектът на Кауфланд е от три с различна големина).

# 608
  • Мнения: 1 545
Лита и аз се чудя къде да прибера всичките неща.
Джемма, аз тук  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=434450.msg12863824#msg12863824видях твоите меденки и също не пише количеството на брашното. Ако може и там да редактираш ще е добре.
Аз искам да питам дали някой знае нещо по въпроса за курабии със свинска мас. Правели се за Коледа, защото издържали много дълго. И ставали уникални.
И още един въпрос - колко излизат от една доза забравени сладки и мога ли да сложа две тави едновременно във фурната. Дали ще станат?

# 609
  • До Балкана
  • Мнения: 100
Пф, тестото ми за щолена втасва от 16.00 часа и не е мръднало, но сега видях, че около 3 часа трябва да втасва така че ще се успокоя за сега! Абе притесняват ме - като не съм правила нещо и ми е едно трънесто в душата!
bimbaaa , не случайно в рецептата на Джемма няма точно количество брашно, а е написано "колкото поеме", защото на всеки лъжицата и чашата е различна, големината на яйцата, които всеки ползва е различна и няма как да се даде точно количество. На мен ми отиде около кг брашно (малко повече), но бях си взела яйца от най-големите. Затова не мисля, че е нужно да се редактират нещата, защото ще са неточни!  Peace

# 610
  • Мнения: 2
Направих щолените,сега изстиват.Но нещо не можах да докарам.Имам две предположения:
1. Много дойдоха добавките
2.Меко е било тестото
3.Превтасали са
Мисля другата събота да имам поправителен.Но дано ми помогнете да си намеря грешката.
Оформени,втасват на 35 гр.във фурната
и вече изпечени

Последна редакция: нд, 02 дек 2012, 17:44 от mamaR

# 611
  • Мнения: 1 545
Да, така е. На за мен ориентира в количеството брашно е много важен. Аз от скоро доманкинствам и имам нужда от такива указания, дори и ориентировъчно.По-горе Зорница е имала същия проблем. Иначе Джемма е дала много точно рецепта. Откликва бързо на въпроса и дава ценни съвети. Всичко е точно.

# 612
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Джемма, аз тук  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=434450.msg12863824#msg12863824видях твоите меденки и също не пише количеството на брашното. Ако може и там да редактираш ще е добре.
Гледай ето тук Wink:
http://djemmasvetlana.blogspot.com//

или тук:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=176696.0

Там не мога да редактира, някой просто е цитирал моя рецепта, не е мой постинг.

mamaR, не са много добавките и не са превтасали- та те не са мръднали от първоначалното положение като гледам. Или ти ги направи по-високи, а те втасаха настрани? Тогава неподходящ избор на съд за печене. За меко- не знам, не мога да ти преценя консистенцията по снимката, но втасването и разплуването настрани са характерни за меките теста, да. Може и да не са достатъчно втасали.Колко време ги чака и увеличи ли се двойно тестото преди оформяне?

Последна редакция: нд, 02 дек 2012, 17:52 от Джемма

# 613
  • Мнения: 118
По грозни меденки не съм правила, станаха дебели и надути, явно содата им е дошла в повече  #Cussing out Ще има поправителен следващата седмица   chef

# 614
  • Мнения: 4 892
По грозни меденки не съм правила, станаха дебели и надути, явно содата им е дошла в повече  #Cussing out Ще има поправителен следващата седмица   chef

 Hug

Не се ядосвай, имат си предимство. Аз меките повече обичам да си ги папам, ще ги оцениш.  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт