Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво да правя, ако бебето ми отказва да пие вода?
Кога е подходящо да започна да давам вода на бебето?
Каква е ролята на водата при кърмените бебета?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво да правя, ако бебето ми отказва да пие вода?
Ако вашето бебе е изключително на кърма, е нормално то да не иска да пие вода, тъй като получава всички необходими течности чрез кърмата. Децата на тази възраст не могат да разпознаят необходимостта от вода, така че не трябва да ги принуждавате. Можете леко да настоявате за вода след хранене, но без натиск. Някои майки предлагат вода с лъжица или в различни контейнери, а не с шише, за да направят опита по-приятен.
-
Кога е подходящо да започна да давам вода на бебето?
На бебета, които са изключително кърмени, обикновено не е необходимо да се дава вода до около 6-месечна възраст. След като започнете захранването, можете постепенно да въвеждате вода, като наблюдавате реакцията на детето. Важно е да избягвате принудата и да обръщате внимание на интереса на детето към водата, което може да започне около неговата първа година след адаптиране към новите храни.
-
Каква е ролята на водата при кърмените бебета?
-
Какво да правя, ако бебето ми отказва да пие вода и сокове?
-
Какви са наблюденията на други майки относно консумацията на вода от кърмени бебета?