Помощ бебчо не иска да пие вода

• 4 552
  • 43
  •   1
Отговори
Мили мами дайте ми съвет как да накарам малкия ми бебок да пие водичка!Само да кажа че сме на кърма и се храним на поискване, но упорито не иска да пие вода!Само като му дам шишето с водата  и започва да се мръщи и прави физиономийка че му е гаднои я изплюва,а това че не пие вода ме притеснява,защото си мисля че ако сега не го науча да пие вода няма да я иска и занапред!МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ

# 1
  • София
Не му трябва вода. Човекът явно е наясно с това  Mr. Green

# 2
Как го реши това, че сега ако не се научи, няма кога  Crazy
Нормално е изключитено кърмено бебе да не иска да пие вода. Не го насилвай изобщо детето.
А и не е задължително да иска да я пие с биберон. Ако много държиш да пие вода - дай с лъжичка малко след хранене например..
С водата бъди по-настоятелна след като захраниш. Тогава и самите бебета си искат сами да я пият Simple Smile

# 3
  • на последния етаж
защото си мисля че ако сега не го науча да пие вода няма да я иска и занапред!
Категорично не е така! Дъщеря ми пропи вода чак на година и половина. За сметка на това сега пие по литър и повече дневно.  Simple Smile
Щом кърмиш на поискване, детето си набавя необходимите течности от кърмата. Не го насилвай. Започни да предлагаш вода, когато започнеш захранването.  Peace

# 4
Много ви благодаря за бързите отговори мили мами Hug  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

# 5
  • Западен парк
И моята калпазанка не пиеше вода. Кърмих я четири месеца, после АМ, после твърда храна, жеги и никаква вода. Плюеше я с викове, като че ли й давах течен аналгин. На всяка консултация или друго посещение при ЛЛ подсещах за проблема с водата и отговора винаги беше - предлагай без да настояваш. Започна да пие едва преди две-три седмици, като постепенно увеличаваше и сега наведнъж изпива 25-30 мл. около 5-6 пъти дневно. Ако редовно е наблюдаван от лекар и той не даде друг съвет, значи си е съвсем добре бебчето.
Спокойна нощ и щастливи дни с малкото бебче!

# 6
  • Бургас
И защо кърмено бебе, което пишка достатъчно и се развива добре, трябва да пие вода?
Няма нужда.
С времето, когато има нужда от вода, детето само ще я приеме.
Когато въведеш и други храни /не бързай и с тях/, започни да му предлагаш вода /без да я подслаждаш и други подобни глупости/, ще пропие постепенно.

# 7
За статистиката - на 1година и 1м сме и не кусва вода  Tired

# 8
Бебето ти няма нужда от вода Simple Smile Кърмиш го на поискване, получава си всичко необходимо от кърмата. Моето бебе също не пие вода, сега ни изписаха едно хомеопатично, което се разтваря в 50мл. вода, 2 дни насила я карах да пие, не става и не става, с голям зор единия ден изпи 5 мл.  hahaha И се отказах. Когато започнем захранването ще предлагам пак, ако не иска от шишето, може би с лъжичка  Peace

# 9
  • в огледалото на живота
Малко в страни от темата,но по-мои наблюдения повечето кърмени бебетат отхвърлят водата.
Има ли някаква  особенна причина за това?
Не съм кърмила дълго,даже почти никак, но наблюдавам тази зависимост и ми е било любопитно  newsm78

# 10
Не само кърмени.. моята Дария не е кусвала кърма, но също така не кусва и вода Simple Smile

# 11
Моят син и досега почти не пие вода. Лятото в най - големите горещини пиеше не повече от 100-150 мл. дневно. Сега на ден по 2-3 глътки. Хич не е по течностите. Сокове малко, плодови млека малко.

# 12
Малко в страни от темата,но по-мои наблюдения повечето кърмени бебетат отхвърлят водата.
Има ли някаква  особенна причина за това?
Не съм кърмила дълго,даже почти никак, но наблюдавам тази зависимост и ми е било любопитно  newsm78

Нормално е, просто си набавят необходимите течности. Кърмата е 80 процента вода, за какво да искат допълнително  Simple Smile
Както и хранени с АМ също няма нужда да пият.

Криско пропи чак на 10-тия месец може би, хранен с АМ. Камелия е кръмена и също не иска засега, не виждам и скоро да поиска.  Grinning

# 13
  • София
Кърмих сина си до 5тия месец. Вода започна да пие малко преди навършване на 1г. В началото пиеше по 20мм, макс. 30.
Не е имал здравословни проблеми от липсата на вода.
Аз обаче се бях притеснила, защото кака му още от бебе (новородено) беше жаба.

# 14
И нашето е изцяло кърмено бебе - изобщо не иска вода, в редките случаи пробвах с лъжичка лятото в жегите, тя след това дори я повръщаше. То пробата беше заради баба й, която само викаше –Дай й водичка– Е, като не ще, дай й ти... Престанах да пробвам.
Захраних я на 5,5 месеца и сега  я мъча да й давам след пюрето - не проявава никакъв интерес ...
Не признава ни шише , ни биберон ... иска само от мама и това си е... Sunglasses

Кърми си бебчето и не се притеснявай, то си получава от кърмата нужната вода.

Общи условия

Активация на акаунт